Huawei se oglasio o svom 5G poslovanju

Huawei se oglasio o svom 5G poslovanju

Foto: Antonio Jularić

Zahvaljujući brojnim medijskim napisima proteklih nekoliko tjedana diljem svijeta, kineska kompanija Huawei oglasila se o navodnom gubitku poslova. U priopćenju tvrde kako je dio objava bio netočan, a dio se temeljio na dezinformacijama.

Tako iz Huaweija tvrde kako se njihovo poslovanje u Njemačkoj odvija uobičajeno dok su u Francuskoj uključeni u izgradnju 5G mreže s više tamošnjih operatora i tvrtki. Što se tiče Japana, iz Huaweija naglašavaju kako tamo još odgovaraju na 5G ponude i testiraju mrežu nove generacije sa svojim korisnicima.

Vlada Novog Zelanda, tvrde iz Huaweija, odbila je inicijalni 5G prijedlog kojeg je podnio jedan predstavnika, ali je regulativni proces je još uvijek u tijeku. Njihovi su korisnici jasno rekli kako će oni nastaviti raditi s vladom  na rješavanju situacije i njihova suradnja s Huaweijem neće se promijeniti.

Prema Kenu Huu, Huaweijevom izvršnom direktoru, tvrtka je već potpisala 25 komercijalnih 5G ugovora i više od 50 komercijalnih pisama namjere s predstavnicima diljem svijeta. Isporučeno je više od deset tisuća 5G baznih stanica na globalno tržište, čime, kažu, ostaju daleko ispred konkurenata. Prvi pametni telefoni s 5G mrežom i Kirin čipsetima na tržište stižu u prvoj polovici 2019., a njihova šira primjena očekuje se u drugom polugodištu ove godine.

„Najbolje je ostaviti da činjenice govore same za sebe. A činjenica je da je Huawei na vrlo visokoj sigurnosnoj razini. Vjerujemo da je cyber sigurnost globalni problem čijem bi rješavanju trebali pristupiti svi zajedno. Nikada nismo imali ozbiljan sigurnosni incident s našom opremom“, kaže Ken Hu.

„Čak s najstrožim pregledom i screeningom od strane regulatora ili naših kupaca, nikada nije bilo nijednog dokaza da naša oprema predstavlja sigurnosnu prijetnju. Uvijek smo otvoreni za dijalog s bilo kim tko ima opravdane sumnje, ali na bilo koje neutemeljene tvrdnje čvrsto ćemo reagirati, branit ćemo se i nećemo dopustiti da naš ugled bude okaljan“, zaključio je Hu.

Još iz kategorije

VIDEO: Dolazi 5G, ali što očekivati

VIDEO: Dolazi 5G, ali što očekivati

19.03.2019. komentiraj

Svi danas govore o 5G mrežama, onome što dolazi i što nam vrijeme donosi koje je pred nama zahvaljujući brzim mobilnim mrežama. Iako su prilike vrlo velike, mnogi tvrde kako treba biti oprezan jer mreže s jedne strane zahtijevaju velika ulaganja, a pitanje je koliko su to korisnici u konačnici spremni platiti.

30 godina satelitskog emitiranja TV programa u Europi

30 godina satelitskog emitiranja TV programa u Europi

19.03.2019. komentiraj

Prije 30 godina satelitske antene počele su se po prvi put pojavljivati na pročeljima zgrada u Poljskoj što je označilo početak redovnog linearnog TV emitiranja putem satelita u Europi. Kao vjesnici nadolazećih tehnoloških promjena, sve satelitske antene bile su usmjerene na orbitalnu poziciju 19.2o istočno s koje je satelit ASTRA 1A emitirao signal.

Neograničena sloboda surfanja uz Tele2 pokućni internet

Neograničena sloboda surfanja uz Tele2 pokućni internet

19.03.2019. komentiraj

Sigurno je još svježe sjećanje na nesretnog Vida kojeg je ostavila partnerica. Osim što mu je odnijela psića, ponijela je sa sobom i neograničeni pokućni internet kojeg je mogla odmah, bez potrebe za dovođenjem žičanog priključka, uključiti u struju u novom stanu te nastaviti koristiti. Vid je bio toliko tužan što sad netko drugi neograničeno surfa na njegovom pokućnom, da mu je utjehu na uviđaju ponudio čak i policajac.