Inovativnost i stalne promjene odrednice telekom tržišta

Inovativnost i stalne promjene odrednice telekom tržišta

Foto: Fotolia (ilustracija)

Regionalna konferencija jugoistočne Europe o elektronskim komunikacijama, 10. Telekom Arena, na kojoj je više od 100 stručnjaka iz sektora telekomunikacija iz regije razgovaralo o stanju u ovoj gospodarskoj grani, restrukturiranju poduzeća, srpskim regulatornim izazovima, propisima Europske unije i razvoju novih usluga, održana je danas u Beogradu u organizaciji Infoarene.

„Sektor elektronskih komunikacija je inovativna i stalno se mijena. U skladu s ovim, neophodno je osigurati praćenje noviteta, odgovarajuću infrastrukturu i strategiju na čemu Ministarstvo telekomunikacija u kontinuitetu radi. U narednom periodu bit ćemo posvećeni razvoju širokopojasnog pristupa internetu i radimo na strategiji ovog pristupa za 2014. i 2015. godinu. Također, završavamo mape dostupnosti širokopojasne strukture, a radimo i na analizi i procjeni digitalne agende”, rekla je Irini Reljin posebna savjetnica potpredsjednika Vlade Republike Srbije.

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković rekao je da ukupan prihod tržišta telekomunikacija u Srbiji 1,54 milijarde eura, a učešće u bruto domaćem proizvodu oko šest posto, kao i da je ovo tržište usprkos krizi stabilno.

Prema njegovim riječima, ulaganje u razvoj širokopojasnog pristupa je od velikog značaja, posebno razvoj nacionalne širokopojasne mreže koja može dovesti do povećanja produktivnosti, porasta BDP-a, otvaranja malih i srednjih poduzeća i novih radnih mjesta, a za to može biti iskorištena postojeća infrastruktura Srbije.

„Formiraju se nova pravila igre, nošena na četiri ključna trenda koja oblikuju telekom industriju: promjena korisničkog mentaliteta, pritisak na tradicionalno telekom poslovanje, ulazak na nova tržišta i promjena poslovnih modela. Telekomunikacijske kompanije u svetu su se okrenule novim tržištima. Pri tom im je u centru pažnje najviše ICT tržište, mediji i financijske usluge. S druge strane, fokus na operativnu uspješnost je u punom mahu u industriji, što se vidi i iz evolucije troška po korisniku koji iznosi u prosjeku 7 posto. U novom okruženju pružanje osnovnih komunikacijskih usluga pada u drugi plan, ali se kompanijama otvara prostor za razvoj upravljanja platformi sa ponudom najrazličitijih usluga. Ključ je  približiti se sve zahtjevnijem i izbirljivijem korisniku i pružiti mu ono što želi, a telekomunikacijske kompanije imaju potrebne alate”, rekao je Marko Derča direktor A.T. Kearney iz Slovenije.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.