Kreću pripreme za 6G mreže

Kreću pripreme za 6G mreže

Foto: DepositPhotos

Samsung je osnovao 6G istraživačku skupinu u Velikoj Britaniji usmjerenu na razvoj mrežne tehnologije i uređaja sljedeće generacije. Ovim ulaganjem južnokorejski dobavljač značajno povećava ulaganja u zemlji.

Tvrtka je rekla da će istraživačka skupina biti dio šireg globalnog projekta razvoja 6G, koji obuhvaća više inozemnih istraživačkih centara. Identificirao je UK kao jednu od ključnih zemalja s dugom poviješću inovacija u mobilnoj industriji.

Projekt će se temeljiti na Samsungovom institutu za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji, osnovanom 1996. godine i prvom takvom objektu tvrtke izvan matičnog tržišta. Rad u centru trenutačno je usmjeren na komunikacijske mreže, podatkovnu inteligenciju, AI na uređaju i stručna područja vizualnog razvoja, sigurnosti, interneta stvari i telekomunikacija.

Putem novog financiranja za 6G, Samsung je rekao da će stvoriti višestruke uloge u istraživanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok pokušava ostvariti svoju viziju tehnologije predstavljenu na svom prvom 6G Forumu u svibnju. Sunghyen Choi, voditelj centra za istraživanje naprednih komunikacija, opisao je pripremu za 6G kao dugo i naporno putovanje, a u Ujedinjenom Kraljevstvu će uspjeti pružiti sljedeće hiperpovezano iskustvo u svaki kutak života naših korisnika u eri 6G. . Samsung, kao i mnogi njegovi konkurenti u industriji, cilja na implementaciju 6G oko 2030.

Još iz kategorije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

Telekomi proučavaju mišljenje HAKOM-a

Telekomi proučavaju mišljenje HAKOM-a

26.11.2022.

Na izravan upit ICTbusiness.info iz sva tri velika domaća telekom operator Hrvatskog Telekoma, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska pojašnjavaju kako proučavaju stručno mišljenje domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).