Ericsson pojačava portfelj mrežnih usluga uvođenjem rješenja Intelligent Deployment

Ericsson pojačava portfelj mrežnih usluga uvođenjem rješenja Intelligent Deployment

Ericsson je ojačao svoj portfelj mrežnih usluga rješenjem Intelligent Deployment - agilnim, digitalnim i modularnim paketom alata i usluga koji pružateljima komunikacijskih usluga omogućuje uvođenje, proširenje i nadogradnju mreža na temelju njihovih specifičnih potreba, kao i potreba njihovih korisnika.

S brzim napretkom tehnologije, mreže postaju sve složenije i raznolikije. Stoga je sve veća potražnja za implementacijama mreža spremnih za budućnost i s brzim povratom ulaganja, a koje najbolje odgovaraju potrebama pružatelja usluga.

Imajući to na umu, Ericsson je redizajnirao uvođenje mreža za 5G doba na temelju rješenja Intelligent Deployment. Kao gradivni element za optimalno upravljanje životnim ciklusom mreže, ovo rješenje povezuje dizajn mreže, instalaciju, integraciju, tehnički prijem mreže, održavanje i razvoj usluga.

Rješenje uključuje karakteristike poput umjetne inteligencije, automatizacije i podacima pogonjenu arhitekturu temeljenu na oblaku koja podržava različite funkcionalnosti koje pružatelji usluga mogu koristiti, kao što su npr. inteligentni inženjering lokacija za smještaj mrežne opreme, inteligentna integracija mrežnih čvorova i udaljeni pristup.

Rješenje Intelligent Deployment isporučit će pravu mrežu u pravo vrijeme i koristiti mrežne podatke za stalni razvoj i poboljšanja. Digitalizirani procesi vođeni podacima pružateljima usluga omogućuju brže i učinkovitije donošenje odluka o upravljanju mrežom u skladu s očekivanjima tržišta i korisnika. Integracija umjetne inteligencije osigurat će razvoj mreže u skladu s trendovima.

„Naše rješenje uvelike poboljšava način na koji gradimo mreže, čineći ga agilnijim, fleksibilnijim i osjetljivijim na potrebe korisnika. To znači da dijelove našeg portfelja možemo isporučiti pružateljima usluga na temelju njihovih specifičnih zahtjeva. Koristimo opsežne uvide u podatke kako bismo ponudili nove usluge, kao i prevenirali probleme uvođenjem inteligentnog praćenja mreže čak i nakon završetka implementacije. Ulažući više u naše mrežne usluge, stvaramo bolja rješenja za svoje klijente“, kaže Nello Califano, odgovoran u Ericssonu za upravljanje strategijom i portfeljom u području Mreže.

Rješenje uključuje ponudu orijentiranu prema rezultatima (kupnja profesionalnih usluga); ponudu  temeljenu na pretplati (kupovina pristupa individualnim mogućnostima ili cijeloj ponudi) ili mješavinu kako i kada je potrebno za cijeli proces inteligentne implementacije ili posebno za usluge implementacije mreže.

To pružateljima usluga omogućuje da osiguraju veću točnost, transparentnost i troškovnu učinkovitost od pregleda lokacije do njenog tehničkog prijama, veću fleksibilnost u upravljanju promjenama i brže vrijeme do izlaska na tržište.

Ovo rješenje izgrađeno je na povjerenju i integritetu podataka, pružateljima usluga omogućuje informacije „s kraja na kraj“, te vodi radni proces u svakoj fazi njihovih usluga. Istodobno će pružiti sigurnost uz posebnu pažnju posvećenu podacima, osigurati rješenja prilagođena korisniku i usvojiti sva zakonska ograničenja zemlje u kojoj djeluju.

U Ujedinjenom Kraljevstvu Vodafone koristi ovo rješenje kako bi ubrzao nadogradnje mreže. Dronovi i 3D tehnologija temeljena na Lidaru prikupljaju slike i podatke visoke razlučivosti na 70 lokacija kako bi pružili digitaliziranije i učinkovitije postavljanje mreže.

Još iz kategorije

Telemach Hrvatska tehnološki partner Weekend Media Festivala

Telemach Hrvatska tehnološki partner Weekend Media Festivala

23.09.2021.

Telemach Hrvatska, koji gradi najbržu 10 Giga optičku mrežu u Europi, ove godine je po prvi puta tehnološki partner Weekend Media Festivala gdje osigurava kompletnu infrastrukturu, optičku, WiFi i mobilnu. Tako će izlagači i posjetitelji imati priliku premijerno isprobati Telemachovu mrežu nove generacije te se uvjeriti u sve pogodnosti koje ona donosi, ističu iz Telemach Hrvatska.

Broj mobilnih korisnika skočio na 5,3 milijarde, što je 67 posto ukupne svjetske populacije

Broj mobilnih korisnika skočio na 5,3 milijarde, što je 67 posto ukupne svjetske populacije

22.09.2021.

Korisnika mobilnih uređaja diljem svijeta trenutno je 5,27 milijardi i to je 117 milijuna više no prošle godine. Pokazuju to brojke Stock Appsa, kroz koje se napominje da je riječ o čak 66,9 posto ukupne svjetske populacije.

Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu

Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu

21.09.2021.

Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj. Također, Hrvatski Telekom je po četvrti put dobitnik umlautovog 'Best in Test' priznanja za najbolju mobilnu mrežu.