Brand izgrađen na Internetu - bonbon

Brand izgrađen na Internetu - bonbon

Foto: Dražen Tomić

Izgradnja branda nikad nije jednostavna, a društvene mreže donijele su novi kanal na kojem je to moguće napraviti. Jedan od najboljih primjera svakako je i telekom brand Bonbon najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a koji je krenuo prije otprilike tri godine.

Kako je usmjeren na populaciji do 22 do 35 godina, Facebook, Twitter i druge društvene mreže idealni su kanal njegove promocije, što je potvrdio i prvi čovjek brand Lordan Kondić koji je na konferenciji o društvenim mrežama Tvitomanija koja je održana u Novom Vinodolskom istaknuo kako su tada na počecima govorili kako nema mjesta za peti mobilni brand na telekom tržištu.

Prema njegovim riječima ono su bili prvi koji su korisničku podršku i korisničku službu imali na Facebooku, a danas je ona kao i na početku spremna u svakom trenutku spremni odgovoriti na pitanje korisnika i pomoći im oko bilo kakvih problema. Kondić ističe kako u korisničkoj službi radi 30 ljudi, a ključni način komunikacije s korisnicima i potencijalnim korisnicima upravo su društvene mreže.

„Kad ljudi shvate da ste drugačiji onda vas počnu primjećivati i pričati o vama“, istaknuo je Kondić te dodao kako je njima bila želja u potpunosti se osloniti na društvene mreže i internet. Međutim, prema njegovim riječima zbog zakonskih odredbi morali su uvesti i telefonsku korisničku podršku.

Kondić ističe kako je istina, ma kakva ona bila, ponekad i bolna najbolji put do korisnika i njihovih emocija i to su shvatili kad im je nedugo nakon kretanja branda Bonbon cijela mreža jednostavno pala. Očekivano, objašnjava Kondić, korisnici su bili bijesni, krenuli su svakakvi postovi po društvenim mrežama. Nisu željeli skrivati istinu, nego ma koliko ona bila banalna ili smiješna priznali su je, ističe Kondić i dodaje da su korisnicima objavili da se ispričavaju jer eto čistačica je metlom iščupala kabel is struje.

„Korisnici su to prepoznali. Često smo, kad bi znali da će biti problema, reagirali i ranije i upozorili ljude“, kaže Kondić i dodaje kako su se od samog početka „vodili samo jednim pravilom - da rade onako kako bi željeli da drugi čine njima“.

Kada je riječ o prodaji i utjecaju društvenih mreža Kondić kaže da koriste Facebook kao prodajni kanal i da kada pokrenu vikend akciju s 30 posto popusta samo zahvaljujući društvenim mrežama prodaja poraste za 1000 komada. Time dokazujemo koliko je važna dobra prisutnost na društvenim mrežama i kako je to dobar kanal prodaje, zaključuje Kondić.

 

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.