CEO Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić uvjeren da prodaja kompanije mora proći

CEO Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić uvjeren da prodaja kompanije mora proći

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Krajem svibnja potpisan je ugovor o prodaju Tele2 Hrvatska United Grupi, a to je posljedica promjene strategije njihova vlasnika Tele2 AB i orijentaciju na švedsko i baltička tržišta jer su prije prodana i druga poslovanja u Europi, ističe Viktor Pavlinić predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska i dodaje kako oni očekuju da će prodaja bi završena u prvom kvartalu slijedeće godine.

On smatra da novi vlasnik, za kojeg se čeka proces regulatornog odobrenja, kupuje kompaniju koja je rastuća, čija su najveća vrijednost ljudi koji su zadovoljni. Pavlinić procjenjuje kako će Tele2 Hrvatska postati jedno od core tržišta za razliku od vremena kada je Tele2 Hrvatska bio dio Tele2 AB kojem smo ipak bilo vrlo malo tržište.

„Uvjeren sam da u trenutku kada se ta vlasnička promjena ostvari dati će kompaniji novi zamaha i to je apsolutno dobro za tržište. Razlog tome je da je Tele2 izazivač na tržištu, potiče promjene i tjera ostale igrače na promjene snižavanje cijena i podizanje kvalitete usluge“, pojašnjava Pavlinić.

Pritom napominje kako je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocjenjuje koncentraciju i to kroz drugu fazu procesa, no on to vidi kao „trebamo malo više vremena da to proučimo“.

„Očekujem da će odobrenje stići u prvom kvartalu sljedeće godine. Nemam razloga sumnjati da cijela transakcija na kraju neće biti odobrena. Moje mišljenje je da investitor ulaza i u najslabijeg igrača na tržištu koji istovremeno potiče konkurentnost na tom istom tržištu. AZTN bi prema mojem mišljenju samo trebao pozdraviti taj potez.“, ističe Pavlinić i dodaje da „dok se to ne dogodi za nas se ništa previše ne mijenja i to pokazuje trend nastavka rasta u poslovnim rezultatima, zadovoljstvo zaposlenika i nastavak ulaganja“.

Tele2 je ove godine nastavio s investicijama i u modernizaciju svoje mobilne mreže tako da je sada ona na razini 4G+ što je korisnicima donijelo još veću stabilnost i pouzdanost, ističe Pavlinić te dodaje kako to Tele2 približava sljedećem prirodnom koraku dakle 5G mrežama.

Što se tiče poslovanja u 2020. godini Pavlinić zbog promjene vlasništva očekuje da će to biti jedna tranzicijska godina, ali i godina u kojoj se nastavlja s poboljšanjem kvalitete usluga, nastavak rasta broja korisnika koji je u ovoj godini već premašio milijun.

„5G mreže neće zaživjeti u 2020., ali možemo sa sigurnošću reći da će krenuti investicije u 5G mreže i trebali bi imati odluku svih dionika na tržištu u kojem smjeru idemo. I nisu to samo telekom operateri već i država i zainteresirana javnost i svi trebamo vidjeti kako vidimo 5G kao stratešku infrastrukturu budućnosti. Da li smo ju spremni podržati kako bi tu infrastrukturu imali što je prije moguće ili ćemo lagano priključivati i loviti zadnje vagone. Sada je odluka na državi, telekomi su izrazili želju za pokretanjem novog investicijskog ciklusa. Trebamo od države dobar investicijski okvir i to prije svega kada je riječ o naknadama za radiofrekvencijski spektar. Želimo konkretne poteze. Mi smo u startnim blokovima i čekamo“, zaključuje Pavlinić.

Uz to Tele2 se pohvalio i s 38 posto više zaposlenika nego na početku godine, a takav izniman rast upotpunili su i preseljenjem u moderno uređene i prostrane urede. Novi funkcionalni radni prostor u zagrebačkom centru City Plaza koncipiran je kao 'activity based workspace', zasnovan na kreativnom konceptu Telepolisa, odnosno tehnološkog grada u malom, s različitim zonama koje su povezane ulicama, trgovima, prostorima za rad, druženje i slično. Poručuju to iz agencije za dizajn interijera poslovnih prostora Brigada, dugogodišnjeg partnera Tele2 na uređenju njihovih prodajnih centara. Ujedno pojašnjavaju da se takav koncept, prema rezultatima istraživanja, pokazao kao najbolji za uređenje radnog prostora jer pruža maksimalnu učinkovitost, ali i povezivost i timski rad.

