Dobri poslovni rezultati Deutsche Telekoma usprkos propalom spajanju T-Mobile US sa Sprintom

Dobri poslovni rezultati Deutsche Telekoma usprkos propalom spajanju T-Mobile US sa Sprintom

Foto: Deutsche Telekom

Kompanija Deutsche Telekom AG nije uspjela svoj plan spajanja sa Sprintom na području Sjedinjenih Američkih Država, ali panika investitora svejedno je izostala pa su dionice umjesto pada zabilježile rast od 1,7 posto. Razlog za to jest što su se prognoze poslovanja pokazale točnima pa razloga za pesimizam nema.

Konkretnije, dok su predviđanja za 2017. godinu iznosila zaradu 22,3 milijarde eura, u stvarnosti to iznosi 22,5 milijardi eura. Također, na kvartalnoj razini bilježi se rast od 3,3 posto, a u Njemačkoj je prodaja porasla za 0,1 posto. Mobilne usluge su pak porasle za 0,9 posto, što je bilo dovoljno da DT iza sebe ostavi konkurente kao Vodafone, Telefonica SA i United Internet AG.

U Sjedinjenim Američkim Državama pak T-Mobile US kotira vrlo dobro, ali još uvijek gleda u leđa moćnicima kao AT&T i Verizon pa bi spajanje sa Sprintom bilo od velike koristi. No, što je tu je, treba se prilagoditi ovoj situaciji i to je izazov na koji velikan kao Deutsche Telekom jest spreman, potvrdio je tako nešto kroz povijest poslovanja na svakom području.

"Premda nismo uspjeli postići dogovor, razgovarajući o potencijalnom spajanju uvidjeli smo kolike bi prednosti ono donijelo u poslovanju. Na kraju smo ipak zaključili kako je najbolje da nastavimo dalje svojim putem", kazao je izvršni direktor (CEO) Marcelo Claure.

Kako god, da je postignut dogovor smanjili bi se troškovi i stvorio ozbiljan tržišni igrač koji bi mogao konkurirati vodećem dvojcu AT&T-u i Verizonu mnogo bolje. Sada se očekuje zaoštravanje rata cijenama i ponudama na američkom tržištu od čega će najviše koristi izvući krajnji korisnici.

Također, T-Mobile US velik potencijal zahvaljujući LTE mreži niskog frekvencijskog spektra od 600 MHz, čime čak 321 milijun ljudi u SAD-u dobiva mogućnost korištenja LTE mreže, a u ruralnim američkim područjima to je uistinu velika stvar.

Još iz kategorije

Austrija objavila datum javne dražbe za 5G frekvencijske pojaseve

Austrija objavila datum javne dražbe za 5G frekvencijske pojaseve

21.09.2018. komentiraj

Austrija planira na javnoj dražbi, koja će započeti u veljači iduće godine, ponuditi frekvencijski spektar od maksimalnih 390 MHz u frekvencijskom pojasu od 3,4 do 3,8 GHz. Rezervirane cijene su svega 30 milijuna eura, što je malo s obzirom na to da je 2013. godine brojka bila na 530 milijuna eura.

Ericsson i partneri ostvarili važan korak na putu prema 5G komercijalnom radu u Sjevernoj Americi

Ericsson i partneri ostvarili važan korak na putu prema 5G komercijalnom radu u Sjevernoj Americi

18.09.2018. komentiraj

Kako se lansiranje 5G usluga sve više približava Ericsson i Intel, uz AT&T i T-Mobile, potvrđuju snagu 5G ekosustava. Partneri su uspješno demonstrirali Non-Standalone (NSA) 5G NR interoperabilnost korištenjem 39 GHz spektra – frekvencijskog pojasa na kojem će 5G usluge biti uvedene u Sjevernoj Americi.

HAKOM u nadzoru FM odašiljača i WAS/RLAN sustava u frekvencijskom pojasu 5470 – 5725 MHz

HAKOM u nadzoru FM odašiljača i WAS/RLAN sustava u frekvencijskom pojasu 5470 – 5725 MHz

14.09.2018. komentiraj

U svrhu djelotvornog upravljanja radiofrekvencijskim spektrom, kao prirodno ograničenim dobrom Republike Hrvatske, HAKOM u okviru svojih nadležnosti, između ostalog, obavlja kontrolu radiofrekvencijskog spektra, tehničke preglede i ostala radijska mjerenja, kojima se potvrđuje da radiokomunikacijski uređaji rade prema dozvoli i ostalim normama.