MWC 2023.

DT pojačava uvođenje eSIM "kartice"

DT pojačava uvođenje eSIM "kartice"
Dražen Tomić / Tomich Productions

eSIM, digitalna verzija SIM kartice, vrlo je praktično rješenje u današnjem mobilnom svijetu, pojašnjavaju iz Deutsche Telekoma i dodaju kako zapravo, preko 40 posto njihovih novih korisnika odabire eSIM. Međutim, prijenos mobilnog ugovora sa starog uređaja na novi još uvijek može biti težak. 

Deutsche Telekom je usko surađivao s Googleom kako bi pomogao u razvoju globalnog standarda zajedno s GSMA. Sada je Deutsche Telekom prva tvrtka za mobilne komunikacije u svijetu koja koristi ovaj standard za prijenos eSIM-ova između mobilnih uređaja. Sve što korisniku treba je njegov stari i novi mobitel u neposrednoj blizini jedan drugome kako bi se omogućio jednostavan i siguran prijenos.

Zahvaljujući novom procesu, korisnici mogu odmah i sigurno prenijeti svoj mobilni ugovor na svoj novi uređaj sa samo nekoliko klikova izravno u čarobnjaku za postavljanje. Proces se odvija na uređaju u roku od nekoliko sekundi. Nema potrebe za aplikacijom, prijavom na web mjesto ili pozivom korisničkoj službi.
Deutsche Telekom blisko je surađivao s Googleovim Android timom i proizvođačima uređaja kako bi svojim korisnicima ponudio sigurno, pouzdano i besprijekorno iskustvo na eSIM-u.

Osim što omogućuje jednostavnu aktivaciju eSIM-a na WearOS pametnim satovima i Android mobilnim uređajima, DT je također prvi operater na globalnoj razini koji nudi mogućnost prijenosa eSIM profila s jednog telefona na drugi na temelju GSMA TS.43 standarda.
Ova će značajka omogućiti korisnicima da se bez problema prebace na svoj novi Android uređaj nakon postavljanja, bez potrebe da čekaju fizičku SIM karticu ili kontaktiraju podršku operatera.

Vlasnici Pixela 7 prvi će imati koristi od ovog iskustva na DT mreži, dostupnog kasnije ove godine. Mogućnost eSIM prijenosa bit će dostupna na Android platformi kasnije ove godine, omogućujući drugim proizvođačima da iskoriste prednosti standarda i slijede isti primjer.