Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirao preko 4 milijarde dolara i trenutno svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža, tvrde iz ovog kineskog proizvođača mrežne opreme.

Huawei je potpisao 50 komercijalnih ugovora za izgradnju 5G infrastrukture diljem svijeta u sklopu kojih je isporučio čak 150.000 baznih stanica, otkrio je zamjenik predsjednika uprave Huaweija Ken Hu na najvećem okupljanju mobilne telekomunikacijske industrije Mobile World Congressu (MWC) u Šangaju.

“Zašto toliko operatera izabire Huawei kao partnera za 5G? Mislim da je ključan razlog to što već toliko dugo razvijamo tu tehnologiju”, izjavio je Ken Hu.

Huawei je lider u razvoju 5G tehnologije i u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirala preko 4 milijarde dolara. Kontinuirana ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirala su s više od 2.500 patenata vezanih uz 5G tehnologiju, a što iznosi otprilike 20 posto svih 5G patenata u svijetu.

”Mnogi teleoperateri diljem svijeta, uključujući one iz Europe, Bliskog istoka te Azije utrkuju se u implementaciji svojih 5G mreža. Mi smo taj trenutak prepoznali i svim svojim partnerima ponudili najefikasnija i najmodernija rješenja. Naše 5G bazne stanice razvijene su do savršenstva. One su, primjerice, mnogo lakše i manje od onih klasičnih, što značajno smanjuje troškove implementacije. Huaweijevu 5G baznu stanicu mogu instalirati dvije osobe u samo dva sata”, izjavio je Ken Hu.

Huawei globalno drži najveći udio na 5G tržištu i svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža. U Huaweiju su uvjereni da će 5G nesumnjivo promijeniti svijet kakvog poznajemo. Super brzi internet omogućuje zadovoljavanje širokog raspona industrijskih potreba, ali i postavlja temelje za potpuno automatiziranu, inteligentnu budućnost.

Još iz kategorije

Stižu digitalni radio DAB+ i HbbTV interaktivna televizija

Stižu digitalni radio DAB+ i HbbTV interaktivna televizija

21.09.2019. komentiraj

Ovogodišnji WMF u Rovinju državna tvrtka Odašiljači i veze odlučila je iskoristiti za predstavljanje diviju vrlo zanimljivih usluga i to nove platforme za medijske sadržaje koje omogućuju OIV-ove usluge DAB+ digitalni radio i Hybrid broadcast broadband TV (HbbTV).

Hrvatski Telekom demonstrirao 5G mrežu na svečanom otvorenju Weekend Media Festivala

Hrvatski Telekom demonstrirao 5G mrežu na svečanom otvorenju Weekend Media Festivala

21.09.2019. komentiraj

Budućnost mobilnih telekomunikacija svakako je 5G koji je bio i zvijezda početka WMF otvorenog jučer u Rovinju. Video prijenosom putem drona na 5G mreži Hrvatskog Telekoma svečano je otvoren dvanaesti Weekend Media Festival u Rovinju. Riječ je o prvom video prijenosu putem drona na 5G mreži u ovom dijelu Europe, uspostavljenom između Rovinja i Krka.

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

19.09.2019. komentiraj

A1 Hrvatska sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom nastavlja uspješnu suradnju potpisom ekskluzivnog ugovora o daljnjem razvoju svoje radijske pristupne mreže. Okvirnim ugovorom do kraja 2023. godine obuhvaćena je modernizacija i proširenje mreže ovog operatora na temelju najnovijih tehnoloških rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System – ERS).