DT planira prodati poslovanje vezano uz tornjeve baznih stanica za 20 milijardi eura

DT planira prodati poslovanje vezano uz tornjeve baznih stanica za 20 milijardi eura

Deutsche Telekom planira prodati poslovanje vezano uz radio tornjeve, odnosno bazne stanice i to za otprilike 20 milijardi eura već u prvom kvartalu iduće godine, doznaje njemački Handelsblatt pozivajući se pritom na neimenovane izvore blisko vezane uz kompaniju i njene skorašnje poteze.

Telekomunikacijski posao bio bi otvoren za ponude za manjinski ili većinski udio, navodi se, zajedno s procjenom ukupne vrijednosti poslovanja. One će se primati kroz cijeli prvi kvartal iduće godine i nada je da će to biti dovoljno kako bi se prodalo sve što je u ponudi.

Ipak, Deutsche Telekom nije želio komentirati išta na ovu temu, što znači da će informacija o službenom datumu početka prodaje ipak pričekati. Vjerojatno ne još predugo s obzirom na to da se bliži kraj ove godine.

Ali, neke izjave koje su mogle naslućivati ovako nešto već su plasirane iz DT-a. Primjerice, izvršni direktor Tim Hoettges krajem studenoga otvorenom je ostavio otvorenom mogućnost pronalaska industrijskog partnera za infrastrukturu tornjeva kompanije.

Teško da je slučajnost s obzirom na to da je svega nekoliko dana prije iz Vodafonea stigla informacija o eventualnom razmatranju mogućnosti takvog poteza za njegovo nedavno uvršteno poslovanje s tornjevima.

"Volio bih imati industrijskog partnera i spreman sam se dekonsolidirati. Želim zadržati ulogu u donošenju odluka koje će uslijediti nakon dogovora, posebno u utjecaju na bilo kakva daljnja spajanja i akvizicije", kazao je Hoettges prije nešto više od mjesec dana.

Nedavno se DT pohvalio poslovnom strategijom usmjerenom prema uvođenju optičkog interneta za svako kućanstvo u Njemačkoj do 2030., kao i omogućavanje 5G signala na 90 posto njemačkog teritorija od kraja 2025. Samo za uvođenje optike planira se investirati šest milijardi eura pa DT vjerojatno traži načine kako si olakšati takvu investiciju kroz rasterećenja u drugim dijelovima poslovanja.

Još iz kategorije

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

18.01.2022.

Stručnjaci za kibernetičku sigurnost u kompanijama IoT Inspector i CHIP, pregledali su Wi-Fi rutere proizvođača Asus, AVM, D-Link, Netgear, Edimax, TP-Link, Synology i Linksys te otkrili 226 potencijalnih sigurnosnih prijetnji, što nije nimalo poticajno.

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

14.01.2022.

Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže. Projekt se realizira u suradnji OIV-a, AD Plastika i proizvođača opreme Nokia, a donijet će dodatno iskustvo na području mreže budućnosti i moderne komunikacije.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

03.01.2022.

Ukupni SMS firewall prihodi povećat će se s 911 milijuna američkih dolara iz ove godine na 4,1 milijardu dolara u 2026., navodi u prognozi Juniper Research.