HAKOM odobrio HT-u preuzimanje EVO TV-a

HAKOM odobrio HT-u preuzimanje EVO TV-a

Domaći telekomunikacijski regulator HAKOM dopustio je najjačem domaćem telekomu HT-u preuzimanje EVO TV-.a odnosno tvrtke kćeri Hrvatske Pošte – HP Produkcija. Odlukom HAKOM-a su na prijedlog HT-a određene i neke mjere s ciljem otklanjanja mogućih negativnih učinaka transakcije na tržišno natjecanje.

HT je u studenom 2018. godine objavio da je s društvom HP-Hrvatska pošta potpisao Ugovor o kupnji 100 postotnog udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju Evo TV usluge te da zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima.

„Iznimno sam zadovoljan ovakvom odlukom. Od potpisivanja ugovora o kupnji vjerovali smo kako navedena transakcija neće negativno utjecati na stanje na tržištu te mi je drago što smo u provedenom postupku predloživši mjere to uspjeli i dokazati“, ističe predsjednik Uprave Davor Tomašković koji tu funkciju napušta krajem ožujka i prelazi u Croatia Osiguranje.

Evo TV je jednostavna usluga na hrvatskom Pay TV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evo TV posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj.  Evo TV na dan 30.6.2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6 posto.

Hrvatski Telekom je ovime dodatno proširio paletu svojih usluga na rastućem Pay TV tržištu u Hrvatskoj. Zahvaljujući znanju i iskustvu koje imamo u pružanju TV sadržaja kroz našu MAXtv platformu, vjerujemo kako ćemo korisnicima Evo TV usluge u budućnosti omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu i gledanje kvalitetnog televizijskog sadržaja.

Još iz kategorije

VIDEO: Vrijeme promjena

VIDEO: Vrijeme promjena

24.03.2019. komentiraj

Telekomunikacijsko tržište se mijenja i to možda na prvi pogled nije vidljivo. Danas je vrijeme dolaska 5G mreža i to svi primjećuju, no mnogo manje da je vrijeme SMS poruka polako na kraju, da se koriste chatbotovi u komunikaciji s korisnicima barem za one jednostavnije akcije i pomoć korisnicima. Možda se to čini nehumano, ali situacija je jednostavno takva.

Javni poziv za jedinice lokalne i regionalne samouprave za dodjelu sredstava za razvoj širokopojasnog interneta

Javni poziv za jedinice lokalne i regionalne samouprave za dodjelu sredstava za razvoj širokopojasnog interneta

22.03.2019. komentiraj

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije, financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, objavilo Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira na temelju Planova razvoja širokopojasne infrastrukture odobrenih od strane HAKOM-a.

VIDEO: Nove platforme mijenjaju komunikaciju

VIDEO: Nove platforme mijenjaju komunikaciju

21.03.2019. komentiraj

I ove godine MWC19 je bio mjesto gdje se pričalo što nas čeka u budućnosti, a to je svakako RCS odnosno Rich Communication Services koji treba polako ali sigurno zamijeniti SMS poruke i ako se tko uopće sjeća još i MMS poruka.