Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Foto: DepositPhotos

Deutsche Telekom shvaća da je infrastruktura neophodna kako bi brzina interneta u Njemačkoj bila na višim razinama, zbog čega poziva vladajuće da ulože više napora i pomognu da se postigne cilj “gigabitne Njemačke”. Tako nešto je potrebno ukoliko se želi postići digitalna budućnost, u kojoj leže ekonomski i gospodarski boljitak.

"Potrebno je učiniti više na razini cijele zemlje, kako bi bila povezana ultra brzim internetskim vezama. Tako nešto iznimno je potrebno ako želimo toliko spominjanu digitalnu ekonomiju na samom vrhu. Da bi se to postiglo, potrebno je ukloniti određene prepreke pri izgradnji potpuno optičke mreže u ruralnim dijelovima Njemačke. Naime, previše ljudi priča o tome, ali malo tko čini nešto konkretno. S druge strane, Deutsche Telekom kroz posljednjih 12 mjeseci ponovno je učinio Njemačku bržom i ponosan sam na to", rekao je Tim Höttges, izvršni direktor (CEO) Deutsche Telekoma.

Upravo zbog svih tih poteza kompanije kojoj je na čelu, Höttges bi volio vidjeti i trud drugih od kojeg bi benefit ostvarili apsolutno svi. Jer, koliko god da je DT moćan, ne može učiniti sve. Konkretnije, samo u 2018. godini je DT izgradio novih 23 tisuće internetskih centrala, što znači da ih sad ima ukupno 177600 u Njemačkoj. Uz to, milijuni pretplatnika imaju brzine iznad stotinu megabita u sekundi, a kompletni FTTC plan DT bi trebao ispuniti već s dolaskom 2020. godine.

"Kad obavimo FTTC plan, uslijedit će plan omogućenja optike u njemačke domove (FTTH), a prema njemu bi godišnje dva milijuna novih kućanstava trebalo dobiti ultra brzi internet", govori Höttges.

Dakle, njemački gigant čini svoj dio posla, no vrijeme je i da Njemačka na svim razinama krene u poboljšanje infrastrukture i postane apsolutni digitalni lider u Europskoj uniji, a na taj se način nametne i na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom kreće s pilotiranjem 5G mreže

Hrvatski Telekom kreće s pilotiranjem 5G mreže

20.03.2019. komentiraj

Prva 5G bazna stanica koja će se koristiti za isprobavanje mogućnosti 5G mreže i uređaja koji će na nju biti spojeni proradila je u Samoboru i predstavlja prvi korak prema 5G mreži, ističe Boris Drilo član Uprave i glavni izvršni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

VIDEO: Rana faza 5G mreža

VIDEO: Rana faza 5G mreža

20.03.2019. komentiraj

Očekivano MWC19, kako se sada skraćeno zove sajam mobilnih tehnologija u Barceloni, bio je u znaku 5G mreža, iako kako tvrdi Boris Drilo, glavni izvršni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, još uvijek smo u vrlo ranoj fazi 5G mreža.

VIDEO: Stvaranje vrijednosti za korisnika

VIDEO: Stvaranje vrijednosti za korisnika

19.03.2019. komentiraj

Ovogodišnji MWC19 bio je mjesto na kojem se govorilo o budućnosti telekomunikacijskog tržišta i ključnim trendovima. Telekomunikacijski su operatori naizgled u velikim bazama podataka i analitici našli upravo ono što im najviše treba: obećavajuću novu prihodovnu struju. Naposljetku, telekomunikacijski operatori sjede na izvoru lokacijskih podataka i podataka o upotrebi udarajući temelje unosnim poslovnim modelima.