Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirao preko 4 milijarde dolara i trenutno svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža, tvrde iz ovog kineskog proizvođača mrežne opreme.

Huawei je potpisao 50 komercijalnih ugovora za izgradnju 5G infrastrukture diljem svijeta u sklopu kojih je isporučio čak 150.000 baznih stanica, otkrio je zamjenik predsjednika uprave Huaweija Ken Hu na najvećem okupljanju mobilne telekomunikacijske industrije Mobile World Congressu (MWC) u Šangaju.

“Zašto toliko operatera izabire Huawei kao partnera za 5G? Mislim da je ključan razlog to što već toliko dugo razvijamo tu tehnologiju”, izjavio je Ken Hu.

Huawei je lider u razvoju 5G tehnologije i u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirala preko 4 milijarde dolara. Kontinuirana ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirala su s više od 2.500 patenata vezanih uz 5G tehnologiju, a što iznosi otprilike 20 posto svih 5G patenata u svijetu.

”Mnogi teleoperateri diljem svijeta, uključujući one iz Europe, Bliskog istoka te Azije utrkuju se u implementaciji svojih 5G mreža. Mi smo taj trenutak prepoznali i svim svojim partnerima ponudili najefikasnija i najmodernija rješenja. Naše 5G bazne stanice razvijene su do savršenstva. One su, primjerice, mnogo lakše i manje od onih klasičnih, što značajno smanjuje troškove implementacije. Huaweijevu 5G baznu stanicu mogu instalirati dvije osobe u samo dva sata”, izjavio je Ken Hu.

Huawei globalno drži najveći udio na 5G tržištu i svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža. U Huaweiju su uvjereni da će 5G nesumnjivo promijeniti svijet kakvog poznajemo. Super brzi internet omogućuje zadovoljavanje širokog raspona industrijskih potreba, ali i postavlja temelje za potpuno automatiziranu, inteligentnu budućnost.

Još iz kategorije

Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

14.12.2019. komentiraj

Polako se bližimo kraju 2019. godine i stigli su nam rezultati za treći ovogodišnji kvartal u fiksnoj telefoniji koje je prikupio domaći telekomunikacijski regulator HAKOM. Prema tim podacima na godišnjoj razini u fiksnoj telefoniji se bilježi pad prihoda od čak 8,54 posto čime je na  kraju trećeg kvartala zabilježen ukupni prihod od 322,163 milijuna kuna.

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

13.12.2019. komentiraj

Na tržištu elektroničkih komunikacija u trećem tromjesečju 2019. nastavljen je porast investicija u mreže pokretnih komunikacija, a ukupna ulaganja u pokretnoj mreži tijekom prvih devet mjeseci za oko 40 posto su viša u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na što je značajno utjecala dodjela dodatnog radiofrekvencijskog spektra. Iako ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu u nepokretnoj mreži nisu na razini prošle godine, veseli značajan rast ulaganja u svjetlovodne kabele, što je rezultiralo rastom broja izgrađenih FTTX priključaka od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

13.12.2019. komentiraj

U vrijeme dok se čeka odluka AZTN-a oko prodaje Tele2 United Grupi pomalo ispod radara prolazi Optima Telekom kojom prema odluci istog tog AZTN-a upravlja HT koji mora pokrenuti prodaju ovog telekoma početkom sljedeće godine. Upravo stoga razgovarali smo s Borisom Batelićem, predsjednikom Uprave Optima Telekoma o planovima za sljedeću godinu i ključnim događajima u ovoj godini.