INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G

INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G

Foto: DepositPhotos

Huawei možda jest pomalo usporen zbog situacije sa Sjedinjenim Američkim Državama i tamošnjim kompanijama, kojima se brani poslovati s kineskim gigantom, no kad se radi o 5G tehnologiji i dalje je svjetski lider.

Ipak, treba znati da je podatke IPlytics "izvlačio" zaključno s prosincem prošle godine, mjesecima prije cijelog problema kojem svjedočimo. I u tom je trenutku Huawei kompanijama i organizacija diljem svijeta uvelike doprinosio po pitanju 5G tehnologije.

Konkretnije, riječ je o 11423 doprinosa diljem svijeta, osjetno više no Ericssonovih 10351. Zatim, na trećem mjesecu je Hisilicon, kineska kompanija u vlasništvu Huaweija, sa 7248 doprinosa u tehničkom smislu. Nokia je na 6878, pa Qualcomm s 4493 i tek onda slijedi Samsung s 4083 tehničkih doprinosa kompanijama i organizacijama diljem svijeta.

Svakako, bilo bi zanimljivo vidjeti situaciju u ovom trenutku, kad Huawei nema pristup bogatim svjetskim državama, pa se one okreću konkurenciji.

Još iz kategorije

Državi je važan ubrzani razvoj 5G mreže u Republici Hrvatskoj

Državi je važan ubrzani razvoj 5G mreže u Republici Hrvatskoj

16.10.2019. komentiraj

„U današnjem svijetu u kojem se stvari mijenjaju takvom dinamikom da oni koji ne uhvate val digitalizacije jednostavno više neće biti konkurentni na tržištu, vjerujem da nema nikoga tko se neće složiti kako nam je u Hrvatskoj što prije potrebna infrastruktura za uvođenje 5G tehnologije“, istaknuo je danas ministar Darko Horvat prilikom sastanka s teleoperaterima na temu ubrzanog razvoja 5G mreže u Hrvatskoj, a koji se održao na Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

A1 Hrvatska bilježi rast prihoda 1 posto, a bruto dobiti 7,1 posto

A1 Hrvatska bilježi rast prihoda 1 posto, a bruto dobiti 7,1 posto

15.10.2019. komentiraj

Najnoviji rezultati poslovanja A1 Hrvatska, drugog po veličini domaćeg telekom operatora pokazuju da je ukupan prihoda porastao 1 posto u prvih devet mjeseci ove godine i to na 320,3 milijuna eura, dok je u trećem kvartalu prihod tek malo porastao na 114,5 milijuna eura odnosno 0,4 posto.

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.