Korisnici i dalje žele pakete usluga

Korisnici i dalje žele pakete usluga

Foto: DepositPhotos

Najveći rast broja korisnika u segmentu paketa usluga bilježi se u 4D paketima koji uključuju (fiksnu telefoniju, mobilnu telefoniju, pristup internetu i televiziju) i njihov je broj na godišnjoj razini u drugom kvartalu ove godine povećan je 52,17 posto na 253,83 tisuće, pokazuju najnoviji podaci o stanju telekom tržišta koje je objavio domaći telekomunikacijski regulator HAKOM.

Ukupna broj korisnika 2D paketa povećan je 1,82 posto na 484 tisuće, a 3D pakta je pao 4,94 posto na 282 tisuće. Ovo pokazuje da domaći telekom operateri i to dva najveća Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska imaju veliku priliku za povećanje 4D segmenta koji uključuje sve njihove telekomunikacijske usluge na jednom mjestu.

Pritom treba istaknuti kako je prihod od TV usluga u drugom ovogodišnjem kvartalu porastao 3,92 posto na 197,86 milijuna kuna.

Kada se uzmu mogućnosti objedinjavanja usluga, niže cijene jasno je da će se korisnici sve češće na to odlučivati i da će 4D segment nastaviti još više rasti u odnosu na to što imamo danas. Pritom ne treba zaboraviti da se u segmentu privatnih korisnika mogu očekivati i posebne IT rješenja i usluge i oprema kakve su danas dostupne poslovnim korisnicima.

Još iz kategorije

Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

14.12.2019. komentiraj

Polako se bližimo kraju 2019. godine i stigli su nam rezultati za treći ovogodišnji kvartal u fiksnoj telefoniji koje je prikupio domaći telekomunikacijski regulator HAKOM. Prema tim podacima na godišnjoj razini u fiksnoj telefoniji se bilježi pad prihoda od čak 8,54 posto čime je na  kraju trećeg kvartala zabilježen ukupni prihod od 322,163 milijuna kuna.

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

13.12.2019. komentiraj

Na tržištu elektroničkih komunikacija u trećem tromjesečju 2019. nastavljen je porast investicija u mreže pokretnih komunikacija, a ukupna ulaganja u pokretnoj mreži tijekom prvih devet mjeseci za oko 40 posto su viša u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na što je značajno utjecala dodjela dodatnog radiofrekvencijskog spektra. Iako ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu u nepokretnoj mreži nisu na razini prošle godine, veseli značajan rast ulaganja u svjetlovodne kabele, što je rezultiralo rastom broja izgrađenih FTTX priključaka od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

13.12.2019. komentiraj

U vrijeme dok se čeka odluka AZTN-a oko prodaje Tele2 United Grupi pomalo ispod radara prolazi Optima Telekom kojom prema odluci istog tog AZTN-a upravlja HT koji mora pokrenuti prodaju ovog telekoma početkom sljedeće godine. Upravo stoga razgovarali smo s Borisom Batelićem, predsjednikom Uprave Optima Telekoma o planovima za sljedeću godinu i ključnim događajima u ovoj godini.