Bilo kuda, televizija svuda

Bilo kuda, televizija svuda

Koliko vremena provodimo gledajući televiziju,stvar je osobnog izbora. Koliko vam se puta dogodilo da želite pogledati vijesti ili svoju omiljenu seriju, a niste u mogućnosti, jer ste izvan doma.

Analitičar TV industrije u analitičkoj tvrtki IDC-u Greg Ireland rekao je kako gledatelji žele biti u tijeku i pratiti događaje čak i kada su izvan kuće, izravno i u stvarnom vremenu. Stoga nimalo ne čudi odluka HT-a da svoj MAX TV učini već dulje vrijeme dostupnim korisnicima na pametnim telefonima i tabletima,a  isto je učinio i B.Net prije nego li ga je kupio drugi po veličini domaći telekom operater Vipnet.

Ovime telekom operateri žele na vrijeme zaskočiti na tržište prije nego im se u priču uključe OTT (over the top) igrači kojima bi ovakva distribucija TV sadržaja vrlo brzo mogla biti zanimljiva. Naime, treba uzeti u obzir da streaming zahtijeva vrlo veliku propusnu moć i da će uvođenjem LTE-a (Long Term Eviolution) odnosno četvrte generacije mobilne telefonije ovakve usluge zaista dobiti na važnosti.

U SAD-u se na ovakav korak odlučio i Aereo koji omogućuje korisnicima gledanje televizijskog programa izvan kuće, putem tableta i pametnih telefona. Nekoliko kabelskih operatera pružaju usluge live streaminga kod kuće, no ne i izvan nje. Mediji, poput PBS, Foxa i Univisiona se ne slažu sa ovom inovacijom. Smatraju da će nastati poremećaj u televizijskog industriji i negativno utjecati na raznovrsnost programa i kvalitetu.

Još iz kategorije

Novi ugovori između Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostar

Novi ugovori između Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostar

21.10.2021.

Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u Mostaru ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže, proširenje transmisijske mreže te softversku nadogradnju i proširenje sustava za fiksne komutacije HT-a Mostar.

Snažan rast prihoda i dobiti A1 Hrvatska u prvih devet mjeseci 2021.

Snažan rast prihoda i dobiti A1 Hrvatska u prvih devet mjeseci 2021.

19.10.2021.

U odnosu na prvih 9 mjeseci 2020., ukupni prihodi ! Hrvatska, prema objavljenim poslovnim rezultatima Telekom Austria, porasli su 7,7 posto i iznose 336,2 milijuna eura. Rezultat je to snažnog rasta prihoda od usluga, dok su prihodi od opreme ostali na prošlogodišnjoj razini, objašnjavaju iz A1 Hrvatska na upit ICTbusiness.info.

Huawei najavio desetljeće 5G tehnologije

Huawei najavio desetljeće 5G tehnologije

19.10.2021.

Tijekom 12. Global Broadband Mobile foruma u Dubaiju, Chaobin Yang, predsjednik Huaweijevog odjela bežične tehnologije, predstavio je najnovija Huaweijeva dostignuća u području 5G tehnologije koja su održiva, jednostavna i većih kapaciteta te je naglasio kako je inovacija glavna pokretačka snaga kompanije u tom segmentu.