Brand izgrađen na Internetu - bonbon

Brand izgrađen na Internetu - bonbon

Foto: Dražen Tomić

Izgradnja branda nikad nije jednostavna, a društvene mreže donijele su novi kanal na kojem je to moguće napraviti. Jedan od najboljih primjera svakako je i telekom brand Bonbon najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a koji je krenuo prije otprilike tri godine.

Kako je usmjeren na populaciji do 22 do 35 godina, Facebook, Twitter i druge društvene mreže idealni su kanal njegove promocije, što je potvrdio i prvi čovjek brand Lordan Kondić koji je na konferenciji o društvenim mrežama Tvitomanija koja je održana u Novom Vinodolskom istaknuo kako su tada na počecima govorili kako nema mjesta za peti mobilni brand na telekom tržištu.

Prema njegovim riječima ono su bili prvi koji su korisničku podršku i korisničku službu imali na Facebooku, a danas je ona kao i na početku spremna u svakom trenutku spremni odgovoriti na pitanje korisnika i pomoći im oko bilo kakvih problema. Kondić ističe kako u korisničkoj službi radi 30 ljudi, a ključni način komunikacije s korisnicima i potencijalnim korisnicima upravo su društvene mreže.

„Kad ljudi shvate da ste drugačiji onda vas počnu primjećivati i pričati o vama“, istaknuo je Kondić te dodao kako je njima bila želja u potpunosti se osloniti na društvene mreže i internet. Međutim, prema njegovim riječima zbog zakonskih odredbi morali su uvesti i telefonsku korisničku podršku.

Kondić ističe kako je istina, ma kakva ona bila, ponekad i bolna najbolji put do korisnika i njihovih emocija i to su shvatili kad im je nedugo nakon kretanja branda Bonbon cijela mreža jednostavno pala. Očekivano, objašnjava Kondić, korisnici su bili bijesni, krenuli su svakakvi postovi po društvenim mrežama. Nisu željeli skrivati istinu, nego ma koliko ona bila banalna ili smiješna priznali su je, ističe Kondić i dodaje da su korisnicima objavili da se ispričavaju jer eto čistačica je metlom iščupala kabel is struje.

„Korisnici su to prepoznali. Često smo, kad bi znali da će biti problema, reagirali i ranije i upozorili ljude“, kaže Kondić i dodaje kako su se od samog početka „vodili samo jednim pravilom - da rade onako kako bi željeli da drugi čine njima“.

Kada je riječ o prodaji i utjecaju društvenih mreža Kondić kaže da koriste Facebook kao prodajni kanal i da kada pokrenu vikend akciju s 30 posto popusta samo zahvaljujući društvenim mrežama prodaja poraste za 1000 komada. Time dokazujemo koliko je važna dobra prisutnost na društvenim mrežama i kako je to dobar kanal prodaje, zaključuje Kondić.

 

Još iz kategorije

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

20.05.2020. komentiraj

Ericsson je morao s 11. svibnjem promijeniti prognozu o 5G pretplatama na globalnoj razini do 2025. jer se zbog pandemije koronavirusa razvoj ubrzao, kao i širenje dostupnosti te nove tehnologije. Dakle, po novom prognoza sugerira da će za pet godina biti 2,8 milijardi 5G pretplata, a ne 2,6 milijardi kako su u švedskoj kompaniji isticali tijekom studenog prošle godine.

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

17.05.2020. komentiraj

Austrijski regulator RTR donio je odluku kako će druga polovica kolovoza biti novi datum za početak aukcije 5G, nakon što je bio prisiljen odgoditi taj korak zbog izbijanja Covid-19.