Gojčeta: Vipnet koristi snagu telekom grupe i najavljuje nove ICT usluge

Gojčeta: Vipnet koristi snagu telekom grupe i najavljuje nove ICT usluge

Telekom operateri okreću se objedinjenim ICT uslugama kako za male i srednje, tako i za velike poslovne korisnike, međutim tu ima rješenja koje mogu koristiti i privatni korisnici. Upravo smo o tome razgovarali s Alenom Gojčetom direktorom ICT-a Vipneta.

„Razvojni put Vipnetovih rješenja kreće od ponude tradicionalnih ICT rješenja našim korisnicima koji bi se mogli svesti pod naziv „managed services“, zatim od rješenja podatkovnog centra poput kolokacije, IaaS-a (infrastructure as a service) te backup-a kao usluge, ističe Gojčeta.

Što se tiče Metroneta i uklapanja njihovih usluga i rješenja u Vipnetov portfelj Gojčeta ističe kako se radi zaista o susretu dva komplementarna portfelja u domeni rješenja za poslovne korisnike koja obogaćujemo i novim dizajnom organizacije koja će brinuti o implementaciji.

Vipnet kreće prema kombiniranim ICT rješenjima. U kojem smjeru se razvijaju ta rješenja?

Kao i većina telekoma na svijetu tražimo optimalan takozvani konvergentni poslovni model u kojemu, osim fiksne i mobilne telefonije nudimo korisnicima ICT rješenja te na taj način tradicionalnim telekomunikacijskim uslugama dodajemo vrijednost kroz informacijske tehnologije. E sad, nakon ovakve izjave koja je sama po sebi logična i smislena, dolazimo do pitanja na koje ne postoji univerzalan odgovor, a to je što bismo mi kao telekom zaista trebali raditi na ICT području, gdje donosimo najveću vrijednost te što predstavlja najbolji „fit“ našem poslovnom modelu. To su pitanja na koja telekomunikacijske kompanije diljem svijeta još uvijek traže prave odgovore. Naš razvojni put kreće od ponude tradicionalnih ICT rješenja našim korisnicima koji bi se mogli svesti pod naziv „managed services“, zatim od rješenja podatkovnog centra poput kolokacije, IaaS-a (infrastructure as a service) te backup-a kao usluge. Drugo veliko ICT područje su cloud aplikacije, a treće i najvažnije područje vidimo u našoj ulozi pokretača poslovnih modela kroz stvaranje inovativnih digitalnih platformi koje stvaraju lance vrijednosti.

Svi govore o cloudu, kakvim vi vidite razvoj cloud usluga?

U Vipnetu možemo govoriti o višegodišnjoj tradiciji u pružanju cloud servisa. Tu ubrajamo portfelj nadzora vozila i plovila, Office 365 te Vip Blagajnu, da spomenem samo neke. Danas se možemo pohvaliti s više od 20 tisuća korisnika ovih usluga, a do kraja godine ćemo usluge iz cloud portfelja isporučivati kroz jednu od najboljih globalnih platformi za tu namjenu. Čitav novi portfelj usluga koje uvodimo biti će lokaliziran na hrvatski i podržan lokalno. Ovaj iskorak ćemo učiniti koristeći sinergijske efekte koji proizlaze iz činjenice da je Vipnet član jedne od 5 najvećih telekom grupacija u svijetu. U drugoj fazi ove platforme ćemo omogućivati hrvatskim tvrtkama da svoju ponudu aplikacija u cloudu ponude na drugim tržištima Telekom Austria grupe pa i šire. Osobno u cloudu vidim priliku za Vipnet koji može isporučivati jednostavne repetitivne digitalne usluge širokoj bazi korisnika koristeći pri tom naše prednosti u smislu dosega do malih i srednjih tvrtki te u smislu naše misije kao dobavljača temeljnih usluga koje omogućuju digitalno poslovanje. No, kao što sam spomenuo, povrh ovakvih jednostavnih cloud servisa, smatram da je naša ICT misija u Vipnetu povezivanje lanaca vrijednosti kroz digitalne platforme i ekosustave. Već smo ove godine započeli s nekim bitnim koracima u tom smjeru kroz ponudu mobilne digitalne platforme za hotelijerstvo, ali i nekih drugih digitalnih rješenja o kojima ćemo moći više govoriti tijekom jeseni.

