Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Internetski poslužitelj EE započeo je prva javna testiranja mobilne mreže pete generacije (5G) i za to je izabrao Canary Wharf u Montgomery Square. Riječ je o području kroz koje dnevno prođe 150 tisuća osoba i kao takvo je idealno za povijesno 5G javno testiranje u Velikoj Britaniji.

"Ovo je posljednji uspjeh koji smo zabilježili na našem 5G putovanju. Javno testiranje 5G mreže na izrazito prometnoj poziciji, gdje znamo da će "potražnja" za internetskom vezom biti na najvišim razinama. Ponosni smo! Ujedno, uz konstantne nadogradnje naše 4G mreže i postavljanjem temelja za 5G, uvjereni smo da kod korisnika uživao povjerenje, bilo da se radi o pojedincima ili industrijama. Mi smo 4G pioniri u Velikoj Britaniji i učinili smo veliki korak da budemo i 5G pioniri. Velika je ovo stvar za našu digitalnu infrastrukturu", naglasio je Fotis Karonis prvi čovjek tehnološkog odjela u BT Group, čija je EE podružnica.

Za EE će tako posjećeno područje uvelike ponuditi potreban uvid u ono što 5G koji su se potrudili u kompaniji implementirati može ponuditi građanima, odnosno, na čemu treba dodatno poraditi. Testovi će se obavljati u frekvencijskom opsegu od 3,4GHz, kojeg je na Ofcomovoj javnoj dražbi EE kupio ranije ove godine.

Uistinu, područje visoke gustoće uvelike će pomoći pružiti realnu sliku po pitanju 5G jer kad se toliko ljudi nađe na jednom mjestu, a praktički svi žele imati pristup internetu, znat će se koje probleme otkloniti i na taj način otkriti okvirni datum izlaska na komercijalno tržište. Također, nakon ovog testiranja EE do kraja listopada planira obavljati dodatna na deset sličnih lokacija u istočnom dijelu Londona.

Sve se čini da će do sljedećeg ljeta 5G biti stvarnost jer diljem svijeta velikani industrije obavljaju posljednje korake kako bi 5G omogućili na najbolji mogući način. I nekako se čini da su brži od zacrtanih rokova.

Još iz kategorije

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

19.02.2019. komentiraj

Intel i Ericsson sklopili su višegodišnje partnerstvo kako bi razvili softverske i hardverske upravljačke platforme za mobilne mreže pete generacije (5G), NFV (network function virtualisation) i distribuirani cloud. Pritom će kombinirati Ericssonov SDI (software-defined infrastructure) upravljački softver i Intelov Rack Scale Design.

Infobip u Tuzli otvorio ured i planira do kraja godine zaposliti još 80 stručnjaka

Infobip u Tuzli otvorio ured i planira do kraja godine zaposliti još 80 stručnjaka

19.02.2019. komentiraj

Kompanija Infobip, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija s globalnim uspjehom, u Tuzli je u ponedjeljak otvorila svoj 61. ured u svijetu te 25 novih radnih mjesta za IT i business stručnjake koji će imati priliku razvijati inovativna komunikacijska rješenja za vodeće svjetske kompanije poput WhatsAppa, Ubera i mnogih drugih.

Huawei prihvaća znatno strože kontrole da ostane u utrci za 5G

Huawei prihvaća znatno strože kontrole da ostane u utrci za 5G

18.02.2019. komentiraj

Huawei nije samo među tri najveća proizvođača pametnih telefona na svijetu i prvi u Kini, ta kompanija je i vodeća kad se radi o mobilnim mrežama pete generacije (5G) pa činjenica da joj se otežava ili onemogućava poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Japanu, Južnoj Koreji i Europskoj uniji, nije baš najpozitivnija. Upravo zato kineski gigant javno obznanjuje da prihvaća strože kontrole kako bi mogao bezbrižno ostati na 5G tržištu, ali i onom koje se tiče pametnih telefona.