Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Foto: DepositPhotos

Deutsche Telekom shvaća da je infrastruktura neophodna kako bi brzina interneta u Njemačkoj bila na višim razinama, zbog čega poziva vladajuće da ulože više napora i pomognu da se postigne cilj “gigabitne Njemačke”. Tako nešto je potrebno ukoliko se želi postići digitalna budućnost, u kojoj leže ekonomski i gospodarski boljitak.

"Potrebno je učiniti više na razini cijele zemlje, kako bi bila povezana ultra brzim internetskim vezama. Tako nešto iznimno je potrebno ako želimo toliko spominjanu digitalnu ekonomiju na samom vrhu. Da bi se to postiglo, potrebno je ukloniti određene prepreke pri izgradnji potpuno optičke mreže u ruralnim dijelovima Njemačke. Naime, previše ljudi priča o tome, ali malo tko čini nešto konkretno. S druge strane, Deutsche Telekom kroz posljednjih 12 mjeseci ponovno je učinio Njemačku bržom i ponosan sam na to", rekao je Tim Höttges, izvršni direktor (CEO) Deutsche Telekoma.

Upravo zbog svih tih poteza kompanije kojoj je na čelu, Höttges bi volio vidjeti i trud drugih od kojeg bi benefit ostvarili apsolutno svi. Jer, koliko god da je DT moćan, ne može učiniti sve. Konkretnije, samo u 2018. godini je DT izgradio novih 23 tisuće internetskih centrala, što znači da ih sad ima ukupno 177600 u Njemačkoj. Uz to, milijuni pretplatnika imaju brzine iznad stotinu megabita u sekundi, a kompletni FTTC plan DT bi trebao ispuniti već s dolaskom 2020. godine.

"Kad obavimo FTTC plan, uslijedit će plan omogućenja optike u njemačke domove (FTTH), a prema njemu bi godišnje dva milijuna novih kućanstava trebalo dobiti ultra brzi internet", govori Höttges.

Dakle, njemački gigant čini svoj dio posla, no vrijeme je i da Njemačka na svim razinama krene u poboljšanje infrastrukture i postane apsolutni digitalni lider u Europskoj uniji, a na taj se način nametne i na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

A1 Hrvatska traži od HAKOM-a regulaciju PayTV tržišta radi fer tržišnog natjecanja

A1 Hrvatska traži od HAKOM-a regulaciju PayTV tržišta radi fer tržišnog natjecanja

17.01.2019. komentiraj

A1 Hrvatska pozdravlja svaku odluku kojom se ispituje učinak pojedinih koncentracija na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj, tvrde u drugom po veličini domaćem telekomu na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz nastavak priče oko koncentracije na telekom tržištu odnosno HT-ove kupnje EVO TV-a od Hrvatske pošte odnosno kupnje tvrtke kćeri HP Produkcija.

Promjene u A1 Hrvatska – Skender preuzima i ljudske resurse

Promjene u A1 Hrvatska – Skender preuzima i ljudske resurse

17.01.2019. komentiraj

Uz svoju postojeću poziciju člana Leadership tima te glavnog direktora za poslovnu transformaciju A1 Hrvatska Ivan Skender će preuzeti i funkciju glavnog direktora za ljudske potencijale i korporativne komunikacije. Dosadašnji član Leadership tima i glavni direktor za ljudske potencijale i korporativne komunikacije Ivan Bartulović, nakon dvije i pol godine, odlučio je nastaviti karijeru izvan A1 Grupe.

AZTN: Nismo još pokrenuli postupak ocjene koncentracije HT i HP Produkcija oko EVO TV-a na inicijativu A1 Hrvatska

AZTN: Nismo još pokrenuli postupak ocjene koncentracije HT i HP Produkcija oko EVO TV-a na inicijativu A1 Hrvatska

16.01.2019. komentiraj

AZTN je 26. studenoga prošle godine zaprimio podnesak od poduzetnika A1 Hrvatska, vezan uz koncentraciju koja uključuje HT-ovo preuzimanje tvrtke kćeri Hrvatske pošte HP Produkcija koja upravlja EVO TV-om. Taj podnesak AZTN  smatra inicijativom za pokretanje postupka po službenoj dužnosti i o toj inicijativi će odlučiti meritorno u propisanom zakonskom roku od dana zaprimanja inicijative (članak 38. stavak 5. ZZTN-a) odnosno najkasnije u roku od 6 mjeseci.