Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

Foto: Fotolia (ilustracija)

Mreže kojima upravljane usluge pruža Ericsson danas opslužuju značajnu brojku od milijardu korisnika uz više od 300 ugovora širom svijeta, ističu iz kompanije i dodaju da trend je takav da korisnici žele stalnu širokopojasnu povezanost s bilo kojeg mjesta te vrhunski korisnički doživljaj nastavlja pokretati potražnju za upravljanim uslugama.

U sve umreženijem društvu, sve veći broj uređaja koristi širokopojasne veze za isporuku niza atraktivnih komunikacijskih i multimedijskih usluga bilo kada i bilo gdje. Čak i sve naprednija mrežna rješenja susreću se s izazovom superiornih performansi, a prirodno rješenje za operatore je ugovaranje upravljanih usluga s partnerima koji preuzimaju odgovornost za aktivnosti poput rada i upravljanja mrežama.

Rad mreže tradicionalno zauzima ključno mjesto u osiguravanju komunikacijskih usluga. Tijekom proteklog desetljeća ostvarivanje ove funkcije se mijenjalo. U razdoblju uvođenja 3G, LTE (4G) i drugih velikih inovacija, mnogi operatori su se odlučili odabrati isporučitelje za upravljanje novom ili postojećom tehnologijom. Ukoliko se žele izdići iznad konkurencije, operatori se moraju usredotočiti na nalaženje novih načina pokretanja poslovnih inovacija te poboljšavanja korisničkog iskustva njihovim klijentima.

Ericsson je, s namjerom ostvarivanja navedenih ciljeva, vodio razvoj modela upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika (Experience Centric Managed Services model), koji operatorima nudi prednosti poput stalnog poboljšavanja usluga, smanjenog vremena do izlaska na tržište, dostupa do tehničkih kompetencija te usredotočenja na iskustvo korisnika. Ovaj pristup rezultira zadovoljnim korisnicima, njihovom većom lojalnošću, većim prosječnim prihodom po korisniku te troškovno učinkovitijim radom.

„Vrlo smo ponosni na milijardu korisnika, jer ovo predstavlja naše vodstvo u upravljanim uslugama. Ovaj smo cilj postigli povjerenjem naših kupaca na temelju visokih performansa rada mreža i procesa te naših stručnjaka koji su samo srce Ericssonovog poslovanja u području usluga. Ovo je samo jedno od putovanja na koje smo krenuli. Sljedeći korak je tranzicija s tradicionalnih upravljanih usluga na model upravljanih usluga temeljenih na iskustvu korisnika“, ističe Magnus Mandersson, izvršni potpredsjednik i čelni čovjek poslovne jedinice globalne usluge.

Ericsson je, da bi postigao ovako značajne brojke, investirao više od milijardu američkih dolara u alate, metode i procese u područje isporuke usluga te uspostavio niz globalnih centara za isporuku usluga koji daljinski isporučuju upravljane usluge velikom broju mreža širom svijeta.

„Upravljane usluge vezane su uz ljude i kompetencije i tijekom godina je više od 25.000  zaposlenika operatora postalo dio Ericssona. Ericsson stalno traži nove načine da pomogne svojim kupcima da njihove korisnike stave na prvo mjesto. Vjerujemo da, uz unaprjeđenje inovacija, agilnosti i brzine, upravljane usluge mogu operatorima omogućiti da se usredotoče na specijalizaciju i veću pažnju posvete korisničkom iskustvu i odnosu s klijentima“, zaključuje Mandersson.

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.