Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Foto: DepositPhotos

U Rovinju će se od 8. do 11. listopada u prostorima stare tvornice duhana održati međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija, u organizaciji Infobipa, a na kojoj će se okupiti predstavnici više stotina svjetskih mobilnih operatera i tvrtki koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1300 sudionika iz svih krajeva svijeta, uglavnom direktora i menadžera za veleprodaju, roaming i interkonektivnost.

U prostorima stare tvornice je za potrebe skupa podignuto 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Osim izložbenog dijela i poslovnih sastanaka, skup donosi i konferencijski program te velik broj tematskih poslovnih zabava koje će tvrtke-sudionici u vlastitoj režiji održati širom Istre. Istom će se prigodom promovirati autohtoni istarski proizvodi, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i AZRRI-jem.

Skup se organizira u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom udrugom telekom operatera, koja je Infobipu dodijelila organizaciju i domaćinstvo pred više od godinu dana.

"S velikim zadovoljstvom ugošćujemo nekoliko stotina tvrtki - mobilnih operatera i pružatelja srodnih usluga u Rovinju, na ovom uglednom skupu. Domaćinstvo nas posebno veseli jer smo u prilici prirediti skup nedaleko od mjesta gdje je nastao Infobip, koji je danas globalna organizacija s uredima u 60-ak zemalja", rekao je Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa.

"Infobip je naš član već deset godina, i raduje nas što organizira ovaj važan skup. Veselimo se produktivnom okupljanju u Rovinju, koje će u Hrvatsku dovesti vodeće stručnjake iz ovog poslovnog područja", rekao je Gregory Geodjenian, direktor za članstva u GSMA.

Još iz kategorije

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u  Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

13.12.2018. komentiraj

Prateći najnovije tehnologije Odašiljači i veze podigli su IoT mrežu koja trenutno pokriva gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. OIV infrastruktura za IoT mreže bazirana je na LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) koja omogućuje razvoj pametnih gradova (Smart Cities), pametnih zgrada (Smart Buldings), ali i pametne poljoprivrede (Smart Agriculture).

O2 od Ericssona traži čak 100 milijuna funti kao nadoknadu za štetu zbog urušavanja mreža

O2 od Ericssona traži čak 100 milijuna funti kao nadoknadu za štetu zbog urušavanja mreža

13.12.2018. komentiraj

Britanski mobilni operater O2 potražuje milijune funti za naknadu štete koja je navodno nastala nakon što se na cijeli dan srušila mreža koju održava Ericsson. Naravno, tu štetu bi trebala nadoknaditi upravo ta švedska kompanija i procjenjuje se da bi ukupni „račun“ trebao iznositi oko stotinu milijuna funti.

Davor Tomašković 1. travnja 2019. odlazi iz HT-a, njegovim nasljednikom imenovan je Konstantinos Nempis

Davor Tomašković 1. travnja 2019. odlazi iz HT-a, njegovim nasljednikom imenovan je Konstantinos Nempis

11.12.2018. komentiraj

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. travnja 2019. odlazi s pozicije Predsjednika Uprave HT-a i nastavlja karijeru izvan DT Grupe. Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Konstantinosa Nempisa, koji će dužnosti predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine.