Deustche Telekom kreće s 5G mrežom i flatrate promet košta 85 eura mjesečno

Deustche Telekom kreće s 5G mrežom i flatrate promet košta 85 eura mjesečno

Samo mjesec dana nakon što je prošla aukcija za radiofrekvencijska područja za 5G mreže u Njemačkoj, najveći telekom operator Deutsche Telekom krenuo je s 5G mrežom i njezinom komercijalizacijom. U radiofrekvencijske spektre za 5G mrežu potrošio je 2,17 milijardi eura i to za 130 MHz područja u 2 GHz i 3,6 GHz frekvencijskom opsegu.

Kako je najavljeno, prvo će se mreža napraviti u 6 najvećih gradova, a prvi će, očekivano, biti Berlin i Bonn, dok nakon toga slijede Darmstadt, Hamburg, Leipzig i Munchen. U prvoj fazi postavit će se više od 300 baznih stanica za 5G mreže na stotinjak lokacija.

Kako kaže Dirk Wössner, član Uprave DT-a i direktor njemačkog poslovanja, cilj im je nakon uspjeha na aukciji za 5G frekvencije što je moguće brže i kvalitetnije pokriti što više područja s 5G mrežom.

Pritom Wössner upozorava i državna i regulatorna tijela da moraju dati potporu telekomima pogotovo kroz vrlo jasnu regulativu, jasna pravila lokalnog roaminga, ali i načina naplate radiofrekvencijskih područja i aukcija za nova područja.

Što se, pak, tiče uređaja, koji su preduvjet korištenja 5G mreže, u DT-u ističu kako su korisnima dostupni Samsung Galaxy S10 5G koji u Magenta Mobil XL tarifi košta tek nešto manje od 900 eura. Tu su i neke dodatne pogodnosti.

Ono što je posebno zanimljivo jest da se 5G promet posebno naplaćuje po cijeni od 84,95 eura mjesečno uz neograničene podatke (flatrate). Za one koji žele imati WiFi po 5G brzinama tu je HTC 5G Hub za 555.55 eura plus 74.95 eura za mjesečnu unlimited tarifu.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune