MWC 2023.

GALERIJA: Odličan sajam s pogledom u budućnost

GALERIJA: Odličan sajam s pogledom u budućnost

Prošlo je više od tjedan dana od završetka sajma MWC 2023. u Barceloni i još se poslaguju dojmovi kako je bilo tamo. Od putovanja s ekipom kombijem preko 30 intervjua u samo 4,5 dana tijekom nultog i onih redovnih radnih dana sajma. No to će te sve vidjeti u nekih 6 emisija koje ćemo emitirati u našem ekskluzivnom serijalu počevši od kraja ovog mjeseca.

Na ovom putovanju i sajmu MWC imali smo i jednog zanimljivog suputnika – najnoviji Samsungov flagship S23 Ultra. Odličan telefona, no nećemo sada toliko o njegovim tehničkim karakteristikama koliko o odličnoj kameri na pametnom telefonu. Naći će se oni koji će reći da nije najbolji, naći će se oni koji će reći ako su važni megapikseli, naći će se i neki treći koji će reći nešto sasvim treće.

Malo smo slikali i snimali, uz svu drugu opremu koju smo nosili na sajam, sa Samsung S23 i u sajamskim uvjetima riječ je o telefonu koji daje jako dobre fotke i video snimke. Fotke će te vidjeti u galeriji, a video će se naći u nekoj od emisija no nećemo vam otkriti gdje. Zaista odličan telefon i funkcije za fotkanje i snimanje. 

Nova kamera, tvrde u Samsungu, omogućava veću slobodu u istraživanju i kreativnosti, s opcijama poput noćnog Nightography snimanja u kinematografskoj kvaliteti koristeći transformativni AI. Snapdragon 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy uređaje pruža značajke koje uključuju revolucionarnu umjetnu inteligenciju, gejming značajke te snažne performanse zahvaljujući dosad najbržoj tehnologiji grafike za pametne telefone.

Još malo o tehnikalijama.  Galaxy S23 serija donosi najnapredniji sustav kamere, ali i performanse koje će podići iskustvo korištenja na potpuno novu razinu. Pametni telefoni iz Galaxy S23 serije donose unaprijeđenu Nightography značajku za stvaranje visokokvalitetnih fotografija i videozapisa bez obzira na ambijentalno osvijetljene. Glavna inovacija je 200MP Adaptive Pixel senzor na Galaxy S23 Ultra modelu koji predstavlja prvi takav senzor na nekom od Galaxy uređaja i osigurava fotografije s nevjerojatnim detaljima i bojama. Expert Raw aplikacija omogućava DSRL snimanje te uređivanje slika u RAW i JPEG formatu, a dodatna opcija je Astrophoto postavka za snimanje noćnog zvjezdanog neba ili Mliječne staze.

Osim kamere, veliki novitet je i Snapdragon 8 Gen 2 mobilna platforma – najsnažnija i najučinkovitija platforma ikad koja donosi nevjerojatne performanse i iskustvo za svaku vrstu korisnika, a gejmere će posebno oduševiti ray-tracing u stvarnom vremenu za najrealističnije prikaze scena iz popularnih video igara. Snaga Galaxy S23 serije dodatno se iskazuje putem Dynamic AMOLED 2X zaslona.