Ericsson, Telia i Volvo CE surađuju na korištenju 5G za industriju

Ericsson, Telia i Volvo CE surađuju na korištenju 5G za industriju

Foto: DepositPhotos

Ericsson, Volvo Construction Equipment (CE) i Telia upravljaju prvom švedskom 5G mrežom za korištenje u industriji, stavljajući Volvo CE među globalne predvodnike u testiranju strojeva na daljinsko upravljanje i autonomnih tehnoloških rješenja.

5G mreža s testnom licencom radi u R&D centru Volvo CE u Eskilstuni, općini smještenoj 90 kilometara zapadno od Stockholma, koristeći Ericssonov komercijalni hardver i softver, uključujući 5G New Radio (NR) i proizvode namijenjene jezgrenoj mreži iz Ericssonove 5G platforme.

Partneri rade na razvoju rješenja za daljinsko upravljanje građevinskim strojevima i potpuno automatiziranih rješenja. Također nastoje povećati učinkovitost i održivost industrije uz pomoć 5G. Volvo CE se nada da će naučene lekcije s ispitivanja u Eskilstuni moći primijeniti na svoje globalne aktivnosti.

“Vidimo da je interes industrije za 5G znatan. Automatizacija cijelog toka znači nove načine rada i veću učinkovitost. No, za povezivanje poslovnih strojeva i vozila potrebno je rješenje koje je u stanju nositi se s ogromnim količinama podataka uz zajamčenu vezu. To je ono što nam 5G može dati. I ponosni smo što, zajedno s našim partnerima, vodimo razvoj 5G u Švedskoj“, objašnjava Anders Olsson, izvršni direktor Telia Sweden.

„Lokalno testiramo u Eskilstuni, ali poslujemo globalno. Povezani strojevi i autonomna rješenja su budućnost. Našim klijentima mogu pružiti učinkovitiju proizvodnju, logistiku, veću fleksibilnost i sigurniji rad. Minimiziranjem potencijalnih sigurnosnih rizika i zastoja u proizvodnji u sektorima kao što je rudarstvo, možemo se približiti našem cilju minimalnog utjecaja na okoliš, bez nesreća i neplaniranih zaustavljanja. Bit će uzbudljivo vidjeti koliko nas daleko 5G može odvesti na tom putovanju“, pojašnjava Melker Jernberg, predsjednik Volvo Construction Equipment.

„Uz vrlo kratko vrijeme odziva, visoki kapacitet i visoku razinu pristupačnosti mobilne mreže, komercijalne i standardizirane 5G tehnologije mogu se koristiti za aplikacije kao što su daljinsko upravljanje teškim strojevima u stvarnom vremenu. To otvara mogućnosti za veću učinkovitost, smanjenje troškova i smanjenje rizika u opasnim okruženjima. 5G nam omogućuje stvaranje sigurnijeg, učinkovitijeg i održivijeg društva. U suradnji s tvrtkama Telia i Volvo CE sada teoriju u Eskilstuni pretvaramo u realnost. 5G tehnologija je spremna za svijet“, ističe Magnus Frodigh, čelni čovjek Ericsson Research.

Još iz kategorije

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.

Deutsche Telekom i Ericsson pogurali mikrovalni link na brzinu iznad 100Gbps

Deutsche Telekom i Ericsson pogurali mikrovalni link na brzinu iznad 100Gbps

15.05.2019. komentiraj

Deutsche Telekom i Ericsson nastavljaju probijati granice pa su nakon uspješnog povezivanja bežične konekcije brzine 40Gbps uspjeli i povezati brzinu višu od 100Gbps na udaljenosti od 1,5 kilometara. Zbilo se to u Ateni i korišten je Ericssonov Mini-Link 6352, temeljen na mikrovalnim rješenjima.