Digitalna televizija Hrvatske pošte Evotv slavi 5 godina

Digitalna televizija Hrvatske pošte Evotv slavi 5 godina

Foto: Pixabay

Evotv, digitalna televizija Hrvatske pošte, napunila je pet godina, a HP za ovu obljetnicu izlazi s promotivnom ponudom pretplate za nove korisnike u pola cijene na godinu dana, te ističu kako se spremaju nove pogodnosti i za sve postojeće korisnike.

Hrvatska pošta je 2012. postala prva pošta na svijetu s vlastitom uslugom digitalne televizije. Evotv je jedina potpuno prenosiva usluga digitalne televizije u Hrvatskoj neovisna o stalnoj adresi, priključku za fiksni telefon ili internet, dostupna na kopnu ili obali, bez bušenja zidova ili razvođenja žica.

Evotv je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim korištenjem HbbTV tehnologije koja omogućava isporuku dodatnih sadržaja korisnicima kao što su vremenska prognoza, vijesti, TV vodič i slično, a usto je i jedna od prvih usluga plaćene televizije koja za prijenos kodiranih TV kanala upotrebljava digitalni signal nove generacije (DVB-T2).

Od početka komercijalnog emitiranja broj korisnika raste i evotv danas ima više od 60.000 korisnika. Pokrivenost od 94% kućanstava omogućena je emitiranjem digitalnog TV signala putem 24 odašiljača. Ove je godine u rad pušteno sedam novih odašiljača (Promina, Krk-Kras, Rota, Pag, Ćelevac, Biokovo i Sveta Nedelja) te je, kako ističu iz HP-a, postignuta gotovo potpuna pokrivenost signalom.

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.