Jens Hartmann imenovan članom Uprave HT-a

Jens Hartmann imenovan članom Uprave HT-a

Nadzorni odbor HT-a imenovao je Jensa Hartmanna članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za poslovne korisnike na razdoblje od tri godine, s početkom od 17. lipnja 2013.

Jens Hartmann će zamijeniti Irenu Jolić Šimović, članicu Uprave, koja je preuzela mjesto glavne direktorice za ljudske resurse u rujnu 2012. godine. U međuvremenu je odgovornost glavnog operativnog direktora za poslovne korisnike preuzeo član Uprave i glavni operativni direktor Norbert Hentges.

„S velikim zadovoljstvom pozdravljam imenovanje Jensa u Upravu T-HT-a. Jens ima bogato iskustvo stečeno na menadžerskim funkcijama, kako u DT Grupi, tako i u ostalim sektorima te se radujem našoj zajedničkoj suradnji, ističe Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a.

Jens Hartmann stekao je značajno iskustvo na pozicijama višeg menadžmenta u segmentu za poslovne korisnike Deutsche Telekoma, gdje je imao ključnu ulogu u strateškom razvoju poslovanja, uključujući upravljanje portfeljem proizvoda i inovacijama, tržišno pozicioniranje, unaprjeđenje organizacije prodaje i segmentiranje korisnika. Također je proveo nekoliko godina u globalnoj konzultantskoj kući McKinsey & Co, gdje je sudjelovao u nizu programa usmjerenih na poboljšanje strategije, prodaje i korporativnih financija u telekomunikacijskom i ostalim sektorima.

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.