Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Samsung Electronics izabran je za partnera od strane kanadskog teleoperatera Telusa, kako bi mu pomogao implementirati infrastrukturu potrebnu za funkcioniranje mobilnih mreža pete generacije (5G) u Kanadi.

To je već četvrto novo partnerstvo koje je Samsung uspio dobiti po pitanju posluživanja 5G opreme izvan Južne Koreje tijekom posljednjih sedam mjeseci. Tijekom prosinca prošle godine potpisan je prvi ugovor, s kanadskim Videotronom, u veljači je sklopljeno partnerstvo s američkim US Cellular i u ožujku sa Sparkom s Novog Zelanda.

Dakle, riječ je redom o kompanijama iz zemalja koje ne posluju s kineskim dobavljačima kao Huawei i ZTE. Upravo na tome uspijeva profitirati Samsung. Kao i Ericsson i Nokia.

Ali, posebno raduje lidere južnokorejskog tehnološkog giganta činjenica da je Telus jedan od najvećih telekoma u Kanadi, što znači da će 5G u samom startu, kroz prvi val, omogućiti za Vancouver, Montréal, Calgary, Edmonton i šire područje Toronta. Do kraja godine, "pokrit" će još 26 tržišta.

Iako na svjetskoj razini Samsung zaostaje za najvećima, kao spomenutim Ericssonom, Nokijom i Ericssonom, pa i ZTE-om, polako raste. U Južnoj Koreji su mu klijenti SK Telecom, KT i LG Uplus, a kad se pridodaju i ovi veliki klijenti na drugim stranama svijeta, jasno je da Samsung polako postaje itekako relevantan. Cilj same kompanije je imati 20 posto udjela na tržištu 5G opreme do kraja ove godine.

Uostalom, kad se pogleda broj odobrenih patenata vezanih uz 5G tehnologiju, Samsung je vodeći u svijetu jer ima ih 1728. A to su brojke koje se tiču siječnja ove godine, što znači da su sad vrlo vjerojatno još bolje za južnokorejsku kompaniju.

A Huawei sve to može samo bespomoćno promatrati jer američke sankcije, koje vrijede do minimalno svibnja iduće godine, uzimaju danak, veći no što se moglo očekivati.

Još iz kategorije

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

22.01.2021. komentiraj

Nepredvidive okolnosti na koje je gotovo nemoguće utjecati poput potresa ili fizičkog oštećenja kabela mogu uzrokovati prekid pristupa Internetu i podatkovnih veza prema ostalim lokacijama. Za mnoge poslove upravo je to kritična infrastruktura bez koje ne mogu funkcionirati. Zato malim, srednjim i velikim poslovnim korisnicima koji za svoju poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku razinu dostupnosti, A1 Hrvatska nudi uslugu Pričuvna veza Pro.

Huawei protiv švedskog regulatora

Huawei protiv švedskog regulatora

21.01.2021. komentiraj

„Žao nam je što je PTS odlučio nastaviti aukciju kojoj se Huawei protivi. Ozbiljna kršenja legitimnih prava i interesa Huaweija, kao i značajne pravne nesigurnosti još uvijek nisu razriješene. Huawei i jedan lokalni telekom operater prethodno su podnijeli odvojene žalbe upravnom sudu u Stockholmu da poništi odluku PTS-a u vezanu uz uvjete aukcije”, ističu u svojoj reakciji na odluke telekom regulatora u švedskoj kada je riječ o izgradnji 5G mreža.

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

18.01.2021. komentiraj

Novi vizualni identitet prva je od novosti kojima novoimenovana kompanija započinje s investicijama najavljenima u Hrvatskoj. Uz značajno ulaganje kojima će unaprijediti izgled svojih prodajnih mjesta, Telemach Hrvatska najavio je velike investicije u razvoj mreže, do 230 milijuna eura u mobilnu i fiksnu mrežu. U prvim danima 2021. i tim je povećan za 50 novih zaposlenika.