Deutsche Telekom i Ericsson najavili strateško partnerstvo

Deutsche Telekom i Ericsson najavili strateško partnerstvo

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Njemački pružatelj usluga Deutsche Telekom i Ericsson najavili su strateško partnerstvo kao odgovor na sve veću potražnju za mobilnim rješenjima u kampusima na industrijskim lokacijama u Njemačkoj. Partnerstvo ima za cilj podržati različite slučajeve za poslovne korisnike u proizvodnji, uključujući tvorničke linije za proizvodnju, logističke centre, zračne i druge luke. Kombinacija javnih i privatnih mobilnih mreža pruža najbolju pokrivenost i kapacitet u kampusu i njegovoj blizini, a kupci će imati koristi od poboljšane sigurnosti, učinkovitosti i održivosti poslovanja.

Tehnologija mreža u kampusu bit će dopunjena rješenjima iz portfelja Deutsche Telekoma. Korisnički slučajevi s kupcima u raznim industrijama uključuju autonomni prijevoz materijala za proizvodnju, rafinerije sljedeće generacije i predviđanje održavanja.

„Naši kupci iz velikih i srednjih poduzeća traže sigurna, pouzdana i visoko učinkovita mrežna rješenja prilagođena njihovim specifičnim zahtjevima. Deutsche Telekom i Ericsson dugi niz godina surađuju na inovacijama, tehnologiji i uslugama. Ovo jedinstveno partnerstvo kombinira najbolje od obje tvrtke s ciljem ubrzavanja automatizacije poslovnih procesa naših klijenata i njihovog bržeg odziva prema kupcima danas i u budućnosti. Radujemo se poticanju inovacija u ovom partnerstvu te stvaranju preduvjeta za globalni uspjeh naših kupca“, ističe  Adel Al-Saleh, izvršni direktor T-Systems i član uprave Deutsche Telekoma

„Mreže u kampusima su fleksibilne i pouzdane. Uzbuđeni smo što ćemo povećati produktivnost naših kupaca uspostavljajući standarde za Industriju 4.0. Naše blisko partnerstvo s Deutsche Telekomom bez sumnje će i dalje rezultirati inovacijama i rješenjima usmjerenim na kupce koja će daljnje podići ljestvicu“, Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu.

Mreže u kampusima neprimjetno kombiniraju javno i privatno mobilno povezivanje za podršku različitim poslovnim korisničkim slučajevima. Privatni dio, potpuno izoliran od javne mreže, isključivo se koristi za poslovni sustav. Zahvaljujući namjenskom korištenju spektra i mehanizmima kvalitete usluge, privatna mreža može pružiti sigurniju, pouzdaniju i predvidljiviju povezanost.

Uz podatkovni promet koji se odvija lokalno, kupci imaju koristi od niskog kašnjenja mreže i visokog stupnja sigurnosti. Tvrtke mogu, na primjer, u svom radu kontrolirati i nadgledati IoT aplikacije u stvarnom vremenu, poput središnje kontroliranih industrijskih robota i transportnih sustava bez vozača.

Zaposlenici u području kampusa imaju koristi od poboljšane pokrivenosti javnom mobilnom mrežom, primajući znatno bolje govorne i podatkovne usluge. Vanjski pružatelji usluga i dobavljači također se mogu povezati preko javnog dijela.

Još iz kategorije

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

06.07.2020. komentiraj

Na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj trenutno postoji 87 pružatelja usluga na tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu (nepokretna i pokretna elektronička komunikacijska mreža), stoji u najnovijim podcima domaćeg telekom regulatora HAKOM-a. Prema podacima za 2019., uslugu pristupa internetu putem nepokretne elektroničke komunikacijske mreže koristi ukupno 1 154 773 pretplatnika u Republici Hrvatskoj. Što se tiče usluge pristupa internetu putem pokretne elektroničke komunikacijske mreže, broj pretplatnika iznosi 3 623 860.

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

05.07.2020. komentiraj

Porast podatkovnog prometa izravno je povezan s razvojem digitalnog društva. Promatrajući trogodišnje razdoblje vidljiv je značajan rast podatkovnog prometa i u nepokretnim i u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, ističu iz domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

02.07.2020. komentiraj

Europska komisija usvojila je Provedbenu uredbu o bežičnim pristupnim točkama malog područja ili malim antenama, koja su ključna za pravovremeno pokretanje 5G mreža koje pružaju veliki kapacitet i povećanu pokrivenost, kao i napredne brzine veze. Uredba utvrđuje fizičke i tehničke karakteristike malih ćelija za 5G mreže. Njime se želi pomoći u pojednostavljivanju i ubrzanju mrežnih instalacija 5G, što bi trebalo olakšati režimom raspoređivanja izuzeća dozvole, istovremeno osiguravajući da nacionalna tijela drže nadzor.