SPONZORIRANO

Hrvatski Telekom dugi niz godina ulaže u STEM edukaciju mladih talenata, a mnogi od njih osnovali su uspješne startupove

Hrvatski Telekom u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) već osmu godinu zaredom provodi program Generacija NOW čiji je glavni cilj pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Hrvatski Telekom dugi niz godina ulaže u STEM edukaciju mladih talenata, a mnogi od njih osnovali su uspješne startupove

Hrvatski Telekom u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) već osmu godinu zaredom provodi program Generacija NOW čiji je glavni cilj pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Ovaj inovativni program namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te udrugama, s ciljem poticanja kreativnosti, inovativnosti i tehnološke pismenosti među mladima u Hrvatskoj., Svake godine Generacija NOW obrađuje aktualnu temu s naglaskom na društvenu odgovornost i povezuje ju s najnovijim tehnologijama i razvojem inovativnosti kod najmlađih generacija.

Program  omogućuje mladima diljem Hrvatske pristup naprednim tehnologijama i obrazovnim resursima. Kroz raznolike radionice, natjecanja i suradnje s mentorima, sudionici imaju priliku razvijati svoje vještine u područjima poput robotike, programiranja, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT). Generacija NOW  je osmišljena kako bi učenicima pružila praktično iskustvo i znanje koje će im biti od velike koristi u njihovoj budućoj karijeri.

Dugogodišnje ulaganje HT-a u mlade i STEM

Hrvatski Telekom već dugi niz godina prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje i razvoj mladih talenata. Kroz razne projekte i inicijative, HT kontinuirano podržava škole i obrazovne ustanove, omogućavajući im pristup modernim tehnologijama i resursima potrebnim za kvalitetno STEM obrazovanje. Generacija NOW je logični  nastavak tih napora, s ciljem stvaranja nove generacije tehnološki pismenih i inovativnih mladih ljudi.

Postignuća projekta

Od svog osnutka, Generacija NOW postigla je značajne rezultate. Kroz godine provedbe, u programu je sudjelovalo više od 4000 djece i mladih diljem Hrvatske, a u njemu je sudjelovalo više od 360 obrazovnih institucija te više od 500 nastavnika koji su prošli specijalizirane obuke, osiguravajući da mogu efikasno prenositi znanje mladim STEM talentima iz generacije u generaciju.

Učenici su sudjelovali u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, osvojivši preko 50 prestižnih nagrada i priznanja za više od 100 svojih inovativnih projekata koji su nastali kroz program Generacija NOW.

Kroz osam godina provedbe Generacije NOW, Hrvatski Telekom osigurao je učenicima najmoderniju tehnološku opremu uključujući robote, mikrokontrolere, senzore i 3D pisače, omogućujući im stjecanje važnih znanja i vještina, ali još važnije potičući kreativno razmišljanje što je omogućilo razvijanje interesantnih projekata koji su čak izrasli u poslovne ideje. Najviše smo ponosni na činjenicu da se učenici nastavljaju razvijati u STEM području i svojim inovativnim rješenjima čine dobro za budućnost čitavog društva”, rekao je Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.