Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform za pametnije mreže

Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform za pametnije mreže

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform, proizvod za upravljanje uslugama i orkestraciju koji omogućuje inteligentno upravljanje bilo kojom mobilnom mrežom.

Nadovezujući se na postojeću ponudu, uključujući cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu te Cloud RAN (Radio Access Network) portfelj, Ericsson Intelligent Automation Platform i paket rApps predstavlja sljedeći prirodni korak u izgradnji mreže budućnosti.

Rješenje olakšava umjetnu inteligenciju i automatizaciju, što poboljšava performanse mreže, operativnu učinkovitost i korisničko iskustvo kako bi se pomoglo stvaranju pametnijih mreža.

Rješenje temeljeno na oblaku radit će na novim i postojećim 4G i 5G radijskim pristupnim mrežama  i podržavati će različite dobavljače i RAN tehnologije, uključujući namjenski i otvoreni RAN.

To će stvoriti veći izbor za pružatelje komunikacijskih usluga u razvoju njihovih mreža. Ericssonovo ulaganje u ovu platformu odražava doprinos tvrtke razvoju industrije otvorenih RAN tehnologija.

Ericsson Intelligent Automation Platform automatizira radijsku pristupnu mrežu koristeći umjetnu inteligenciju i aplikacije za radijsku mrežu (rApps) s različitim funkcionalnostima. Na sličan način kao operativni sustav koji automatizira rad, resurse i identificira poboljšanja koja treba napraviti u cijeloj mreži, Ericsson Intelligent Automation Platform uključuje RAN inteligentni kontroler koji nije u stvarnom vremenu (Non-RT-RIC) koji upravlja rApp-ovima.

Platforma podržava inovacije ekosustava omogućavajući programerima da izgrade proizvode putem alata za razvoj softvera. Paket Ericssonovih rApp aplikacija s već dokazanim mogućnostima bit će dostupan na platformi u četiri domene: učinkovita automatizirana implementacija, liječenje mreže, razvoj mreže i optimizacija mreže. Paket će se nastaviti nadopunjavati u suradnji s kupcima.

Ericsson Intelligent Automation Platform je otvorena platforma za upravljanje uslugama i orkestraciju koja će pružateljima komunikacijskih usluga pomoći u optimizaciji mrežnih performansi, povećanju učinkovitosti rada i osiguranju unaprijeđenog korisničkog doživljaja.

Kako tvrde u Ericssonu pruža funkcije upravljanja uslugama i orkestracije u skladu s načelima Open RAN, unaprjeđuje automatizaciju uz podršku za različite dobavljače i višestruke mrežne tehnologije radijskog pristupa te omogućuje inovacije u ekosustavu putem seta alata za razvoj otvorenog softvera koji osnažuje pružatelje komunikacijskih usluga i treće strane u razvoju aplikacija (rApps) s novim uslugama.

Još iz kategorije

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

18.01.2022.

Stručnjaci za kibernetičku sigurnost u kompanijama IoT Inspector i CHIP, pregledali su Wi-Fi rutere proizvođača Asus, AVM, D-Link, Netgear, Edimax, TP-Link, Synology i Linksys te otkrili 226 potencijalnih sigurnosnih prijetnji, što nije nimalo poticajno.

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

14.01.2022.

Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže. Projekt se realizira u suradnji OIV-a, AD Plastika i proizvođača opreme Nokia, a donijet će dodatno iskustvo na području mreže budućnosti i moderne komunikacije.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

03.01.2022.

Ukupni SMS firewall prihodi povećat će se s 911 milijuna američkih dolara iz ove godine na 4,1 milijardu dolara u 2026., navodi u prognozi Juniper Research.