H1 Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio VDSL2 Internet uslugu

H1 Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio VDSL2 Internet uslugu

H1 Telekom predstavio je novu generaciju širokopojasnog Interneta - VDSL2 uslugu koja omogućuje visoke brzine slanja i primanja podataka, znatno brže nego što se to postiže ADSL-om.

VDSL2 tehnologija je najbrži oblik DSL-a kojom se postižu brzine do 100 Mbps. Usluga je namijenjena svim poslovnim i privatnim korisnicima koji imaju potrebu za brzim Internetom. Riječ je o „very high bit rate“ tehnologiji koja omogućuje ultra-brzi protok informacija koristeći postojeću bakrenu infrastrukturu.

Potrebno je samo na korisničkoj lokaciji zamijeniti modem visoko kvalitetnim VDSL2/ADSL2 modemom FRITZ!Box 7360 koji ima integriranu DECT baznu stanicu za do šest uređaja, media server te NAS funkcionalnost koja omogućuje pristup vlastitim datotekama s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Osim toga, uređaj podržava wireless standard N na 2,4 GHz s brzinom do 300 Mbps te gigabitno povezivanje na lokalnu mrežu. Korisnici iPhonea i Android smartphone uređaja mogu preko besplatne aplikacije zaprimati i uspostavljati telefonske pozive, koristeći uslugu H1 Telekoma.

„U konstantnoj potrebi za sve bržim internetskim vezama, osluškujući potrebe tržišta i krajnjih korisnika, H1 Telekom odlučio se za tehnološki iskorak i upotpunio ponudu širokopojasnog pristupa Internetu VDSL2 tehnologijom. H1 Telekom je prvi na hrvatskom tržištu pokrenuo VDSL2 uslugu, što dokazuje da pratimo svjetske trendove u komunikacijama. Vjerujem da će korisnici brzo prepoznati kvalitetu ove usluge.“ - izjavio je član Uprave i tehnički direktor Alen Mužinić.

Usluge H1 Telekoma su dostupne diljem Hrvatske, a usluga VDSL-a se trenutno nudi u 16 gradova u različitim dijelovima Hrvatske. U ponudi su paketi čije se brzine kreću sve do 50 Mbps za download i do 15 Mbps za upload; u svim paketima uključeno je neograničeno korištenje Interneta (flat promet).

Usluga VDSL2 pristupa Internetu dolazi u tri H1 Surf&Call paketa, koji se međusobno razlikuju po brzini i cijeni, a do kraja lipnja H1 Telekom nudi paket H1Surf&Call 20 po promotivnim uvjetima: cijena od 199 kn mjesečno uključuje naknadu za telefonski priključak, govornu tarifu s besplatnim pozivima prema nacionalnim fiksnim mrežama i 28 lipa po minuti prema EU zoni te maksimalno moguću brzinu pristupa Internetu i do 50 Mbps, koliko to dopušta korisnička veza.

Riječ je o tehnološki superiornoj usluzi, a korisnicima se nude brojne dodatne pogodnosti poput spajanja više bežičnih telefona u kućnu H1 mrežu, udaljeni pristup modemu, usluge medijskog centra, govorna pošta, primanje faks poruka a novost je i aplikacija za primanje i uspostavu poziva preko pametnih telefona baziranih na iOS i Android operativnim sustavima.

Još iz kategorije

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

14.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment gdje prema izvoz situacija nije takva da su prvo vodeći telekomi. Na prvom mjestu je Ericsson Nikola Tesla kao najveći izvoznik i to s 998,22 milijuna kuna vrijednim izvozom u 2018. godini uz rast od 0,17 posto.