Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Foto: DepositPhotos

Deutsche Telekom shvaća da je infrastruktura neophodna kako bi brzina interneta u Njemačkoj bila na višim razinama, zbog čega poziva vladajuće da ulože više napora i pomognu da se postigne cilj “gigabitne Njemačke”. Tako nešto je potrebno ukoliko se želi postići digitalna budućnost, u kojoj leže ekonomski i gospodarski boljitak.

"Potrebno je učiniti više na razini cijele zemlje, kako bi bila povezana ultra brzim internetskim vezama. Tako nešto iznimno je potrebno ako želimo toliko spominjanu digitalnu ekonomiju na samom vrhu. Da bi se to postiglo, potrebno je ukloniti određene prepreke pri izgradnji potpuno optičke mreže u ruralnim dijelovima Njemačke. Naime, previše ljudi priča o tome, ali malo tko čini nešto konkretno. S druge strane, Deutsche Telekom kroz posljednjih 12 mjeseci ponovno je učinio Njemačku bržom i ponosan sam na to", rekao je Tim Höttges, izvršni direktor (CEO) Deutsche Telekoma.

Upravo zbog svih tih poteza kompanije kojoj je na čelu, Höttges bi volio vidjeti i trud drugih od kojeg bi benefit ostvarili apsolutno svi. Jer, koliko god da je DT moćan, ne može učiniti sve. Konkretnije, samo u 2018. godini je DT izgradio novih 23 tisuće internetskih centrala, što znači da ih sad ima ukupno 177600 u Njemačkoj. Uz to, milijuni pretplatnika imaju brzine iznad stotinu megabita u sekundi, a kompletni FTTC plan DT bi trebao ispuniti već s dolaskom 2020. godine.

"Kad obavimo FTTC plan, uslijedit će plan omogućenja optike u njemačke domove (FTTH), a prema njemu bi godišnje dva milijuna novih kućanstava trebalo dobiti ultra brzi internet", govori Höttges.

Dakle, njemački gigant čini svoj dio posla, no vrijeme je i da Njemačka na svim razinama krene u poboljšanje infrastrukture i postane apsolutni digitalni lider u Europskoj uniji, a na taj se način nametne i na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

Kreće europska brza i sigurna kvantna mreža

Kreće europska brza i sigurna kvantna mreža

17.06.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina neumorno su u EK radili na unapređenju jedinstvenog digitalnog tržišta koje donosi opipljiva postignuća za europske građane i tvrtke, tvrdi povjerenica za digitalnu ekonomiju i društvo Mariya Gabriel.

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

13.06.2019. komentiraj

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa, a za sve je ponovno odgovoran China Telecom. Naime, treći najveći operater i internetski poslužitelj u Kini često čini ovakve stvari pa potom tvrdi kako se radilo samo o greški u sustavu.

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

13.06.2019. komentiraj

Prošli su europski izbori i populizam sada već jedne raspadnute političke stranke oko zračenja je splasnuo, iz druge su se povukli onako vojničkim žargonom na rezervne položaje i to je ono što se danas događa oko 5G. Istraživački tim ICTbusiness.info, jer eto nazvali smo se istraživačima jer dobro zvuči iako to zapravo formalno pravno nismo ali sustavno telekom tržište pratimo već 25 godina i to iz perspektive zainteresirane javnosti odlučio je s vama podijeliti priču o 5G mrežama, zračenju, mogućnostima, očekivanjima.