Ericsson i Elisa pilotiraju privatne mreže u Finskoj

Ericsson i Elisa pilotiraju privatne mreže u Finskoj

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

U skladu s kontinuiranim porastom potražnje u Finskoj za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama, Ericsson i finski telekomunikacijski operator Elisa udružili su se u uspješnom pilotu privatne mobilne mreže za ovog operatora i njihove korisnike.

Dizajnirano kako bi pomoglo pružateljima usluga ponuditi skalabilna,  širokopojasna rješenja koja su ključna za poslovanje u industriji i agencijama javne sigurnosti, Ericssonovo rješenje privatne mreže omogućit će Elisinim poslovnim korisnicima upravljanje korisnicima, uređajima i prometom na lokalnim privatnim mrežama, pružajući veću sigurnost i povećani kapacitet za visoku potražnju. Testiranja u sklopu pilota provedena su u Elisinim postrojenjima u prvoj polovini 2019., a korišteno je gotovo rješenje Ericssonove privatne mreže koje je uključivalo Ericssonove Enterprise Core, Router 6000 te Radio Dot sustav za pokrivenost u interijerima.

“Očekuje se da će se privatne mreže raširiti u svim različitim industrijama. Kompanije koje su predvodnice u tome, već su identificirale dobrobiti privatnih mreža: garantiran kapacitet, pouzdanost i sigurnost“, objašnjava Eetu Prieur, direktor mobilnih rješenja u Elisa-i.

“Ericssonovo rješenje privatne mreže dolazi u vrijeme kad potrebe poput kapaciteta, sigurnosti i druge kritične komunikacijske potrebe potiču industrije da traže same svoje privatne mreže. S vlastitim dediciranim mrežama za poslovne korisnike, Elisa će moći bolje prilagoditi svoju uslugu specifičnim potrebama industrijskih korisnika“, ističe Manuel Ruiz, voditelj za ključne i privatne mreže u Ericssonu.

Ericsson je uspješno postavio privatne mreže na nekoliko industrijskih lokacija uključujući komunalne službe, rudnike, pomorske i zračne luke te tvornice. Modernizacija postojećih komunikacijskih tehnologija, kao i novi slučajevi upotrebe rezultiraju snažnim poboljšanjima produktivnosti i operativne učinkovitosti u industrijama.

U lipnju 2019., Ericsson je dobio ugovor za privatnu mrežu za kompaniju e.Go Mobile AG, pružajući 5G Core i 5G New Radio rješenja iz Ericssonove 5G platforme.

Privatne mreže koje omogućuju lokalnu kontrolu kompanijama mogu biti krojene po mjeri specifičnih primjena i poslovnih platformi za stvaranje održivog rasta kroz postojeću imovinu pružatelja usluga. Budući da su privatne mreže zatvorene, mogu im pristupiti samo točno određeni uređaji i veze, što osigurava industriji vrijedne visoke performanse i informacijsku sigurnost.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune