Bilo kuda, televizija svuda

Bilo kuda, televizija svuda

Koliko vremena provodimo gledajući televiziju,stvar je osobnog izbora. Koliko vam se puta dogodilo da želite pogledati vijesti ili svoju omiljenu seriju, a niste u mogućnosti, jer ste izvan doma.

Analitičar TV industrije u analitičkoj tvrtki IDC-u Greg Ireland rekao je kako gledatelji žele biti u tijeku i pratiti događaje čak i kada su izvan kuće, izravno i u stvarnom vremenu. Stoga nimalo ne čudi odluka HT-a da svoj MAX TV učini već dulje vrijeme dostupnim korisnicima na pametnim telefonima i tabletima,a  isto je učinio i B.Net prije nego li ga je kupio drugi po veličini domaći telekom operater Vipnet.

Ovime telekom operateri žele na vrijeme zaskočiti na tržište prije nego im se u priču uključe OTT (over the top) igrači kojima bi ovakva distribucija TV sadržaja vrlo brzo mogla biti zanimljiva. Naime, treba uzeti u obzir da streaming zahtijeva vrlo veliku propusnu moć i da će uvođenjem LTE-a (Long Term Eviolution) odnosno četvrte generacije mobilne telefonije ovakve usluge zaista dobiti na važnosti.

U SAD-u se na ovakav korak odlučio i Aereo koji omogućuje korisnicima gledanje televizijskog programa izvan kuće, putem tableta i pametnih telefona. Nekoliko kabelskih operatera pružaju usluge live streaminga kod kuće, no ne i izvan nje. Mediji, poput PBS, Foxa i Univisiona se ne slažu sa ovom inovacijom. Smatraju da će nastati poremećaj u televizijskog industriji i negativno utjecati na raznovrsnost programa i kvalitetu.

Još iz kategorije

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

02.07.2020. komentiraj

Europska komisija usvojila je Provedbenu uredbu o bežičnim pristupnim točkama malog područja ili malim antenama, koja su ključna za pravovremeno pokretanje 5G mreža koje pružaju veliki kapacitet i povećanu pokrivenost, kao i napredne brzine veze. Uredba utvrđuje fizičke i tehničke karakteristike malih ćelija za 5G mreže. Njime se želi pomoći u pojednostavljivanju i ubrzanju mrežnih instalacija 5G, što bi trebalo olakšati režimom raspoređivanja izuzeća dozvole, istovremeno osiguravajući da nacionalna tijela drže nadzor.

HT mijenja upravljačku strukturu, nestaje funkcija člana uprave za biznis

HT mijenja upravljačku strukturu, nestaje funkcija člana uprave za biznis

02.07.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom najavio je promjene svoje upravljačke strukture i to od 1. kolovoza ove godine. Tako od tada prestaje postojati funkcija člana uprave za poslovni segment, a tu je funkciju zadnji obnašao Saša Kramar koji je sada u Spanu. Prema odluci HT-a od 1. kolovoza Marijana Bačić i Jerko Dumanić preuzeti će nove, potpredsjedničke dužnosti u Hrvatskom Telekomu.

Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

01.07.2020. komentiraj

Samsung Electronics izabran je za partnera od strane kanadskog teleoperatera Telusa, kako bi mu pomogao implementirati infrastrukturu potrebnu za funkcioniranje mobilnih mreža pete generacije (5G) u Kanadi.