HT objavio završetak podnošenja ponuda za Optima Telekom

HT objavio završetak podnošenja ponuda za Optima Telekom

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom objavio je danas na Zagrebačkoj burzi kako je jučer 18. ožujka u 16 sati završen postupak podnošenja ponuda sukladno Pozivu na podnošenje ponude za stjecanje dionica društva Optima Telekom.

„Uvažavajući načela transparentnosti, objektivnosti i nediskriminativnosti kako su ona određena rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje u tekstu: AZTN); KLASA: UP/I 034-03/2013-02/007, URBROJ: 580-11/41-17-239 od 9. lipnja 2017. (dalje u tekstu: Rješenje), HT će nastaviti obavještavati AZTN o svim relevantnim koracima u postupku međunarodnog javnog natječaja jer je to obvezan i prema uvjetima određenim Rješenjem“, ističe se iz HT-a.

Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije, pojašnjavaju iz HT-a.

Javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a predstavlja ispunjenje regulatorne obveze od ranije poznate javnosti i nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim, dodaju iz HT-a i ističu da javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, osobito u trenutnim okolnostima na tržištu.

U tom smislu, HT je obvezan voditi računa o sprječavanju manipulacije tržištem te ne planira davati posebne objave o procesu prodaje sve do njegovog završetka, zaključuju iz HT-a.

Na izravan upit ICTbusiness.info iz HT-a nisu imali dodatnih informacija osim onih objavljenih u priopćenju na Zagrebačkoj burzi.

Još iz kategorije

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

27.03.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na svakodnevicu i uzdrmala brojne industrije, a prvo veće otkazivanje nekog događaja zbog straha od širenja zaraze bilo je ono u Barceloni. Mobile World Congress (MWC) nije se održao prvi put u svojoj povijesti, izgubljeno je oko pola milijarde eura prihoda, a organizator GSMA je sve “začinio” vijesti da povrata novca neće biti. Ipak, to se možda promijenilo.

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

27.03.2020. komentiraj

Pokušali smo saznati kako domaći telekom operateri vide odgodu otvaranja druge digitalne dividende odnosno odluku HAKOM-a da se odgodi uvođenje DVBT-2 tehnologije koja bila predviđena potkraj svibnja taman prije Europskog nogometnog prvenstva.

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

25.03.2020. komentiraj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa odgađa krajnji rok prestanaka odašiljanja televizijskih signala u sustavu DVB-T/MPEG-2 i potpuni prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC za najmanje 6 mjeseci.