Što korisnici danas očekuju od takvih ICT rješenja?

Očekivanja korisnika univerzalna su i svevremenska: žele uslugu koja im dodaje vrijednost, koja je jednostavna i intuitivna te koja je cjenovno prihvatljiva. Ono što se s vremenom i tehnologijom mijenja su korisnička očekivanja u usporedbi s iskustvom. Poslovni korisnik koji većinu svog dana provodi koristeći intuitivna sučelja pametnih telefona neće više htjeti koristiti programska rješenja koja zahtijevaju beskrajne klikove mišem kroz šumu napamet naučenih menija kako bi ispunili neki zahtjev, isto kao što korisnik mobilnog bankarstva neće  više htjeti stajati 20 minuta u redu poslovnice kako bi obavio transakciju. Danas je pristupačnost usluge, jednostavnost aktivacije i iskustvo korištenja važnije od broja funkcionalnosti, a i ono što smo nekad zvali broj funkcionalnosti, danas su algoritmi koji služe za automatizaciju korisničkog iskustva kao takvog.

Kombinacijom onoga što ima Vipnet te nedavno akvizirani Metronet što danas možete ponuditi tržištu?

Osim najrazvijenije optičke poslovne mreže u Hrvatskoj, Metronet je pionir u pružanju ICT usluga. Kao takav u naše spajanje donosi korisničku bazu i ogromno iskustvo u pružanju usluga podatkovnog centra i sigurnosnih rješenja koja su komplementarna s ICT sigurnosnim rješenjima koje nudimo u Vipnetu. Vipnet, s druge strane, donosi rješenja temeljena na mobilnim platformama i povezivanju. Metronet ima ICT stručnjake koji omogućuju isporuku ICT rješenja po principu „ključ u ruke“. Iako je u Vipnetu razvijeniji cloud SaaS portfelj, već smo u njega integrirali postojeće Metronetovo kontakt centar rješenje jer se naše prethodno, koje smo testirali, pokazalo neodgovarajućim u brzini i podršci implementaciji.

Koliko je za razvoj poslovnih rješenja pa tako i ICT rješenja važna akvizicija ali i sinergija s Metronetom?

Sve u svemu, radi se zaista o susretu dva komplementarna portfelja u domeni rješenja za poslovne korisnike koja obogaćujemo i novim dizajnom organizacije koja će brinuti o implementaciji i životnom ciklusu složenih rješenja na način da ćemo ostvariti značajan iskorak u korisničkom iskustvu u odnosu na ono što smo do sada nudili kao pojedinačne tvrtke, ali i u odnosu na ono što nude postojeći igrači na tržištu.

Još iz kategorije

5G se uspješno razvija, veliki rast bežičnog Interneta stvari

5G se uspješno razvija, veliki rast bežičnog Interneta stvari

16.06.2018. komentiraj

5G u komercijalnom radu i bežični IoT veći od predviđanja ključne su točke najnovijeg izdanja Ericsson Mobility Reporta. Predviđanja vezana uz bežične IoT veze gotovo su udvostručena od studenoga 2017. godine. Sada se, na temelju brojnih implementacija u tijeku u Kini, očekuje 3,5 milijardi veza 2023. godine. Nove tehnologije koje prate masovnu implementaciju bežičnog IoT poput NB-IoT i Cat-M1 podupiru ovaj rast i pružateljima usluga omogućuju veću učinkovitost, kao i vrijednost za krajnje korisnike.

Vip do kraja godine postaje A1

Vip do kraja godine postaje A1

14.06.2018. komentiraj

Vipnet je već 19 godina član A1 Telekom Austria Grupe, vodećeg pružatelja digitalnih servisa i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi, koji trenutačno posluje u sedam država pružajući usluge za približno 24 milijuna korisnika. Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu. Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o.

HT i Go2Digital započeli modernizaciju telefonskih govornica

HT i Go2Digital započeli modernizaciju telefonskih govornica

13.06.2018. komentiraj

Najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom i hrvatska agencija specijalizirana za vanjsko digitalno oglašavanje Go2Digital, potpisali su Ugovor na temelju kojeg kreću u modernizaciju telefonskih govornica. Postojeće govornice, koje nude isključivo mogućnost telefoniranja, bit će zamijenjene s digitalnim govornicama i nizom pametnih tehnoloških rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari.