Cambium Networks predstavio 28 GHz cnWave 5G rješenje

Cambium Networks predstavio 28 GHz cnWave 5G rješenje

Cambium Networks objavio je dostupnost rješenja za fiksni radijski širokopojasni pristup baziran na 5G tehnologiji. Rješenje 28 GHz cnWave bazirano je na 5G NR i namjenski razvijeno za fiksni radijski širokopojasni pristup. Pružajući velike brzine i nisku latenciju, rješenje nadopunjuje optičku ili mobilnu infrastrukturu koja ne može ispuniti zahtjevne ciljeve povrata ulaganja u okruženjima niske i srednje gustoće naseljenosti korisnika.

“Pružatelji telekomunikacijskih usluga mogu se profitabilno proširiti na nova tržišta uz fiksnu radijsku mrežu temeljenu na 5G koristeći portfelj Cambium Networks rješenja koja osiguravaju visoke kapacitete i isplativost ulaganja u infrastrukturu koja garantira značajno brži povrat investicije uz podizanje razine konkurentnosti telekomunikacijskim uslugama. 5G fiksna tehnologija savršeno se uklapa kao nadopuna žičanim ili mobilnim mrežama”, ističe Kristijan Fabina, Direktor prodaje i poslovnog razvoja Cambium Networksa za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

5G FWA

Rješenje radi u mmWave pojasevima od 24.25 do 29.50 GHz, uključujući 3GPP 5G kanale N257, N258 i N261. Cambium Networks 5G rješenje iskoristiti će tehnološke prednosti 3GPP 5G NR protokola, a optimizirano je za radijske primjene s fiksnom arhitekturom mreže. Rješenje je izuzetno jednostavno za planiranje i implementaciju, a dolazi s centraliziranim sustavom za upravljanje, visokom razinom podrške, jedinstvenim funkcionalnostima i bez potrebe za integraciju s jezgrom mobilne mreže.

Sustav je dizajniran za rad u urbanim, prigradskim i ruralnim područjima. Koristeći kanale širine do 112 MHz, 28 GHz cnWave može osigurati propusnost od preko 3 Gbps po baznoj stanici. Osim toga, sustav može podržati do 240 korisnika po sektoru s dometom do 7 km.
28 GHz cnWave omogućuje pružateljima telekomunikacijskih usluga proširenje pokrivenosti radijskim širokopojasnim pristupom visokih performansi u područjima gdje se ekonomičnost mobilnih i optičkih tehnologija ne može opravdati i ili gdje je brzina osiguravanja usluge konkurentska prednost.

Specifičnosti rješenja

Sustav koristi 5G protokol i inovacije koje optimiziraju performanse za fiksne radijske primjene. Rješenje je namijenjeno za fiksni radijski širokopojasni pristup, a ključne značajke rješenja uključuju:

5G-NR protokol i struktura okvira – optimizirani za fiksnu širokopojasnu radijsku vezu kako bi se povećala propusnost i smanjila kompleksnost, uz zadržavanje mogućnosti koegzistiranja s proizvodima temeljenim na standardima

MU-MIMO – korištenje vodeće tehnologije u industriji, a dokazane na cnMedusa Massive MU-MIMO platformi tvrtke Cambium Networks koja pruža do osam istovremenih tokova podataka prema krajnjim uređajima u različitim frekvencijskim područjima poput 3.5 GHz, 5 GHz i 28 GHz

Beamforming – dokazana tehnologija za optimizaciju performansi i izolaciju od interferencija

Još iz kategorije

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

Studija otkrila da su gotovo svi WiFi ruteri ranjivi

18.01.2022.

Stručnjaci za kibernetičku sigurnost u kompanijama IoT Inspector i CHIP, pregledali su Wi-Fi rutere proizvođača Asus, AVM, D-Link, Netgear, Edimax, TP-Link, Synology i Linksys te otkrili 226 potencijalnih sigurnosnih prijetnji, što nije nimalo poticajno.

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža

14.01.2022.

Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže. Projekt se realizira u suradnji OIV-a, AD Plastika i proizvođača opreme Nokia, a donijet će dodatno iskustvo na području mreže budućnosti i moderne komunikacije.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

03.01.2022.

Ukupni SMS firewall prihodi povećat će se s 911 milijuna američkih dolara iz ove godine na 4,1 milijardu dolara u 2026., navodi u prognozi Juniper Research.