Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

Foto: Fotolia (ilustracija)

Mreže kojima upravljane usluge pruža Ericsson danas opslužuju značajnu brojku od milijardu korisnika uz više od 300 ugovora širom svijeta, ističu iz kompanije i dodaju da trend je takav da korisnici žele stalnu širokopojasnu povezanost s bilo kojeg mjesta te vrhunski korisnički doživljaj nastavlja pokretati potražnju za upravljanim uslugama.

U sve umreženijem društvu, sve veći broj uređaja koristi širokopojasne veze za isporuku niza atraktivnih komunikacijskih i multimedijskih usluga bilo kada i bilo gdje. Čak i sve naprednija mrežna rješenja susreću se s izazovom superiornih performansi, a prirodno rješenje za operatore je ugovaranje upravljanih usluga s partnerima koji preuzimaju odgovornost za aktivnosti poput rada i upravljanja mrežama.

Rad mreže tradicionalno zauzima ključno mjesto u osiguravanju komunikacijskih usluga. Tijekom proteklog desetljeća ostvarivanje ove funkcije se mijenjalo. U razdoblju uvođenja 3G, LTE (4G) i drugih velikih inovacija, mnogi operatori su se odlučili odabrati isporučitelje za upravljanje novom ili postojećom tehnologijom. Ukoliko se žele izdići iznad konkurencije, operatori se moraju usredotočiti na nalaženje novih načina pokretanja poslovnih inovacija te poboljšavanja korisničkog iskustva njihovim klijentima.

Ericsson je, s namjerom ostvarivanja navedenih ciljeva, vodio razvoj modela upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika (Experience Centric Managed Services model), koji operatorima nudi prednosti poput stalnog poboljšavanja usluga, smanjenog vremena do izlaska na tržište, dostupa do tehničkih kompetencija te usredotočenja na iskustvo korisnika. Ovaj pristup rezultira zadovoljnim korisnicima, njihovom većom lojalnošću, većim prosječnim prihodom po korisniku te troškovno učinkovitijim radom.

„Vrlo smo ponosni na milijardu korisnika, jer ovo predstavlja naše vodstvo u upravljanim uslugama. Ovaj smo cilj postigli povjerenjem naših kupaca na temelju visokih performansa rada mreža i procesa te naših stručnjaka koji su samo srce Ericssonovog poslovanja u području usluga. Ovo je samo jedno od putovanja na koje smo krenuli. Sljedeći korak je tranzicija s tradicionalnih upravljanih usluga na model upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika“, ističe Magnus Mandersson, izvršni potpredsjednik i čelni čovjek poslovne jedinice globalne usluge.

Ericsson je, da bi postigao ovako značajne brojke, investirao više od milijardu američkih dolara u alate, metode i procese u područje isporuke usluga te uspostavio niz globalnih centara za isporuku usluga koji daljinski isporučuju upravljane usluge velikom broju mreža širom svijeta.

„Upravljane usluge vezane su uz ljude i kompetencije i tijekom godina je više od 25.000  zaposlenika operatora postalo dio Ericssona. Ericsson stalno traži nove načine da pomogne svojim kupcima da njihove korisnike stave na prvo mjesto. Vjerujemo da, uz unaprjeđenje inovacija, agilnosti i brzine, upravljane usluge mogu operatorima omogućiti da se usredotoče na specijalizaciju i veću pažnju posvete korisničkom iskustvu i odnosu s klijentima“, zaključuje Mandersson.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.