Kontaktni centar Optima Telekoma prvi u regiji dobio certifikat EN 15838

Kontaktni centar Optima Telekoma prvi u regiji dobio certifikat EN 15838

U Zagrebu je danas kontaktnom centru Optima Telekoma uručen certifikat prema Europskoj normi za kontaktne centre EN 15838. Standard EN 15838 nova je europska norma koja postavlja zahtjeve za realizaciju usluga koje pružaju kontaktni centri, a kontaktni centar Optima Telekoma prvi je u regiji koji je ispunio uvjete koje ovaj standard postavlja.

Kontaktni centri imaju vrlo važnu ulogu u interakciji između organizacije i korisnika njenih usluga, no često ne ispunjavaju očekivanja korisnika što se najčešće manifestira kroz dugo vrijeme čekanja na javljanje operatora, pružanje nepravovremenih i nepotpunih odgovora, nezadovoljavajući način ophođenja s korisnikom i sl.

Kroz definiranje zahtjeva koje kontaktni centri moraju ispunjavati, standard EN 15838 za cilj ima kreiranje najbolje prakse koja će biti usmjerena prema korisniku i ispunjavanju njegovih očekivanja. EN 15838 usredotočuje se na značajke kvalitete koje su svojstvene za komunikaciju s korisnicima.

“Upravo zbog svoje orijentiranosti prema korisnicima, u Optimi smo prepoznali važnost primjene ovog europskog standarda želeći tako još jednom potvrditi našu izvrsnost u poslovanju. Tome svakako pridonosi i činjenica da smo prvi kontaktni centar,  ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji, koji primjenjuje standard EN 15838 u poslovanju kontaktnog centra. Vjerujemo da će naše znanje i kvaliteta usluge biti prepoznata, kako kod naših krajnjih korisnika, tako i kod svih onih koji iz bilo kojeg razloga trebaju usluge kontaktnog centra. Kupci i korisnici danas su zahtjevniji nego ikad, a mi nudimo rješenje s komunikacijskim alatima koji su potrebni prodajnim predstavnicima, agentima i zaposlenicima za pružanje učinkovite usluge i povećanje produktivnosti“, istaknula je Katarina Špoljarić, direktorica Optiminog kontaktnog centra.

Certifikacijsku reviziju Optiminog kontaktnog centra provela je tvrtka SGS Group, vodeća svjetska tvrtka za inspekciju, verifikaciju, ispitivanje i certifikaciju.

“Ovaj je certifikat dokaz usklađenosti procesa, sustava i usluga koje kontaktni centar Optima Telekoma pruža s nacionalnim i međunarodnim standardima i propisima te zahtjevima korisnika. Optimin kontaktni centar po svojoj se izvrsnosti može usporediti s mnogim ekvivalentnim organizacijama u zapadnoj Europi“, istaknuo je Drago Goić, business manager iz tvrtke SGS.

Kontaktni centar Optima Telekoma djeluje unutar tvrtke Optima Direct koja je u potpunom vlasništvu Optima Telekoma, smješten je u Osijeku i trenutno zapošljava oko 300 agenata.