Europski telekomi zarađuje u pre-paidu više od američkih

Europski telekomi zarađuje u pre-paidu više od američkih

Foto: Fotolia (ilustracija)

Današnje mobilno telekomunikacijsko tržište dijeli se na čak 77 posto pre-paid tržišta odnosno korištenja mobitela uz bonove i svega 23 posto korisnika na ugovor, pokazuje najnovije istraživanje Wireless Intelligence, čiji analitičari ističu kako europski telekom operateri i dalje zarađuju bolje od američkih po svakom pojedinom korisniku.

Pritom, procjenjuju analitičari taj će se omjer u narednim godinama tek neznatno pomaknuti u smjeru korisnika na ugovor, prije svega zbog novih ponuda pametnih telefona i tarifa za korisnike koji žele iskoristiti pravi potencijal korištenja pametnih telefona na mobilnim mrežama koje koriste LTE (Longo Term Evolution) odnosno četvrtu generaciju mobilne telefonije.

Prema podacima Wireless Intelligencena kraju prošle godine prosječna potrošnja u SAD-u bila je 19,44 dolara odnosno oko 32 posto prosječne potrošnje na ugovor, ali da je i to više nego u drugim promatranim državama. Primjerice u Francuskoj i Španjolskoj taj postotak je 26 posto, 21 posto u Velikoj Britaniji odnosno 18 posto u Njemačkoj.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.