Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirao preko 4 milijarde dolara i trenutno svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža, tvrde iz ovog kineskog proizvođača mrežne opreme.

Huawei je potpisao 50 komercijalnih ugovora za izgradnju 5G infrastrukture diljem svijeta u sklopu kojih je isporučio čak 150.000 baznih stanica, otkrio je zamjenik predsjednika uprave Huaweija Ken Hu na najvećem okupljanju mobilne telekomunikacijske industrije Mobile World Congressu (MWC) u Šangaju.

“Zašto toliko operatera izabire Huawei kao partnera za 5G? Mislim da je ključan razlog to što već toliko dugo razvijamo tu tehnologiju”, izjavio je Ken Hu.

Huawei je lider u razvoju 5G tehnologije i u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirala preko 4 milijarde dolara. Kontinuirana ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirala su s više od 2.500 patenata vezanih uz 5G tehnologiju, a što iznosi otprilike 20 posto svih 5G patenata u svijetu.

”Mnogi teleoperateri diljem svijeta, uključujući one iz Europe, Bliskog istoka te Azije utrkuju se u implementaciji svojih 5G mreža. Mi smo taj trenutak prepoznali i svim svojim partnerima ponudili najefikasnija i najmodernija rješenja. Naše 5G bazne stanice razvijene su do savršenstva. One su, primjerice, mnogo lakše i manje od onih klasičnih, što značajno smanjuje troškove implementacije. Huaweijevu 5G baznu stanicu mogu instalirati dvije osobe u samo dva sata”, izjavio je Ken Hu.

Huawei globalno drži najveći udio na 5G tržištu i svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža. U Huaweiju su uvjereni da će 5G nesumnjivo promijeniti svijet kakvog poznajemo. Super brzi internet omogućuje zadovoljavanje širokog raspona industrijskih potreba, ali i postavlja temelje za potpuno automatiziranu, inteligentnu budućnost.

Još iz kategorije

Tele2 Hrvatska ostvario snažan rast prihoda i ogroman skok dobiti

Tele2 Hrvatska ostvario snažan rast prihoda i ogroman skok dobiti

17.07.2019. komentiraj

Treći po veličini domaći telekom operator Tele2 Hrvatska ostvario je u prvih šest mjeseci ove godine 595 milijuna kruna prihoda uz rast od 12,1 posto. Istovremeno je dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) porasla 179 posto na 254 milijuna švedskih kruna.

A1 Hrvatska sasvim solidan u prvom polugodištu 2019. godine

A1 Hrvatska sasvim solidan u prvom polugodištu 2019. godine

16.07.2019. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operater A1 Hrvatska u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 208,6 milijuna eura prihoda i rast od 1,4 posto. Istovremeno je ostvaren i rast dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) od 6,8 posto na 66,6 milijuna eura.

HAKOM donio nove odluke značajne za korisnike elektroničkih komunikacijskih usluga

HAKOM donio nove odluke značajne za korisnike elektroničkih komunikacijskih usluga

12.07.2019. komentiraj

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na sjednici održanoj u petak, 12. srpnja donijelo je dvije odluke značajne za korisnike elektroničkih komunikacijskih usluga. Donesena je odluka o dodjeli dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra trgovačkom društvu Odašiljači i veze i to za multiplekse M1 i M2 na području Republike Hrvatske i L1 na lokalnim područjima.