HT bilježi stabilno poslovanje

HT bilježi stabilno poslovanje

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom u prva tri mjeseca 2022. godine ostvario je malen pad organskih prihoda za 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, unatoč rastu prihoda od osnovnog telekomunikacijskog poslovanja koji nije do kraja neutralizirao smanjenje u segmentu Sistemskih rješenja, u kojem se nastavljamo fokusirati na profitabilnije projekte.

Organska prilagođena EBITDA-a nakon najmova rasla je za 5,1 posto na godišnjoj razini, pri čemu je  prilagođena EBITDA-a nakon najmova rasla šesto tromjesečje zaredom, što pokazuje nastavak poslovnog zamaha i pozitivnih učinaka transformacije operativnog modela.

Organska neto dobit iznosila je 175 milijuna kuna što predstavlja rast od 237,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine zahvaljujući boljim poslovnim rezultatima i manjoj amortizaciji. Organska ulaganja su iznosila 356 milijuna kuna što predstavlja rast od 7 posto u istom razdoblju.

Kako ističu iz HT-a nastavljaju sa svojim ulaganjima u kvalitetu mreže, razvoj 5G-ai optičke infrastrukture, što su ključni pokretači nacionalne digitalizacije i razvoja. U skladu s time, ostajemo usredotočeni na izgradnju svoje optičke mreže u cijeloj Hrvatskoj, a pokrivenost FTTH-om dodatno smo povećali za velikih 31 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godinu.

„Naši dobri rezultati uz  rast osnovnog poslovanja, EBITDA-e i profitabilnosti, uz istodobno zadržavanje ulaganja na visokoj razini i poboljšanje korisničkog iskustva potvrđuju da je naša strategija ispravna. Jasno je i da je 2022. godina donijela nove izazove u cijelom svijetu. Pratimo razvoj događaja i moguće implikacije za poslovanje i zemlju općenito, te ostajemo usredotočeni na provedbu svoje strategije i ostvarenje ključnih ciljeva, ali i spremni na prilagodbe ako to bude potrebno osiguravajući temelje za uspjeh kompanije i u predstojećim godinama“, ističe Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma

Prema njegovim riječima kao vodeći ulagatelj u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj nastavit ćemo ulagati u budući gospodarski i društveni razvoj zemlje u nadi da će poticajno investicijsko okruženje omogućiti da naša ulaganja u digitalizaciju ostvare svoj puni potencijal.

„Sa svoje ćemo strane učiniti sve što je u našoj moći da te prilike realiziramo za sve – korisnike, zaposlenike, partnere, dioničare“, zaključuje Nebis.

Još iz kategorije

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

30.06.2022.

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu, objavili su iz najjačeg domaćeg telekom operatora. Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka ukupno, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022, tvrde u HT-u.

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

29.06.2022.

Nakon tri godine provedene u A1 Hrvatska na poziciji glavnog direktora za financije Goran Manestar nastavio je karijeru izvan kompanije, a na njegovo mjesto dolazi Goran Angjeleski, koji je bio direktor financija i kontrolinga u A1 Makedoniji. Goran Angjeleski poziciju glavnog direktora za financije klastera A1 Hrvatska i A1 Makedonija preuzima od 1. srpnja 2022.

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.