Kreće Bonbon na pretplatu

Kreće Bonbon na pretplatu

Foto: Dražen Tomić

HT-ov Bonbon, mobilni brand poznat po pre-paid tarifama kreće u post-paid segment, odnosno kreće s potpisivanjem ugovora s korisnicima koji to žele, potvrdio je ICTbusiness.info voditelj projekta Lordan Kondić.

Pritom su kako kaže krajem prvog kvartala imao gotovo 180.000 korisnika, a još uvijek rastu i sigurni su da će se taj trend nastaviti i dalje. Kondić napominje kako su već neko vrijeme dobivamo dosta upita zašto nemaju pretplatu i eto konačno su je pokrenuli.

„Kao i do sada nismo previše komplicirali i sve je jednostavno. Po prvi puta u Hrvatskoj nema razlike u tarifama i paketima na bonove i na pretplati. Vjerujemo da će se zbog toga korisnici lakše odlučiti prijeći na pretplatu, a uz to pretplata im daje i dodatne pogodnosti“, ističe Kondić.

Kako ističu tarifa i paketi izgledaju identično, s istim cijenama i brojem jedinica kao i na bonove, nema ugovorne obveze. Uz to prema Kondićevim riječima donose i tri velike novosti i to da svaki korisnik može ograničiti svoju potrošnju na dva načina tako da si postavi limit za koji želi primati SMS o potrošnji. Kad dosegne željeni iznos, mi ga obavijestimo o tome ili tako da si postavi limit računa nakon kojega više ne može koristiti uslugu.

„Ovime omogućavamo svim korisnicima koji ne žele prijeći na pretplatu (jer se boje prevelike potrošnje) da sami odrede kolika će biti njihova potrošnja. Nema više iznenađenja ni straha od prevelikih računa“ ističe Kondić i dodaje „da se druga novost odnosi se na pakete“.

„Nakon što korisnik potroši iznos jedinica iz paketa cijena koju plaća ista je kao  cijena u paketu. Npr. ako kupi mali paket razgovora za 10 kn i dobije 40 minuta, četrdeset i prva minuta razgovora koštat će ga 0,25 lipa baš kao i u paketu. Time ne kažnjavamo korisnika skupljom cijenom iz osnovne tarife zato što troši više nego što je planirao“, objašnjava Kondić.

Kao treću novost ističe da nema radijske frekvencije, jer naknadu za radijsku frekvenciju ne plaća korisnik, već ju plaća Bonbon umjesto njega.

Još iz kategorije

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

14.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment gdje prema izvoz situacija nije takva da su prvo vodeći telekomi. Na prvom mjestu je Ericsson Nikola Tesla kao najveći izvoznik i to s 998,22 milijuna kuna vrijednim izvozom u 2018. godini uz rast od 0,17 posto.