Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Pandemija koronavirusa utjecala je na svakodnevicu i uzdrmala brojne industrije, a prvo veće otkazivanje nekog događaja zbog straha od širenja zaraze bilo je ono u Barceloni. Mobile World Congress (MWC) nije se održao prvi put u svojoj povijesti, izgubljeno je oko pola milijarde eura prihoda, a organizator GSMA je sve “začinio” vijesti da povrata novca neće biti. Ipak, to se možda promijenilo.

Naime, klijenti koji u na ulaznice potrošili do 5000 funti imaju dvije mogućnosti - dobiti povrat u punom iznosu za ili pak dobiti kredit u iznosu od 125 posto troška za sljedeće tri godine, tako da bi uz taj kredit ulaznica za MWC dogodine iznosio 65 posto, 35 posto bi iznosio za onaj u 2022. i 25 posto za onaj u 2023.

Organizacije koje su potrošile više od 5000 funti također imaju dvije mogućnosti - iskoristiti identičnu kreditnu ponudu kao i manji klijenti ili pak mogu zatražiti gotovinu u iznosu do 50 posto potrošenog iznosa na MWC 2020., s maksimalnim ograničenjem od najviše 150.000 funti.

"Očekujem da će manje kompanije i startupovi prihvatiti dio oko povrata novca, ali cilj je većim kompanijama dati poticaj za dolazak na MWC kroz naredne tri godine", kazao je izvršni direktor (CEO) GSMA John Hoffman.

Naglasio je da ima punu podršku partnerskih operatera, a to su velikani kao NTT DOCOMO, Orange, Telefonica i Vodafone. Potom se Hoffman okrenuo žrtvama pandemije i poželio im što brži oporavak, kao što je poželio i što skoriji završetak ove krize. Ali, istaknuo je i da se sad vjerojatno bolje razumije da otkazivanje nije bio hir.

"I tad smo stajali iza svoje odluke, a stojimo i sad. Mislim da u ovim trenucima svi shvaćaju da je ta odluka bila dobra za sve, da je bila jedina mogućnost u datom trenutku", rekao je Hoffman.

U pravu je, sredino veljače svijet nije bio svjestan problema kojih je sad svjestan i da se na jednom mjestu okupilo na desetke tisuća ljudi, tko zna kakve bi to posljedice imalo...

Još iz kategorije

HT povećao doseg 5G mreže u Samoboru na postojećim 4G frekvencijama

HT povećao doseg 5G mreže u Samoboru na postojećim 4G frekvencijama

06.06.2020. komentiraj

Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj demonstrirao revolucionarnu 5G tehnologiju u postojećem 4G frekvencijskom spektru, pohvalili su se iz najvećeg domaćeg telekom operatora. Tehnologija dinamičkog dijeljenja spektra u praksi može omogućiti brzo pokrivanje većeg područja 5G uslugama, a primjena 5G tehnologije bit će ključna za povezivanje velikog broja senzora, industrijskih uređaja, dronova i autonomnih vozila, ističu u HT-u.

Ministri telekomunikacija o digitalnim prioritetima EU-a

Ministri telekomunikacija o digitalnim prioritetima EU-a

05.06.2020. komentiraj

Ministri telekomunikacija, na svojoj drugoj neformalnoj videokonferenciji održali su raspravu o digitalnim prioritetima EU-a u vremenu nakon koronavirusa. Sastankom je predsjedao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, dok je Komisiju zastupao povjerenik Thierry Breton.

Kanadski telekom operateri posao izgradnje 5G mreže dali Ericssonu i Nokiji

Kanadski telekom operateri posao izgradnje 5G mreže dali Ericssonu i Nokiji

05.06.2020. komentiraj

Huawei je doživio novi poraz jer kanadski teleoperateri Bell Canada i Telus Corp. odlučili su se za usluge koje nudi Ericsson, najveći rival za kineskog tehnološkog giganta.