INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G

INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G

Foto: DepositPhotos

Huawei možda jest pomalo usporen zbog situacije sa Sjedinjenim Američkim Državama i tamošnjim kompanijama, kojima se brani poslovati s kineskim gigantom, no kad se radi o 5G tehnologiji i dalje je svjetski lider.

Ipak, treba znati da je podatke IPlytics "izvlačio" zaključno s prosincem prošle godine, mjesecima prije cijelog problema kojem svjedočimo. I u tom je trenutku Huawei kompanijama i organizacija diljem svijeta uvelike doprinosio po pitanju 5G tehnologije.

Konkretnije, riječ je o 11423 doprinosa diljem svijeta, osjetno više no Ericssonovih 10351. Zatim, na trećem mjesecu je Hisilicon, kineska kompanija u vlasništvu Huaweija, sa 7248 doprinosa u tehničkom smislu. Nokia je na 6878, pa Qualcomm s 4493 i tek onda slijedi Samsung s 4083 tehničkih doprinosa kompanijama i organizacijama diljem svijeta.

Svakako, bilo bi zanimljivo vidjeti situaciju u ovom trenutku, kad Huawei nema pristup bogatim svjetskim državama, pa se one okreću konkurenciji.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune