Ericsson i Elisa pilotiraju privatne mreže u Finskoj

Ericsson i Elisa pilotiraju privatne mreže u Finskoj

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

U skladu s kontinuiranim porastom potražnje u Finskoj za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama, Ericsson i finski telekomunikacijski operator Elisa udružili su se u uspješnom pilotu privatne mobilne mreže za ovog operatora i njihove korisnike.

Dizajnirano kako bi pomoglo pružateljima usluga ponuditi skalabilna,  širokopojasna rješenja koja su ključna za poslovanje u industriji i agencijama javne sigurnosti, Ericssonovo rješenje privatne mreže omogućit će Elisinim poslovnim korisnicima upravljanje korisnicima, uređajima i prometom na lokalnim privatnim mrežama, pružajući veću sigurnost i povećani kapacitet za visoku potražnju. Testiranja u sklopu pilota provedena su u Elisinim postrojenjima u prvoj polovini 2019., a korišteno je gotovo rješenje Ericssonove privatne mreže koje je uključivalo Ericssonove Enterprise Core, Router 6000 te Radio Dot sustav za pokrivenost u interijerima.

“Očekuje se da će se privatne mreže raširiti u svim različitim industrijama. Kompanije koje su predvodnice u tome, već su identificirale dobrobiti privatnih mreža: garantiran kapacitet, pouzdanost i sigurnost“, objašnjava Eetu Prieur, direktor mobilnih rješenja u Elisa-i.

“Ericssonovo rješenje privatne mreže dolazi u vrijeme kad potrebe poput kapaciteta, sigurnosti i druge kritične komunikacijske potrebe potiču industrije da traže same svoje privatne mreže. S vlastitim dediciranim mrežama za poslovne korisnike, Elisa će moći bolje prilagoditi svoju uslugu specifičnim potrebama industrijskih korisnika“, ističe Manuel Ruiz, voditelj za ključne i privatne mreže u Ericssonu.

Ericsson je uspješno postavio privatne mreže na nekoliko industrijskih lokacija uključujući komunalne službe, rudnike, pomorske i zračne luke te tvornice. Modernizacija postojećih komunikacijskih tehnologija, kao i novi slučajevi upotrebe rezultiraju snažnim poboljšanjima produktivnosti i operativne učinkovitosti u industrijama.

U lipnju 2019., Ericsson je dobio ugovor za privatnu mrežu za kompaniju e.Go Mobile AG, pružajući 5G Core i 5G New Radio rješenja iz Ericssonove 5G platforme.

Privatne mreže koje omogućuju lokalnu kontrolu kompanijama mogu biti krojene po mjeri specifičnih primjena i poslovnih platformi za stvaranje održivog rasta kroz postojeću imovinu pružatelja usluga. Budući da su privatne mreže zatvorene, mogu im pristupiti samo točno određeni uređaji i veze, što osigurava industriji vrijedne visoke performanse i informacijsku sigurnost.

Još iz kategorije

Kina lansirala 5G mrežu

Kina lansirala 5G mrežu

15.11.2019. komentiraj

Kina je prije roka pustila “u pogon” mobilnu mrežu pete generacije (5G) i sad je u svojoj “ponudi” imaju China Telecom, China Unicom i China Mobile, a cijene koje nude su iznimno niske jer se kreću na otprilike 18 američkih dolara mjesečno po paketu!

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

14.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom otvorio je danas svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.Uz to, najjači domaći telekom operator predstavio je i svoj novi data centar, odnosno nadograđeni postojeći data centar u Selskoj ulici u Zagrebu gdje će korisnicima biti po prvi put na raspolaganju u Hrvatskoj Microsoft Azure Stack.

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

14.11.2019. komentiraj

Pružatelji komunikacijskih usluga širom svijeta prepoznali su potrebu za brzim uvođenjem umjetne inteligencije (UI) i automatizacije kako bi na troškovno učinkovit način poboljšali korisničko iskustvo u skladu sa sve bržim uvođenjem 5G temeljenog Interneta stvari i Industrije 4.0.