HAKOM odobrio HT-u preuzimanje EVO TV-a

HAKOM odobrio HT-u preuzimanje EVO TV-a

Domaći telekomunikacijski regulator HAKOM dopustio je najjačem domaćem telekomu HT-u preuzimanje EVO TV-.a odnosno tvrtke kćeri Hrvatske Pošte – HP Produkcija. Odlukom HAKOM-a su na prijedlog HT-a određene i neke mjere s ciljem otklanjanja mogućih negativnih učinaka transakcije na tržišno natjecanje.

HT je u studenom 2018. godine objavio da je s društvom HP-Hrvatska pošta potpisao Ugovor o kupnji 100 postotnog udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju Evo TV usluge te da zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima.

„Iznimno sam zadovoljan ovakvom odlukom. Od potpisivanja ugovora o kupnji vjerovali smo kako navedena transakcija neće negativno utjecati na stanje na tržištu te mi je drago što smo u provedenom postupku predloživši mjere to uspjeli i dokazati“, ističe predsjednik Uprave Davor Tomašković koji tu funkciju napušta krajem ožujka i prelazi u Croatia Osiguranje.

Evo TV je jednostavna usluga na hrvatskom Pay TV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evo TV posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj.  Evo TV na dan 30.6.2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6 posto.

Hrvatski Telekom je ovime dodatno proširio paletu svojih usluga na rastućem Pay TV tržištu u Hrvatskoj. Zahvaljujući znanju i iskustvu koje imamo u pružanju TV sadržaja kroz našu MAXtv platformu, vjerujemo kako ćemo korisnicima Evo TV usluge u budućnosti omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu i gledanje kvalitetnog televizijskog sadržaja.

Još iz kategorije

A1 Hrvatska podigao brzinu mobilne do 1,35 Gbit/s

A1 Hrvatska podigao brzinu mobilne do 1,35 Gbit/s

23.05.2019. komentiraj

Investicijom i  implementacijom dodatnih frekvencija na 2100 i 2600 MHz, A1 Hrvatska povećala je kapacitete i maksimalne brzine koje se mogu postići na 4G Advanced Pro mreži. Tako je dosadašnja maksimalna brzina od 750 Mbit/s povećana na 1,35 Gbit/s. Usporedbe radi, to je brzina preuzimanja video sadržaja od 10 GB u samo jednoj minuti.

Održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“

Održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“

22.05.2019. komentiraj

U sklopu konferencije MIPRO 2019. odnosno 42. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku u Opatiji je održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“.

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.