DT i Ericsson demonstrirali 5G izrezan na kriške

DT i Ericsson demonstrirali 5G izrezan na kriške

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Deutsche Telekom i Ericsson demonstrirali su prvu u svijetu implementaciju 5G end-to-end poslovnog rješenja baziranog na 5G mreži i to uz pomoć 5G slicinga odnosno rezanja 5G mreže na kriške čime se postiže točno ciljanje onog korisnika kojem je potrebna mreža.

DT i Ericsson su probali mrežni rad korištenjem API-a na strani mreže mreže i strani aplikacija čime se postiže kontrola kvalitete sluge na 5G mreži i dinamičko prilagođavanje „kriške“ mreže potrebama korisnika.

U PoC-u (proof of concept) na 5G samostalnoj end-to-end infrastrukturi koja omogućuje rezanje mreže u DT-ovom laboratoriju u Bonnu, partneri su potvrdili nove mogućnosti u slučaju upotrebe u području video produkcije dopuštajući redatelju da prilagodi svoju uslugu i razreže je na dijelove prema zahtjevima različitih video streamova. Potpuno automatizirano konfiguriranje, osiguravanje i end-to-end upravljanje mrežom i uslugama realizirana kao PoC uz pomoć komercijalne 5G SA mreže koju pruža Ericsson.

“Revolucionarna integracija mogućnosti 5G slicinga postavlja tehničke temelje za inovacije 5G usluga”, kaže Alex Choi, viši potpredsjednik za tehnološku strategiju i inovacije u Deutsche Telekomu.

"Radeći s partnerima poput Ericssona, nastavit ćemo istraživati ​​potencijal 5G samostalne mreže u nastojanju da izgradimo fleksibilan ekosustav temeljen na platformi s modelima mreže kao usluge koja je usmjerena na korisnika“, ističe Choi.

„Nove digitalne usluge postat će stvarnost jer 'rezanje' 5G mreže omogućuje stvaranje softverskih definiranih virtualnih mreža prilagođenih posebnim namjenama s unaprijed definiranim karakteristikama. Standardizirani API-i na mreži pružaju mehanizme koji dopuštaju aplikacijama da nadziru i prilagođavaju ponašanje takvih "odsječaka" unutar granica svojih pretplatnih usluga. Vrlo smo ponosni što blisko surađujemo s DT -om kao jednim od vodećih globalnih operatora kako bismo na tržište donijeli vrijednost mrežnog rezanja, izloženosti i automatizacije”, dodao je Erik Ekudden, glavni tehnički direktor Grupe u Ericssonu.

Još iz kategorije

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja i prihodi

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja i prihodi

07.12.2021.

U prvih devet mjeseci 2021. na tržištu elektroničkih komunikacija nastavljen je trend rasta ukupnih ulaganja koja su veća za 16 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. U nepokretnoj mreži zabilježen je značajan porast ulaganja u svjetlovodnu pristupnu infrastrukturu od 127 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Privatne mobilne mreže nastavljaju s povećanjem potrošnje na opremu

Privatne mobilne mreže nastavljaju s povećanjem potrošnje na opremu

05.12.2021.

Poboljšane mogućnosti 5G mreža potaknule su entuzijazam i svijest o privatnim mobilnim mrežama pa samim time doveli godišnju potrošnju na mrežni hardver i usluge do gotovo 12 milijardi američkih dolara na globalnoj razini, navodi Juniper Research.

Potrošnja podatkovnog prometa povećala se gotovo 300 puta od 2011.

Potrošnja podatkovnog prometa povećala se gotovo 300 puta od 2011.

03.12.2021.

Ericsson je u najnovijem izvješću otkrio da se potrošnja podatkovnog prometa povećala gotovo 300 puta od 2011., kad je objavljen prvi kompanijin Mobility Report. A razlozi za takvo povećanje su podosta logični.