Dugoročna politika optike u Italiji

Dugoročna politika optike u Italiji
DepositPhotos

Open Fiber i njegovi partneri pustili su da istekne rok za ugovor o spajanju dugotrajne imovine s Telecom Italia. Vlada Italije je naznačila je da procjenjuje budućnost dugo planiranog projekta jedne širokopojasne mreže.

U zajedničkom priopćenju, Open Fiber, zajedno s CDP Equity i Macquarie Asset Management, istaknuli su u svjetlu komentara talijanskih vlasti ovog tjedna da su dopustili da isteknu rokovi u memorandumu o razumijevanju potpisanom krajem svibnja. Njihova je objava uslijedila dan nakon što su talijanski ministar poduzetništva Adolfo Urso i podtajnik predsjedništva Vijeća ministara Alessio Butti predstavili planove za formiranje radne skupine koja će raspravljati o prijedlozima za jedinstvenu fiksnu mrežu u cijeloj zemlji.

Inicijativa je bila dugoročna politika prethodne uprave koja je bila predmet mnogih rasprava, nagađanja i neslaganja. U priopćenju vlade Urso i Butti istaknuli su opsežne i savjesne dubinske analize i rasprave s glavnim stranama uključenim u plan jedinstvene mreže i predstavnicima sindikata.

Napredujući, istaknuli su, osnovat će se radna skupina koja će doprinijeti definiranju najboljih tržišnih rješenja koja se mogu implementirati kako bi se maksimizirali interesi zemlje, uključenih tvrtki i njihovih dioničara i dionika. Također je istaknuta potreba uzimanja u obzir postojećih propisa na nacionalnoj i europskoj razini te potrebnih ekonomskih, financijskih i ravnoteža zapošljavanja. Open Fiber i njegova dva suradnika naznačili su da su spremni sudjelovati u raspravama kao dio radne skupine.