Kreću pripreme za 6G mreže

Kreću pripreme za 6G mreže
DepositPhotos

Samsung je osnovao 6G istraživačku skupinu u Velikoj Britaniji usmjerenu na razvoj mrežne tehnologije i uređaja sljedeće generacije. Ovim ulaganjem južnokorejski dobavljač značajno povećava ulaganja u zemlji.

Tvrtka je rekla da će istraživačka skupina biti dio šireg globalnog projekta razvoja 6G, koji obuhvaća više inozemnih istraživačkih centara. Identificirao je UK kao jednu od ključnih zemalja s dugom poviješću inovacija u mobilnoj industriji.

Projekt će se temeljiti na Samsungovom institutu za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji, osnovanom 1996. godine i prvom takvom objektu tvrtke izvan matičnog tržišta. Rad u centru trenutačno je usmjeren na komunikacijske mreže, podatkovnu inteligenciju, AI na uređaju i stručna područja vizualnog razvoja, sigurnosti, interneta stvari i telekomunikacija.

Putem novog financiranja za 6G, Samsung je rekao da će stvoriti višestruke uloge u istraživanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok pokušava ostvariti svoju viziju tehnologije predstavljenu na svom prvom 6G Forumu u svibnju. Sunghyen Choi, voditelj centra za istraživanje naprednih komunikacija, opisao je pripremu za 6G kao dugo i naporno putovanje, a u Ujedinjenom Kraljevstvu će uspjeti pružiti sljedeće hiperpovezano iskustvo u svaki kutak života naših korisnika u eri 6G. . Samsung, kao i mnogi njegovi konkurenti u industriji, cilja na implementaciju 6G oko 2030.