HAKOM će predsjedati BEREC-om 2024. godine

HAKOM će predsjedati BEREC-om 2024. godine
Dražen Tomić / Tomich Productions

Predsjednik BEREC-a za 2024. godinu bit će Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), kojeg je 6. listopada 2022. izabralo Vijeće regulatora BEREC-a, objavilo je u četvrtak na svojim stranicama Tijelo europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC.

Nakon glasovanja, novoizabrani predsjednik BEREC-a za 2024. godinu Tonko Obuljen izjavio je da živeći u digitalnoj eri, u vremenu koje se neprestano mijenja i preoblikuje, čast je biti dio zajednice koja vješto kroji i olakšava ovu izazovnu tranziciju.

Sljedeće godine Tonko Obuljen obnašat će dužnost potpredsjednika i budućeg predsjedavajućeg BEREC-a za 2024. Ostali potpredsjednici koji su izabrani su Hana Továrková (CTU, Češka) i Robert Mourik (ComReg, Irska). Za predstavnika sudionika bez prava glasa izabran je Branko Kovijanić (EKIP, Crna Gora). Zajedno s predsjednicom BEREC-a u odlasku Annemarie Sipkes (ACM, Nizozemska), oni će sastavljati Mini-odbor BEREC-a za 2023. i podržavat će Kostasa Masselosa (EETT, Grčka), koji je predsjedavajući BEREC-a 2023.