Kreće Bonbon na pretplatu

Kreće Bonbon na pretplatu

Foto: Dražen Tomić

HT-ov Bonbon, mobilni brand poznat po pre-paid tarifama kreće u post-paid segment, odnosno kreće s potpisivanjem ugovora s korisnicima koji to žele, potvrdio je ICTbusiness.info voditelj projekta Lordan Kondić.

Pritom su kako kaže krajem prvog kvartala imao gotovo 180.000 korisnika, a još uvijek rastu i sigurni su da će se taj trend nastaviti i dalje. Kondić napominje kako su već neko vrijeme dobivamo dosta upita zašto nemaju pretplatu i eto konačno su je pokrenuli.

„Kao i do sada nismo previše komplicirali i sve je jednostavno. Po prvi puta u Hrvatskoj nema razlike u tarifama i paketima na bonove i na pretplati. Vjerujemo da će se zbog toga korisnici lakše odlučiti prijeći na pretplatu, a uz to pretplata im daje i dodatne pogodnosti“, ističe Kondić.

Kako ističu tarifa i paketi izgledaju identično, s istim cijenama i brojem jedinica kao i na bonove, nema ugovorne obveze. Uz to prema Kondićevim riječima donose i tri velike novosti i to da svaki korisnik može ograničiti svoju potrošnju na dva načina tako da si postavi limit za koji želi primati SMS o potrošnji. Kad dosegne željeni iznos, mi ga obavijestimo o tome ili tako da si postavi limit računa nakon kojega više ne može koristiti uslugu.

„Ovime omogućavamo svim korisnicima koji ne žele prijeći na pretplatu (jer se boje prevelike potrošnje) da sami odrede kolika će biti njihova potrošnja. Nema više iznenađenja ni straha od prevelikih računa“ ističe Kondić i dodaje „da se druga novost odnosi se na pakete“.

„Nakon što korisnik potroši iznos jedinica iz paketa cijena koju plaća ista je kao  cijena u paketu. Npr. ako kupi mali paket razgovora za 10 kn i dobije 40 minuta, četrdeset i prva minuta razgovora koštat će ga 0,25 lipa baš kao i u paketu. Time ne kažnjavamo korisnika skupljom cijenom iz osnovne tarife zato što troši više nego što je planirao“, objašnjava Kondić.

Kao treću novost ističe da nema radijske frekvencije, jer naknadu za radijsku frekvenciju ne plaća korisnik, već ju plaća Bonbon umjesto njega.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.