Digitalna televizija Hrvatske pošte Evotv slavi 5 godina

Digitalna televizija Hrvatske pošte Evotv slavi 5 godina

Foto: Pixabay

Evotv, digitalna televizija Hrvatske pošte, napunila je pet godina, a HP za ovu obljetnicu izlazi s promotivnom ponudom pretplate za nove korisnike u pola cijene na godinu dana, te ističu kako se spremaju nove pogodnosti i za sve postojeće korisnike.

Hrvatska pošta je 2012. postala prva pošta na svijetu s vlastitom uslugom digitalne televizije. Evotv je jedina potpuno prenosiva usluga digitalne televizije u Hrvatskoj neovisna o stalnoj adresi, priključku za fiksni telefon ili internet, dostupna na kopnu ili obali, bez bušenja zidova ili razvođenja žica.

Evotv je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim korištenjem HbbTV tehnologije koja omogućava isporuku dodatnih sadržaja korisnicima kao što su vremenska prognoza, vijesti, TV vodič i slično, a usto je i jedna od prvih usluga plaćene televizije koja za prijenos kodiranih TV kanala upotrebljava digitalni signal nove generacije (DVB-T2).

Od početka komercijalnog emitiranja broj korisnika raste i evotv danas ima više od 60.000 korisnika. Pokrivenost od 94% kućanstava omogućena je emitiranjem digitalnog TV signala putem 24 odašiljača. Ove je godine u rad pušteno sedam novih odašiljača (Promina, Krk-Kras, Rota, Pag, Ćelevac, Biokovo i Sveta Nedelja) te je, kako ističu iz HP-a, postignuta gotovo potpuna pokrivenost signalom.

Još iz kategorije

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

16.09.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom Hrvatski Telekom sa 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem započela je implementacijA najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječkoj ulici. Implementacija bi trebala biti gotova do kraja listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

15.09.2020. komentiraj

Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću.  Radi se o općinama i gradovima kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Optima Telekom za izvođača koji će tehnološki realizirati javni WiFi internet te time olakšati i unaprijediti život lokalnog stanovništva, ali i turista.

Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste

Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste

14.09.2020. komentiraj


U drugom ovogodišnjem kvartalu prihodu od TV usluga porasli su 1,32 posto i dosegli 200,47 milijuna kuna, pokazuju najnoviji podaci domaćeg regulatora Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM). Kao i prohodi tako je i neznatno povećan ukupan broj korisnika koji je sada tako veći 1,16 posto i dosegao je ukupno 835,56 tisuća korisnika.