Huawei najavio desetljeće 5G tehnologije

Huawei najavio desetljeće 5G tehnologije

Foto: DepositPhotos

Tijekom 12. Global Broadband Mobile foruma u Dubaiju, Chaobin Yang, predsjednik Huaweijevog odjela bežične tehnologije, predstavio je najnovija Huaweijeva dostignuća u području 5G tehnologije koja su održiva, jednostavna i većih kapaciteta te je naglasio kako je inovacija glavna pokretačka snaga kompanije u tom segmentu.

Huawei je predstavio svoja dosadašnja postignuća u području 5G mreže i njezine implementacije, a istaknuo je najnovije ELAA tehnologije koju će koristiti odašiljači kako bi osigurali bolju pokrivenost, energetsku učinkovitost te MIMO odašiljače najnovije generacije koji će ubrzati protok podataka i poboljšati korisničko iskustvo.

„Inovacije nikada neće prestati, a sljedeće desetljeće bit će desetljeće 5G tehnologije. Nadamo se da ćemo surađivati s globalnim partnerima na daljnjem unapređenju korisničkog iskustva i zahtjevima industrije kako bismo dodatno unaprijedili i potaknuli digitalnu transformaciju industrija“, rekao je Chaobin Yang.

Yang je također naglasio veliku promjenu u ponašanju korisnika koji sve više koriste mobilne uređaje što istovremeno opterećuje postojeće kapacitete mreže u koje se mora dodatno uložiti kako bi podnijeli sve veći protok podataka.

„5G se brzo razvija diljem svijeta, s više od 170 izgrađenih mreža i gotovo 500 milijuna korisnika u dvije godine. Komercijalna implementacija 5G ulazi u novu fazu, a digitalizacija industrije postavlja nove zahtjeve u pogledu mogućnosti tehnologije. 5G više ne smije biti pilot-projekt, nego rješenje za provođenje digitalizacije industrija koje je na raspolaganju društvu budućnosti, društvu 5G tehnologije”, rekao je Yang.

Još iz kategorije

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja i prihodi

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja i prihodi

07.12.2021.

U prvih devet mjeseci 2021. na tržištu elektroničkih komunikacija nastavljen je trend rasta ukupnih ulaganja koja su veća za 16 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. U nepokretnoj mreži zabilježen je značajan porast ulaganja u svjetlovodnu pristupnu infrastrukturu od 127 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Privatne mobilne mreže nastavljaju s povećanjem potrošnje na opremu

Privatne mobilne mreže nastavljaju s povećanjem potrošnje na opremu

05.12.2021.

Poboljšane mogućnosti 5G mreža potaknule su entuzijazam i svijest o privatnim mobilnim mrežama pa samim time doveli godišnju potrošnju na mrežni hardver i usluge do gotovo 12 milijardi američkih dolara na globalnoj razini, navodi Juniper Research.

Potrošnja podatkovnog prometa povećala se gotovo 300 puta od 2011.

Potrošnja podatkovnog prometa povećala se gotovo 300 puta od 2011.

03.12.2021.

Ericsson je u najnovijem izvješću otkrio da se potrošnja podatkovnog prometa povećala gotovo 300 puta od 2011., kad je objavljen prvi kompanijin Mobility Report. A razlozi za takvo povećanje su podosta logični.