Iz Brigade ističu kako je novi prostor dinamičan i jedinstven, upravo kao i sam Tele2. Uređenje je osmišljeno tako da su timovi strukturirani u odvojene manje skupine, ali istodobno i dalje povezani u jednom prostoru te su zaposlenici u svakom trenutku međusobno dostupni. Također, osmišljen je tako da ga zaposlenici s vremenom nadopune novim idejama, namještajem i uređenjem te da 'raste' zajedno s kompanijom. Iz Tele2 ističu kako u novom radnom prostoru žele potaknuti drukčiji način rada koji podrazumijeva i veću prilagodljivost. Uklonili su tako određene fiksne stavke te su, primjerice, fiksni telefoni postali povijest. Uveli su i mogućnost fleksibilnih radnih mjesta, što znači da se u nekim područjima nalaze visoki radni stolovi na kojima se može raditi ako nekomu više odgovara uspravan položaj ili ako želi povremeno promijeniti okolinu.

„Poslovni uspjeh Tele2 u Hrvatskoj ne bi bio moguć bez zaposlenika, kao najvrjednijeg resursa. Svjesni smo da sretni i zadovoljni zaposlenici nude i inovativno razmišljanje te drukčiji pristup rješavanju izazova. Kako je broj zaposlenika iz mjeseca u mjesec rastao, naš bivši ured postao je premalen i preseljenjem smo osigurali prikladan i moderan radni prostor. Konkretno, na kraju 2018. godine imali smo 271 zaposlenika, a sada ih imamo 375 što je povećanje od 38 posto. No, novi ured nije jedina ovogodišnja novost. Vodeći se svjetskim trendovima, kako bismo zaposlenicima omogućili bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života, omogućili smo im skraćeno radno vrijeme petkom, a od ove godine i mogućnost rada od kuće do četiri dana u mjesecu. Također, nudimo im i niz drugih pogodnosti, od stimulativnih primanja i godišnjih bonusa preko dodatnog zdravstvenog osiguranja do naknade za rođenje djeteta“, rekla je Željka Košanski, direktorica ljudskih resursa Tele2 Hrvatska.

Još iz kategorije

A1 Hrvatska najavio kako neće naplaćivati sportske kanale

A1 Hrvatska najavio kako neće naplaćivati sportske kanale

08.04.2020. komentiraj

Tijekom krizne situacije uzrokovane koronavirusom, A1 Hrvatska korisnicima boravak kod kuće želi učiniti ugodnijim i jednostavnijim te smo im omogućili niz dodatnih pogodnosti prilagođenih svim članovima kućanstva, a najavili su i kako se neće naplaćivati PlanetSport pakete, ističu na upit ICTbusiness.info iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska.

GlobalData: Telekom sektor će procvasti nakon završetka pandemije koronavirusa

GlobalData: Telekom sektor će procvasti nakon završetka pandemije koronavirusa

06.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne sfere naših života, a iznimno su pogođene i razne industrije, među kojima i sve vezane uz tehnologiju. Ali, ono što GlobalData navodi u svom izvješću - to je privremeno.

Odgađa se uvođenje 5G mreža u Europi zbog pandemije COVID-19

Odgađa se uvođenje 5G mreža u Europi zbog pandemije COVID-19

04.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o aukcijama za 5G frekvencijske spektre u Europskoj uniji pokazuje da mnoge države odgađaju već najavljene aukcije, a naravno razlog tome je velika pandemija korona virusa. Podaci govore da prema Akcijskom planu 5G EU-a, države članice moraju odobriti opseg 700 MHz do 2020. godine, osim ako ne postoje opravdani razlozi za odlaganje najkasnije do sredine 2022. godine.