H1 Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio VDSL2 Internet uslugu

H1 Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio VDSL2 Internet uslugu

H1 Telekom predstavio je novu generaciju širokopojasnog Interneta - VDSL2 uslugu koja omogućuje visoke brzine slanja i primanja podataka, znatno brže nego što se to postiže ADSL-om.

VDSL2 tehnologija je najbrži oblik DSL-a kojom se postižu brzine do 100 Mbps. Usluga je namijenjena svim poslovnim i privatnim korisnicima koji imaju potrebu za brzim Internetom. Riječ je o „very high bit rate“ tehnologiji koja omogućuje ultra-brzi protok informacija koristeći postojeću bakrenu infrastrukturu.

Potrebno je samo na korisničkoj lokaciji zamijeniti modem visoko kvalitetnim VDSL2/ADSL2 modemom FRITZ!Box 7360 koji ima integriranu DECT baznu stanicu za do šest uređaja, media server te NAS funkcionalnost koja omogućuje pristup vlastitim datotekama s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Osim toga, uređaj podržava wireless standard N na 2,4 GHz s brzinom do 300 Mbps te gigabitno povezivanje na lokalnu mrežu. Korisnici iPhonea i Android smartphone uređaja mogu preko besplatne aplikacije zaprimati i uspostavljati telefonske pozive, koristeći uslugu H1 Telekoma.

„U konstantnoj potrebi za sve bržim internetskim vezama, osluškujući potrebe tržišta i krajnjih korisnika, H1 Telekom odlučio se za tehnološki iskorak i upotpunio ponudu širokopojasnog pristupa Internetu VDSL2 tehnologijom. H1 Telekom je prvi na hrvatskom tržištu pokrenuo VDSL2 uslugu, što dokazuje da pratimo svjetske trendove u komunikacijama. Vjerujem da će korisnici brzo prepoznati kvalitetu ove usluge.“ - izjavio je član Uprave i tehnički direktor Alen Mužinić.

Usluge H1 Telekoma su dostupne diljem Hrvatske, a usluga VDSL-a se trenutno nudi u 16 gradova u različitim dijelovima Hrvatske. U ponudi su paketi čije se brzine kreću sve do 50 Mbps za download i do 15 Mbps za upload; u svim paketima uključeno je neograničeno korištenje Interneta (flat promet).

Usluga VDSL2 pristupa Internetu dolazi u tri H1 Surf&Call paketa, koji se međusobno razlikuju po brzini i cijeni, a do kraja lipnja H1 Telekom nudi paket H1Surf&Call 20 po promotivnim uvjetima: cijena od 199 kn mjesečno uključuje naknadu za telefonski priključak, govornu tarifu s besplatnim pozivima prema nacionalnim fiksnim mrežama i 28 lipa po minuti prema EU zoni te maksimalno moguću brzinu pristupa Internetu i do 50 Mbps, koliko to dopušta korisnička veza.

Riječ je o tehnološki superiornoj usluzi, a korisnicima se nude brojne dodatne pogodnosti poput spajanja više bežičnih telefona u kućnu H1 mrežu, udaljeni pristup modemu, usluge medijskog centra, govorna pošta, primanje faks poruka a novost je i aplikacija za primanje i uspostavu poziva preko pametnih telefona baziranih na iOS i Android operativnim sustavima.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.