Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Internetski poslužitelj EE započeo je prva javna testiranja mobilne mreže pete generacije (5G) i za to je izabrao Canary Wharf u Montgomery Square. Riječ je o području kroz koje dnevno prođe 150 tisuća osoba i kao takvo je idealno za povijesno 5G javno testiranje u Velikoj Britaniji.

"Ovo je posljednji uspjeh koji smo zabilježili na našem 5G putovanju. Javno testiranje 5G mreže na izrazito prometnoj poziciji, gdje znamo da će "potražnja" za internetskom vezom biti na najvišim razinama. Ponosni smo! Ujedno, uz konstantne nadogradnje naše 4G mreže i postavljanjem temelja za 5G, uvjereni smo da kod korisnika uživao povjerenje, bilo da se radi o pojedincima ili industrijama. Mi smo 4G pioniri u Velikoj Britaniji i učinili smo veliki korak da budemo i 5G pioniri. Velika je ovo stvar za našu digitalnu infrastrukturu", naglasio je Fotis Karonis prvi čovjek tehnološkog odjela u BT Group, čija je EE podružnica.

Za EE će tako posjećeno područje uvelike ponuditi potreban uvid u ono što 5G koji su se potrudili u kompaniji implementirati može ponuditi građanima, odnosno, na čemu treba dodatno poraditi. Testovi će se obavljati u frekvencijskom opsegu od 3,4GHz, kojeg je na Ofcomovoj javnoj dražbi EE kupio ranije ove godine.

Uistinu, područje visoke gustoće uvelike će pomoći pružiti realnu sliku po pitanju 5G jer kad se toliko ljudi nađe na jednom mjestu, a praktički svi žele imati pristup internetu, znat će se koje probleme otkloniti i na taj način otkriti okvirni datum izlaska na komercijalno tržište. Također, nakon ovog testiranja EE do kraja listopada planira obavljati dodatna na deset sličnih lokacija u istočnom dijelu Londona.

Sve se čini da će do sljedećeg ljeta 5G biti stvarnost jer diljem svijeta velikani industrije obavljaju posljednje korake kako bi 5G omogućili na najbolji mogući način. I nekako se čini da su brži od zacrtanih rokova.

Još iz kategorije

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa

13.06.2019. komentiraj

Kina je 6. lipnja više od sata „usisavala“ poveći dio europskog internetskog prometa, a za sve je ponovno odgovoran China Telecom. Naime, treći najveći operater i internetski poslužitelj u Kini često čini ovakve stvari pa potom tvrdi kako se radilo samo o greški u sustavu.

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

Dolazi nam 5G – što to zapravo znači i možemo li isključiti mobilne mreže

13.06.2019. komentiraj

Prošli su europski izbori i populizam sada već jedne raspadnute političke stranke oko zračenja je splasnuo, iz druge su se povukli onako vojničkim žargonom na rezervne položaje i to je ono što se danas događa oko 5G. Istraživački tim ICTbusiness.info, jer eto nazvali smo se istraživačima jer dobro zvuči iako to zapravo formalno pravno nismo ali sustavno telekom tržište pratimo već 25 godina i to iz perspektive zainteresirane javnosti odlučio je s vama podijeliti priču o 5G mrežama, zračenju, mogućnostima, očekivanjima.

Huawei s Rusijom potpisao sporazum o razvoju 5G mreža

Huawei s Rusijom potpisao sporazum o razvoju 5G mreža

12.06.2019. komentiraj

Kineski tehnološki div Huawei potpisao je sporazum s ruskom telekomom MTS o razvoju tehnologije 5G mobilnih mreža u Rusiji, a Peking paralelno priprema teren za gradnju suvremene komunikacijske infrastrukture u Kini. Sporazumom je dogovoren razvoj 5G tehnologija i pokretanje pilot projekata mreža pete generacije u 2019. i 2020. godini.