Bilo kuda, televizija svuda

Bilo kuda, televizija svuda

Koliko vremena provodimo gledajući televiziju,stvar je osobnog izbora. Koliko vam se puta dogodilo da želite pogledati vijesti ili svoju omiljenu seriju, a niste u mogućnosti, jer ste izvan doma.

Analitičar TV industrije u analitičkoj tvrtki IDC-u Greg Ireland rekao je kako gledatelji žele biti u tijeku i pratiti događaje čak i kada su izvan kuće, izravno i u stvarnom vremenu. Stoga nimalo ne čudi odluka HT-a da svoj MAX TV učini već dulje vrijeme dostupnim korisnicima na pametnim telefonima i tabletima,a  isto je učinio i B.Net prije nego li ga je kupio drugi po veličini domaći telekom operater Vipnet.

Ovime telekom operateri žele na vrijeme zaskočiti na tržište prije nego im se u priču uključe OTT (over the top) igrači kojima bi ovakva distribucija TV sadržaja vrlo brzo mogla biti zanimljiva. Naime, treba uzeti u obzir da streaming zahtijeva vrlo veliku propusnu moć i da će uvođenjem LTE-a (Long Term Eviolution) odnosno četvrte generacije mobilne telefonije ovakve usluge zaista dobiti na važnosti.

U SAD-u se na ovakav korak odlučio i Aereo koji omogućuje korisnicima gledanje televizijskog programa izvan kuće, putem tableta i pametnih telefona. Nekoliko kabelskih operatera pružaju usluge live streaminga kod kuće, no ne i izvan nje. Mediji, poput PBS, Foxa i Univisiona se ne slažu sa ovom inovacijom. Smatraju da će nastati poremećaj u televizijskog industriji i negativno utjecati na raznovrsnost programa i kvalitetu.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

04.12.2019. komentiraj

U svečanom ambijentu T-Centra Cvjetni predstavljene blagdanske pogodnosti Hrvatskog Telekoma, a najavljena je i ekskluzivna suradnja s poznatom pjevačicom Frankom Batelić. Hrvatski je Telekom u ovogodišnjoj božićnoj kampanji svim svojim korisnicima odlučio pokloniti priliku da svoje najmilije iznenade sa sedam dana besplatnog neograničenog interneta kako bi ovih blagdana bezbrižno uživali u čarima neograničene komunikacije.

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

03.12.2019. komentiraj

Europska unija priprema se za implementaciju mobilne mreže pete generacije (5G) na svom području uz pomoć zemalja članica, operatera i svih partnera, no osim infrastrukture ili tehnološkog segmenta, pojavljuje se i onaj sigurnosni.

Saša Kramar odlazi iz HT-a

Saša Kramar odlazi iz HT-a

29.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom je objavio kako iz kompanije odlazi Saša Kramar, član Uprave HT-a i glavni direktor za poslovne korisnike. U obrazloženju iz HT-a stoji kako je on podnio ostavku i koja stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine te nastavlja karijeru izvan HT Grupe.