HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Telekom otvorio je danas svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.Uz to, najjači domaći telekom operator predstavio je i svoj novi data centar, odnosno nadograđeni postojeći data centar u Selskoj ulici u Zagrebu gdje će korisnicima biti po prvi put na raspolaganju u Hrvatskoj Microsoft Azure Stack.

U sklopu otvorenja Hrvatski Telekom predstavio je prednosti migracije poslovanja u Cloud u svom dvostruko većem data centru, pokazao je kako tehnologije pametnih gradova mogu poboljšati kvalitetu života u hrvatskim gradovima, smanjiti emisije štetnih plinova, povećati razinu javnih usluga i učinkovitost javne potrošnje, te je predstavio mogućnosti primjene blockchain tehnologije u digitalizaciji industrije i javnog sektora.

Otvaranje Business Showrooma okupilo je u poslovnom središtu Hrvatskog Telekoma, Radničkoj ulici u Zagrebu, velik broj poslovnih partnera koji direktno i indirektno generiraju više od 11,3 milijardi kuna BDP-a Hrvatske. Upravo je važnost razvoja i ulaganja i naglasio predsjednik Uprvae i glavni izvršni direktor HT-a Kostas Nebis.

U Business Showroomu moći će se vidjeti i isprobati tehnologije koje Hrvatski Telekom i njihove IT tvrtke Combis razvijaju s čitavom mrežom svojih partnera, a bit će otvoren za poslovnu zajednicu, ali i za građane koje zanima najmodernija tehnologija dostupna u Hrvatskoj.

Otvaranje ovakvog inovacijskog centra sastavni je dio platforme ”Svijeta boljih mogućnosti” kojom Hrvatski Telekom ostvaruje korporativno obećanje o ubrzanju digitalizacije tvrtki i gradova kao ključne odrednice uspjeha gospodarstva i društva u narednom razdoblju.

”Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u Hrvatskoj. Samo u posljednje četiri godine u nove tehnologije investirali smo više od 7,5 milijardi kuna, što je vrijednost četiri Pelješka mosta. Dosad smo digitalizirali više od 30 % svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, no želimo pojačati tempo. Želimo ubrzati digitalizaciju Hrvatske i ekonomski razvoj zemlje te svim građanima zemlje omogućiti bolje prilike i usluge, kako bi bili spremni za novi val tehnoloških promjena. Razvili smo niz sofisticiranih rješenja za kompanije, a razvijamo i rješenja namijenjena digitalizaciji gradova. Na taj način dodatno potičemo otvaranje novih radnih mjesta u nizu malih i srednjih partnerskih poduzeća”, izjavio je Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma za poslovne korisnike.

U sklopu otvorenja predstavljen je i dvostruko veći Data Centar Hrvatskog Telekoma, prednosti tehnologije pametnih gradova te mogućnosti primjene najnovije blockchain tehnologije. U ovaj novi data centar sa strateškim partnerom Microsoftom HT prvi u Hrvatsku dovodi jednu od najbrže rastućih cloud platformi u svijetu – Microsoft Azure Stack, koja omogućuje istovremeni pristup najmodernijim cloud sustavima i upravljanje podacima koji ostaju u Hrvatskoj.

Dodatno, da bi ubrzao digitalizaciju hrvatskih tvrtki, Hrvatski Telekom zahvaljujući Microsoft Acceleration Centru na raspolaganju ima 4.000 programera I IT eksperata koji ga mogu podržati u ma kako velikom i kompleksnom projektu, što ga čini jedinstvenim ICT providerom u regiji.

Još iz kategorije

Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji

Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji

12.07.2020. komentiraj

Ericsson se priključio Udruženju europskih proizvođača vlakova i dobavljača željezničke opreme (UNIFE) kako bi pokazao kako 5G i kritični mrežni kapaciteti mogu donijeti prosperitet za željezničku industriju. Sve zahvaljujući digitalizaciji, kojom se ubrzavaju brojni procesi, donosi uštede i pridonosi učinkovitosti.

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

06.07.2020. komentiraj

Na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj trenutno postoji 87 pružatelja usluga na tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu (nepokretna i pokretna elektronička komunikacijska mreža), stoji u najnovijim podcima domaćeg telekom regulatora HAKOM-a. Prema podacima za 2019., uslugu pristupa internetu putem nepokretne elektroničke komunikacijske mreže koristi ukupno 1 154 773 pretplatnika u Republici Hrvatskoj. Što se tiče usluge pristupa internetu putem pokretne elektroničke komunikacijske mreže, broj pretplatnika iznosi 3 623 860.

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

05.07.2020. komentiraj

Porast podatkovnog prometa izravno je povezan s razvojem digitalnog društva. Promatrajući trogodišnje razdoblje vidljiv je značajan rast podatkovnog prometa i u nepokretnim i u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, ističu iz domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).