Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Foto: DepositPhotos

U Rovinju će se od 8. do 11. listopada u prostorima stare tvornice duhana održati međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija, u organizaciji Infobipa, a na kojoj će se okupiti predstavnici više stotina svjetskih mobilnih operatera i tvrtki koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1300 sudionika iz svih krajeva svijeta, uglavnom direktora i menadžera za veleprodaju, roaming i interkonektivnost.

U prostorima stare tvornice je za potrebe skupa podignuto 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Osim izložbenog dijela i poslovnih sastanaka, skup donosi i konferencijski program te velik broj tematskih poslovnih zabava koje će tvrtke-sudionici u vlastitoj režiji održati širom Istre. Istom će se prigodom promovirati autohtoni istarski proizvodi, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i AZRRI-jem.

Skup se organizira u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom udrugom telekom operatera, koja je Infobipu dodijelila organizaciju i domaćinstvo pred više od godinu dana.

"S velikim zadovoljstvom ugošćujemo nekoliko stotina tvrtki - mobilnih operatera i pružatelja srodnih usluga u Rovinju, na ovom uglednom skupu. Domaćinstvo nas posebno veseli jer smo u prilici prirediti skup nedaleko od mjesta gdje je nastao Infobip, koji je danas globalna organizacija s uredima u 60-ak zemalja", rekao je Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa.

"Infobip je naš član već deset godina, i raduje nas što organizira ovaj važan skup. Veselimo se produktivnom okupljanju u Rovinju, koje će u Hrvatsku dovesti vodeće stručnjake iz ovog poslovnog područja", rekao je Gregory Geodjenian, direktor za članstva u GSMA.

Još iz kategorije

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

13.06.2019. komentiraj

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa, a za sve je ponovno odgovoran China Telecom. Naime, treći najveći operater i internetski poslužitelj u Kini često čini ovakve stvari pa potom tvrdi kako se radilo samo o greški u sustavu.

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

13.06.2019. komentiraj

Prošli su europski izbori i populizam sada već jedne raspadnute političke stranke oko zračenja je splasnuo, iz druge su se povukli onako vojničkim žargonom na rezervne položaje i to je ono što se danas događa oko 5G. Istraživački tim ICTbusiness.info, jer eto nazvali smo se istraživačima jer dobro zvuči iako to zapravo formalno pravno nismo ali sustavno telekom tržište pratimo već 25 godina i to iz perspektive zainteresirane javnosti odlučio je s vama podijeliti priču o 5G mrežama, zračenju, mogućnostima, očekivanjima.

Huawei s Rusijom potpisao sporazum o razvoju 5G mreža

Huawei s Rusijom potpisao sporazum o razvoju 5G mreža

12.06.2019. komentiraj

Kineski tehnološki div Huawei potpisao je sporazum s ruskom telekomom MTS o razvoju tehnologije 5G mobilnih mreža u Rusiji, a Peking paralelno priprema teren za gradnju suvremene komunikacijske infrastrukture u Kini. Sporazumom je dogovoren razvoj 5G tehnologija i pokretanje pilot projekata mreža pete generacije u 2019. i 2020. godini.