Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Britanski telekom operater EE započeo prva javna testiranja 5G mreže

Foto: DepositPhotos

Internetski poslužitelj EE započeo je prva javna testiranja mobilne mreže pete generacije (5G) i za to je izabrao Canary Wharf u Montgomery Square. Riječ je o području kroz koje dnevno prođe 150 tisuća osoba i kao takvo je idealno za povijesno 5G javno testiranje u Velikoj Britaniji.

"Ovo je posljednji uspjeh koji smo zabilježili na našem 5G putovanju. Javno testiranje 5G mreže na izrazito prometnoj poziciji, gdje znamo da će "potražnja" za internetskom vezom biti na najvišim razinama. Ponosni smo! Ujedno, uz konstantne nadogradnje naše 4G mreže i postavljanjem temelja za 5G, uvjereni smo da kod korisnika uživao povjerenje, bilo da se radi o pojedincima ili industrijama. Mi smo 4G pioniri u Velikoj Britaniji i učinili smo veliki korak da budemo i 5G pioniri. Velika je ovo stvar za našu digitalnu infrastrukturu", naglasio je Fotis Karonis prvi čovjek tehnološkog odjela u BT Group, čija je EE podružnica.

Za EE će tako posjećeno područje uvelike ponuditi potreban uvid u ono što 5G koji su se potrudili u kompaniji implementirati može ponuditi građanima, odnosno, na čemu treba dodatno poraditi. Testovi će se obavljati u frekvencijskom opsegu od 3,4GHz, kojeg je na Ofcomovoj javnoj dražbi EE kupio ranije ove godine.

Uistinu, područje visoke gustoće uvelike će pomoći pružiti realnu sliku po pitanju 5G jer kad se toliko ljudi nađe na jednom mjestu, a praktički svi žele imati pristup internetu, znat će se koje probleme otkloniti i na taj način otkriti okvirni datum izlaska na komercijalno tržište. Također, nakon ovog testiranja EE do kraja listopada planira obavljati dodatna na deset sličnih lokacija u istočnom dijelu Londona.

Sve se čini da će do sljedećeg ljeta 5G biti stvarnost jer diljem svijeta velikani industrije obavljaju posljednje korake kako bi 5G omogućili na najbolji mogući način. I nekako se čini da su brži od zacrtanih rokova.

Još iz kategorije

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u  Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

13.12.2018. komentiraj

Prateći najnovije tehnologije Odašiljači i veze podigli su IoT mrežu koja trenutno pokriva gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. OIV infrastruktura za IoT mreže bazirana je na LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) koja omogućuje razvoj pametnih gradova (Smart Cities), pametnih zgrada (Smart Buldings), ali i pametne poljoprivrede (Smart Agriculture).

O2 od Ericssona traži čak 100 milijuna funti kao nadoknadu za štetu zbog urušavanja mreža

O2 od Ericssona traži čak 100 milijuna funti kao nadoknadu za štetu zbog urušavanja mreža

13.12.2018. komentiraj

Britanski mobilni operater O2 potražuje milijune funti za naknadu štete koja je navodno nastala nakon što se na cijeli dan srušila mreža koju održava Ericsson. Naravno, tu štetu bi trebala nadoknaditi upravo ta švedska kompanija i procjenjuje se da bi ukupni „račun“ trebao iznositi oko stotinu milijuna funti.

Davor Tomašković 1. travnja 2019. odlazi iz HT-a, njegovim nasljednikom imenovan je Konstantinos Nempis

Davor Tomašković 1. travnja 2019. odlazi iz HT-a, njegovim nasljednikom imenovan je Konstantinos Nempis

11.12.2018. komentiraj

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. travnja 2019. odlazi s pozicije Predsjednika Uprave HT-a i nastavlja karijeru izvan DT Grupe. Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Konstantinosa Nempisa, koji će dužnosti predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine.