Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture

Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture

Foto: DepositPhotos

Huawei Technologies, vodeća globalna kompanija u 5G tehnologiji, razvila je uređaj koji omogućava implementaciju 5G mreže na postojeće bazne stanice 2G, 3G te 4G tehnologije. Huawei BladeAAU Pro integrira aktivne i pasivne antene te tako omogućuje instalaciju različitih frekvencija potrebnih za mrežu nove generacije kao i instalaciju radijske tehnologije na iste antene.

Huaweijeva BladeAAU tehnologija omogućava istovremeni rad na više frekvencija te osigurava instalaciju 5G modula na višim položajima na postojećim nosačima. Svojom podrškom za cijeli opseg i velikom propusnošću pomaže operaterima u skraćivanju vremena implementacije i dovoljno je fleksibilan da se prilagodi različitim scenarijima i uvjetima rada. Ovo vrhunsko Huaweijevo tehnološko rješenje već je prepoznato među telekom operaterima na globalnom tržištu, a Huawei ovime potvrđuje vodeću poziciju u svijetu tehnoloških inovacija.

"Razvojem 5G mreže diljem svijeta koračamo u nepoznato područje. Huawei nastoji globalnim operaterima ponuditi inovativne proizvode i rješenja za izazove s kojima se suočava 5G poslovanje te istražiti što je više moguće scenarija za inovacije i primjenu 5G -a, čime se u konačnici i postiže poslovni uspjeh", rekao je Wang Haitao , izvršni direktor Huaweija u Švicarskoj.

Švicarska IT kompanija Sunrise UPC koja se bavi implementacijom 5G mrežne infrastrukture, primorana je zadržavati postojeće 2G, 3G i 4G bazne stanice, što predstavlja veliki logistički problem zbog manjka prostora na mjestima gdje su instalirane, ali ujedno predstavlja i sigurnosni rizik zbog povećanog otpora vjetra te narušavanja stabilnosti građevina. Iako je većina baznih stanica u Švicarskoj postavljena na jednom nosaču, za svaku prilagodbu mjesta na kojima su locirane, potrebna je građevinska dozvola, što opet može potrajati mjesecima ili čak godinama. Sve to značajno otežava prilagodbu za novu nadolazeću 5G infrastrukturu.

Alexander Lehrmann, direktor za novi poslovni razvoj i inovacije u Sunrise UPC -u, dodao je kako se Sunrise UPC raduje daljnjim inovacijama s Huaweijem kako bi unaprijedio razvoj 5G poslovanja u raznim novim sferama, uključujući pametnu gradnju, pametnu poljoprivredu, pametno zdravstvo i pametna događanja. "Cilj naše tvrtke je nastaviti kao vodeći u izgradnji visokokvalitetnih 5G mreža koje mogu pružiti vrhunsko iskustvo i voditi naše poslovanje prema uspjehu”, istaknuo je Lehrmann.

Još iz kategorije

Telemach Hrvatska tehnološki partner Weekend Media Festivala

Telemach Hrvatska tehnološki partner Weekend Media Festivala

23.09.2021.

Telemach Hrvatska, koji gradi najbržu 10 Giga optičku mrežu u Europi, ove godine je po prvi puta tehnološki partner Weekend Media Festivala gdje osigurava kompletnu infrastrukturu, optičku, WiFi i mobilnu. Tako će izlagači i posjetitelji imati priliku premijerno isprobati Telemachovu mrežu nove generacije te se uvjeriti u sve pogodnosti koje ona donosi, ističu iz Telemach Hrvatska.

Broj mobilnih korisnika skočio na 5,3 milijarde, što je 67 posto ukupne svjetske populacije

Broj mobilnih korisnika skočio na 5,3 milijarde, što je 67 posto ukupne svjetske populacije

22.09.2021.

Korisnika mobilnih uređaja diljem svijeta trenutno je 5,27 milijardi i to je 117 milijuna više no prošle godine. Pokazuju to brojke Stock Appsa, kroz koje se napominje da je riječ o čak 66,9 posto ukupne svjetske populacije.

Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu

Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu

21.09.2021.

Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj. Također, Hrvatski Telekom je po četvrti put dobitnik umlautovog 'Best in Test' priznanja za najbolju mobilnu mrežu.