ENT dodatno modernizira mobilnu mrežu HT-a

ENT dodatno modernizira mobilnu mrežu HT-a

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom, najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, ugovorili su dodatnu modernizaciju mobilne mreže Hrvatskog Telekoma. Ugovorena podrška će uključiti najnovija Ericssonova rješenja vezana uz mobilne mreže. Ova modernizacija omogućit će još bolju pokrivenost, veće brzine i kapacitet mreže te, sukladno tome, bolji korisnički doživljaj, tvrde u ENT-u.

Obzirom da se telekom operateri pripremaju već za 5G mreže za očekivati je da je riječ o kontinuiranoj nadogradnji mreže koja vodi u smjeru podizanja mobilnih mreža nove generacije o kojima je bilo riječ na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije MWC 2018 u Barceloni o čemu možete više vidjeti u prvoj posebnoj ICTbusiness TV emisiji.

Još iz kategorije

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

16.07.2018. komentiraj

Telekomunikacijski operater Iskon nastavio je unaprjeđivati svoju ponudu IPTV usluga. Brojnim novitetima na portalu za korisnike, koje su lansirali proteklih mjeseci, sada su dodali još neke zanimljive mogućnosti.

Modernizacija mobilne mreže preduvjet dolaska 5G mreže

Modernizacija mobilne mreže preduvjet dolaska 5G mreže

14.07.2018. komentiraj

Početkom 2018. godine Hrvatski Telekom pokrenuo je modernizaciju radijske pristupne mreže te će ta mreža omogućiti uvođenje 5G tehnologije u trenutku kad se za nju dodijeli potrebni radio-frekvencijski spektar, pojašnjava za ICTbusiness.info Ivan Uremović, direktor projekta modernizacije radisjke pristupne mreže.

Hrvatski Telekom pripremio mrežu u Istri za 5G funkcionalnosti

Hrvatski Telekom pripremio mrežu u Istri za 5G funkcionalnosti

13.07.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom je danas u Puli obilježio završetak modernizacije radijske pristupne mreže na području Istre čime su se stvorili preduvjeti za implementaciju 5G mreže na tom području. Istra je tako postala prva regija u zemlji na čijem je području instalirana najmodernija oprema koja uključuje dodatne kapacitete 4G mreže i najnovije funkcionalnosti (IoT). Hrvatski Telekom je u potpunosti pripremio Istru za turističku sezonu te je korisnicima omogućeno nesmetano korištenje HT mobilnih usluga čak i u najfrekventnijem razdoblju.