Japanski telekom operater SoftBank dogovorio s Ericssonom i Nokijom izgradnju 5G mreže

Japanski telekom operater SoftBank dogovorio s Ericssonom i Nokijom izgradnju 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Japanski telekom SoftBank najavio je partnerstvo s Ericssonom i Nokiom vezano uz mobilne mreže pete generacije (5G), što taj trio postavlja u iznimno dobru situaciju na tržištu. Također, imaju partnerstva otprije pa im sve ovo neće biti nikakav novitet, dapače, lakše će obaviti sve što su planirali po pitanju razvoja.

Ono što svi dobivaju je sljedeće... SoftBank donosi 3,9-4,0 GHz  i 29,1-29,5 GHz frekvencijske opsege, Ericsson omogućava svoj Ericsson Radio System i Nokia donosi svoja AirScale rješenja kako bi nadogradila SoftBankove mrežne mogućnosti. Dakle, svi daju nešto svoje kako bi zajedno bili jači no sami i u jednom trenutku.

Također, otprije su svi troje radili na tome kako prepoznati gdje unutar SoftBankove mreže postaviti ćelije, a za to im je pomoglo strojno učenje. Znači, skup naprednih tehnologija pomogao je u promicanju one koja će dogodine biti standard u svijetu te potaknuti brojne industrije na razvoj, kao i dodatni napredak u svakom smislu.

Inače, SoftBank kao dio SoftBank Group konglomerata pohvalio se da ima ukupno 22 milijuna mobilnih pretplatnika. No, treba znati da se pritom računaju i oni koji su dio Y!mobile i Line Mobile brendova, također u vlasništvu konglomerata. Inače, SoftBank Group toliko je moćan da si je dozvolio prošlog tjedna zabranu prodaje Huawei pametnih telefona, što je kineskoj kompaniji uvelike naštetilo jer u Japanu je imalo dobre poslovne rezultate.

Samo, s obzirom da je Huawei najjači na 5G tržištu, jasno je da se ovaj potez motivirao tim detaljima, bez ikakve sumnje. Uostalom, Japan ide za Sjedinjenim Američkim Državama kad se radi o zabrani poslovanja za Huawei na 5G planu u zemlji i to daje dodatni prostor SoftBanku. A s ovim partnerstvom mogao bit biti zanimljiv i na američkom tržištu, kao zamjena za Huawei.

Dodatni je to dokaz da na tuđoj nesreći drugi traže svoju priliku, baš kao uvijek kroz povijest...

Još iz kategorije

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

14.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment gdje prema izvoz situacija nije takva da su prvo vodeći telekomi. Na prvom mjestu je Ericsson Nikola Tesla kao najveći izvoznik i to s 998,22 milijuna kuna vrijednim izvozom u 2018. godini uz rast od 0,17 posto.