Japanski telekom operater SoftBank dogovorio s Ericssonom i Nokijom izgradnju 5G mreže

Japanski telekom operater SoftBank dogovorio s Ericssonom i Nokijom izgradnju 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Japanski telekom SoftBank najavio je partnerstvo s Ericssonom i Nokiom vezano uz mobilne mreže pete generacije (5G), što taj trio postavlja u iznimno dobru situaciju na tržištu. Također, imaju partnerstva otprije pa im sve ovo neće biti nikakav novitet, dapače, lakše će obaviti sve što su planirali po pitanju razvoja.

Ono što svi dobivaju je sljedeće... SoftBank donosi 3,9-4,0 GHz  i 29,1-29,5 GHz frekvencijske opsege, Ericsson omogućava svoj Ericsson Radio System i Nokia donosi svoja AirScale rješenja kako bi nadogradila SoftBankove mrežne mogućnosti. Dakle, svi daju nešto svoje kako bi zajedno bili jači no sami i u jednom trenutku.

Također, otprije su svi troje radili na tome kako prepoznati gdje unutar SoftBankove mreže postaviti ćelije, a za to im je pomoglo strojno učenje. Znači, skup naprednih tehnologija pomogao je u promicanju one koja će dogodine biti standard u svijetu te potaknuti brojne industrije na razvoj, kao i dodatni napredak u svakom smislu.

Inače, SoftBank kao dio SoftBank Group konglomerata pohvalio se da ima ukupno 22 milijuna mobilnih pretplatnika. No, treba znati da se pritom računaju i oni koji su dio Y!mobile i Line Mobile brendova, također u vlasništvu konglomerata. Inače, SoftBank Group toliko je moćan da si je dozvolio prošlog tjedna zabranu prodaje Huawei pametnih telefona, što je kineskoj kompaniji uvelike naštetilo jer u Japanu je imalo dobre poslovne rezultate.

Samo, s obzirom da je Huawei najjači na 5G tržištu, jasno je da se ovaj potez motivirao tim detaljima, bez ikakve sumnje. Uostalom, Japan ide za Sjedinjenim Američkim Državama kad se radi o zabrani poslovanja za Huawei na 5G planu u zemlji i to daje dodatni prostor SoftBanku. A s ovim partnerstvom mogao bit biti zanimljiv i na američkom tržištu, kao zamjena za Huawei.

Dodatni je to dokaz da na tuđoj nesreći drugi traže svoju priliku, baš kao uvijek kroz povijest...

Još iz kategorije

Kina lansirala 5G mrežu

Kina lansirala 5G mrežu

15.11.2019. komentiraj

Kina je prije roka pustila “u pogon” mobilnu mrežu pete generacije (5G) i sad je u svojoj “ponudi” imaju China Telecom, China Unicom i China Mobile, a cijene koje nude su iznimno niske jer se kreću na otprilike 18 američkih dolara mjesečno po paketu!

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

14.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom otvorio je danas svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.Uz to, najjači domaći telekom operator predstavio je i svoj novi data centar, odnosno nadograđeni postojeći data centar u Selskoj ulici u Zagrebu gdje će korisnicima biti po prvi put na raspolaganju u Hrvatskoj Microsoft Azure Stack.

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

14.11.2019. komentiraj

Pružatelji komunikacijskih usluga širom svijeta prepoznali su potrebu za brzim uvođenjem umjetne inteligencije (UI) i automatizacije kako bi na troškovno učinkovit način poboljšali korisničko iskustvo u skladu sa sve bržim uvođenjem 5G temeljenog Interneta stvari i Industrije 4.0.