Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Idućeg tjedna u Rovinju se održava međunarodni poslovni skup GSMA

Foto: DepositPhotos

U Rovinju će se od 8. do 11. listopada u prostorima stare tvornice duhana održati međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija, u organizaciji Infobipa, a na kojoj će se okupiti predstavnici više stotina svjetskih mobilnih operatera i tvrtki koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1300 sudionika iz svih krajeva svijeta, uglavnom direktora i menadžera za veleprodaju, roaming i interkonektivnost.

U prostorima stare tvornice je za potrebe skupa podignuto 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Osim izložbenog dijela i poslovnih sastanaka, skup donosi i konferencijski program te velik broj tematskih poslovnih zabava koje će tvrtke-sudionici u vlastitoj režiji održati širom Istre. Istom će se prigodom promovirati autohtoni istarski proizvodi, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i AZRRI-jem.

Skup se organizira u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom udrugom telekom operatera, koja je Infobipu dodijelila organizaciju i domaćinstvo pred više od godinu dana.

"S velikim zadovoljstvom ugošćujemo nekoliko stotina tvrtki - mobilnih operatera i pružatelja srodnih usluga u Rovinju, na ovom uglednom skupu. Domaćinstvo nas posebno veseli jer smo u prilici prirediti skup nedaleko od mjesta gdje je nastao Infobip, koji je danas globalna organizacija s uredima u 60-ak zemalja", rekao je Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa.

"Infobip je naš član već deset godina, i raduje nas što organizira ovaj važan skup. Veselimo se produktivnom okupljanju u Rovinju, koje će u Hrvatsku dovesti vodeće stručnjake iz ovog poslovnog područja", rekao je Gregory Geodjenian, direktor za članstva u GSMA.

Još iz kategorije

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

19.02.2019. komentiraj

Intel i Ericsson sklopili su višegodišnje partnerstvo kako bi razvili softverske i hardverske upravljačke platforme za mobilne mreže pete generacije (5G), NFV (network function virtualisation) i distribuirani cloud. Pritom će kombinirati Ericssonov SDI (software-defined infrastructure) upravljački softver i Intelov Rack Scale Design.

Infobip u Tuzli otvorio ured i planira do kraja godine zaposliti još 80 stručnjaka

Infobip u Tuzli otvorio ured i planira do kraja godine zaposliti još 80 stručnjaka

19.02.2019. komentiraj

Kompanija Infobip, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija s globalnim uspjehom, u Tuzli je u ponedjeljak otvorila svoj 61. ured u svijetu te 25 novih radnih mjesta za IT i business stručnjake koji će imati priliku razvijati inovativna komunikacijska rješenja za vodeće svjetske kompanije poput WhatsAppa, Ubera i mnogih drugih.

Huawei prihvaća znatno strože kontrole da ostane u utrci za 5G

Huawei prihvaća znatno strože kontrole da ostane u utrci za 5G

18.02.2019. komentiraj

Huawei nije samo među tri najveća proizvođača pametnih telefona na svijetu i prvi u Kini, ta kompanija je i vodeća kad se radi o mobilnim mrežama pete generacije (5G) pa činjenica da joj se otežava ili onemogućava poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Japanu, Južnoj Koreji i Europskoj uniji, nije baš najpozitivnija. Upravo zato kineski gigant javno obznanjuje da prihvaća strože kontrole kako bi mogao bezbrižno ostati na 5G tržištu, ali i onom koje se tiče pametnih telefona.