HAKOM će predsjedati BEREC-om 2024. godine

HAKOM će predsjedati BEREC-om 2024. godine

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Predsjednik BEREC-a za 2024. godinu bit će Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), kojeg je 6. listopada 2022. izabralo Vijeće regulatora BEREC-a, objavilo je u četvrtak na svojim stranicama Tijelo europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC.

Nakon glasovanja, novoizabrani predsjednik BEREC-a za 2024. godinu Tonko Obuljen izjavio je da živeći u digitalnoj eri, u vremenu koje se neprestano mijenja i preoblikuje, čast je biti dio zajednice koja vješto kroji i olakšava ovu izazovnu tranziciju.

Sljedeće godine Tonko Obuljen obnašat će dužnost potpredsjednika i budućeg predsjedavajućeg BEREC-a za 2024. Ostali potpredsjednici koji su izabrani su Hana Továrková (CTU, Češka) i Robert Mourik (ComReg, Irska). Za predstavnika sudionika bez prava glasa izabran je Branko Kovijanić (EKIP, Crna Gora). Zajedno s predsjednicom BEREC-a u odlasku Annemarie Sipkes (ACM, Nizozemska), oni će sastavljati Mini-odbor BEREC-a za 2023. i podržavat će Kostasa Masselosa (EETT, Grčka), koji je predsjedavajući BEREC-a 2023.

Još iz kategorije

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

28.11.2022.

Nova studija konzultantske tvrtke Analysys Mason, koju je naručio Ericsson, naglašava potencijalne ekonomske, potrošačke i ekološke prednosti 5G povezivosti na 15 nacionalnih tržišta u razvoju. Uz regulatornu i vladinu potporu, svih petnaest zemalja moglo bi imati koristi od rasta BDP-a između 0,3 i 0,46 posto do 2035. godine, s procijenjenim omjerom troškova i koristi od tri do sedam puta.

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.