Ericsson i T-Systems partneri u globalnoj ponudi mrežnih rješenja za kampuse

Ericsson i T-Systems partneri u globalnoj ponudi mrežnih rješenja za kampuse

Industrije, poslovni sektor i kompanije u cijelom svijetu mogle bi imati koristi od nove Ericssonove suradnje s kompanijom T-Systems u ponudi integriranih mrežnih rješenja za kampuse kupcima iz poslovnog sektora širom svijeta.

Ericsson i T-Systems, kompanija kćer Deutsche Telekom grupe, nude u potpunosti integrirana mrežna rješenja za kampuse partnerima širom svijeta.

Utemeljeno na Ericssonovoj mrežnoj infrastrukturi za kampuse i mogućnostima T-Systems edge računarstva, ovo partnerstvo rezultira integriranim rješenjem s kraja na kraj koje direktno odgovara na potrebe za povezanošću na lokacijama poslovnih korisnika uz pomoć visokokvalitetne besprijekorne usluge.

Prema prognozama konzultantske tvrtke Arthur D Little, tržište privatnih mreža, usluga i rješenja za kampuse moglo bi vrijediti između 60 i 70 milijardi eura do 2025. godine.

Mreže za kampuse spajaju javnu i privatnu bežičnu povezanost kao podršku različitim inovativnim korisničkim slučajevima za poslovni sektor. Lokacije uključuju tvorničke proizvodne linije, logističke centre, zračne i druge luke, kampuse u industriji nafte i plina te elektroenergetska postrojenja.

Privatna mreža, izolirana od javne mreže, namijenjena je za ekskluzivnu upotrebu poslovnih subjekata. Zahvaljujući namjenskoj upotrebi spektra i mehanizmima kvalitete usluge, privatna mreža može dati sigurniju, pouzdaniju i predvidljiviju 4G ili 5G povezanost.

Integrirano rješenje za kampuse omogućuje nisku latenciju, obradu velike količine podataka na lokaciji te visoki stupanj sigurnosti podataka. Ovime se kompanijama otvara put inovativnim poslovnim modelima i korisničkim slučajevima, poboljšanoj učinkovitosti i smanjenju troškova. Prema postojećem ugovoru između kompanija na njemačkom tržištu, novo će se partnerstvo proširiti na druge države.

“S obzirom da kompanije žele povećati stupanj svoje digitalizacije i automatizacije, suradnja s Ericssonom nam omogućuje da odgovorimo na zahtjeve globalnog biznisa brzo i na siguran način. Ovu tehnologiju možemo dati na korištenje većem broju kupaca uz besprijekorno upravljanje s kraja na kraj i s mogućnošću proširenja u skladu s potrebama kupaca. Veselimo se nastavku uspješnog poslovanja na tržištu zahvaljujući ovoj bliskoj suradnji“, pojašnjava Adel Al-Saleh, CEO T-Systemsa i član uprave Deutsche Telekom AG.

“Spajanjem mrežnih mogućnosti za kampuse kompanija T-Systems i Ericsson, poduzećima nudimo mogućnost da ubrzaju svoj put prema Industriji 4.0 s naprednijim korisničkim slučajevima. S evolucijom na 5G, mreže će podržavati aplikacije koje zahtijevaju još veću propusnost i manju latenciju.    Ericssonov portfelj namjenskih mreža omogućuje pouzdanu i sigurnu bežičnu povezanost“, ističe Thomas Norén, rukovoditelj namjenskih mreža u Ericssonu.

Još iz kategorije

Otkrivena potencijalna sigurnosna ranjivost u 5G slicingu

Otkrivena potencijalna sigurnosna ranjivost u 5G slicingu

15.04.2021.

Stručnjaci za IT sigurnost u AdaptiveMobile otkrili su ozbiljnu ranjivost u arhitekturi 5G mreža, a koja ima veze s mrežnim raslojavanjem (eng. network slicing) i virtualiziranim mrežnim funkcijama. U konačnici, ta ranjivost je pogodna za DoS (Denial of Service) napade.

Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta

Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta

15.04.2021.

Magenta 1 tijekom travnja i svibnja daruje korisnike – neograničeni mobilni internet (dostupan i na 5G mreži bez dodatne naknade), 100 GB uz Internet posvuda, HBO Premium na MAXtv To Go bez dodatne naknade te veliki popusti na 5G uređaje i opremu.

Ericsson na vodećoj poziciji u Frost Radar istraživanju o globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture

Ericsson na vodećoj poziciji u Frost Radar istraživanju o globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture

14.04.2021.

S više od 130 komercijalnih 5G ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga i 83 5G mreže u radu širom svijeta, renomirana konzultantska kuća Frost & Sullivan proglasila je Ericsson vodećim na globalnom tržištu 5G mrežne infrastrukture u 2020. godini.