BT i Ericsson surađuju na cloud native dvojnoj 5G jezgrenoj mreži

BT i Ericsson surađuju na cloud native dvojnoj 5G jezgrenoj mreži

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Ericsson i British Telecommunication (BT) ugovorili su implementaciju Ericssonove dvojne 5G jezgrene mreže (5G EPC i 5G Core), potpuno kontejnerizirane cloud native mobilne paketne jezgrene mreže za 4G, 5G nesamostalne i 5G samostalne usluge u jedinstvenoj, u cijelosti integriranoj, jezgrenoj mreži.

Rješenje, u BT-ovom mrežnom oblaku, bit će ključna komponenta u BT-ovom prelasku na jedinstvenu konvergiranu IP mrežu. Uključit će mrežnu orkestraciju i automatizaciju, procese kontinuirane isporuke i integracije softvera i biti integrirano u BT-ove postojeće platforme za upravljanje korisničkim doživljajima koje koriste Ericsson Expert Analytics rješenje uz ugrađeno Ericssonovo testiranje softvera.

Riječ je o još jednom važnom koraku u dugogodišnjem partnerstvu dviju kompanija, ključnom u BT-ovoj ambiciji da bude svjetski lider u cloud native tehnologiji, koristeći snažnu Ericssonovu 5G tehnologiju kao odgovor na rastuće potrebe krajnjih korisnika i poslovnih kupaca.

Kontejnerizacija glavnih mrežnih funkcija BT-u će omogućiti da koristi važne industrijske inovacije u mnogim područjima, uključujući automatizaciju, orkestraciju, otpornost mreže, sigurnost i brže tehnike nadogradnje. Ovo će povećati ukupnu dostupnost mreže korisnicima te omogućiti usluge uz troškovnu učinkovitost. Ericssonova 5G jezgrena mreža pomoći će BT-u u stvaranju i pružanju novih usluga kao što su unaprijeđena mobilna širokopojasna mreža, odsječci mreža (network slicing), mobilni edge computing, podrška kritičnim zahtjevima industrije te napredne poslovne usluge.

„Procjenjujući različite isporučitelje 5G jezgrene mreže, odabrali smo Ericsson kao najbolju opciju na temelju performansi u laboratoriju i budućeg razvoja. Radujemo se što ćemo zajednički raditi na izgradnji naše konvergirane 4G i 5G jezgrene mreže širom Velike Britanije. Agilna cloud-native jezgrena infrastruktura u središtu je naše ambicije da sljedeću generaciju uzbudljivih 5G usluga pružimo našim kupcima i Velikoj Britaniji ponudimo digitalnu infrastrukturu svjetske klase koja joj je potrebna za uspjeh u budućem globalnom gospodarstvu“, ističe Howard Watson, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije BT-a.

„Ericsson i BT imaju dugu povijest zajedničke suradnje i drago nam je što ju nastavljamo novim ugovorom vezanim uz dvojnu 5G jezgrenu mrežu“, objašnjava Marielle Lindgren, odgovorna za Ericsson u Velikoj Britaniji i Irskoj

Odabir vodeće Ericssonove tehnologije BT-u će omogućiti da odgovori na sve veću potražnju njegovih korisnika vezanim uz unaprijeđeni širokopojasni pristup, a otvara i uzbudljive i inovativne mogućnosti za nove korisničke slučajeve s poslovnim i industrijskim partnerima, ističe Lindgren i dodaje da je „Ericsson je u Velikoj Britaniji prisutan već više od stoljeća, a isporuka nove generacije povezanosti je je još jedan dio naše priče na ovom prostoru na koji smo ponosni“.

Još iz kategorije

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

20.05.2020. komentiraj

Ericsson je morao s 11. svibnjem promijeniti prognozu o 5G pretplatama na globalnoj razini do 2025. jer se zbog pandemije koronavirusa razvoj ubrzao, kao i širenje dostupnosti te nove tehnologije. Dakle, po novom prognoza sugerira da će za pet godina biti 2,8 milijardi 5G pretplata, a ne 2,6 milijardi kako su u švedskoj kompaniji isticali tijekom studenog prošle godine.

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

17.05.2020. komentiraj

Austrijski regulator RTR donio je odluku kako će druga polovica kolovoza biti novi datum za početak aukcije 5G, nakon što je bio prisiljen odgoditi taj korak zbog izbijanja Covid-19.