Bilo kuda, televizija svuda

Bilo kuda, televizija svuda

Koliko vremena provodimo gledajući televiziju,stvar je osobnog izbora. Koliko vam se puta dogodilo da želite pogledati vijesti ili svoju omiljenu seriju, a niste u mogućnosti, jer ste izvan doma.

Analitičar TV industrije u analitičkoj tvrtki IDC-u Greg Ireland rekao je kako gledatelji žele biti u tijeku i pratiti događaje čak i kada su izvan kuće, izravno i u stvarnom vremenu. Stoga nimalo ne čudi odluka HT-a da svoj MAX TV učini već dulje vrijeme dostupnim korisnicima na pametnim telefonima i tabletima,a  isto je učinio i B.Net prije nego li ga je kupio drugi po veličini domaći telekom operater Vipnet.

Ovime telekom operateri žele na vrijeme zaskočiti na tržište prije nego im se u priču uključe OTT (over the top) igrači kojima bi ovakva distribucija TV sadržaja vrlo brzo mogla biti zanimljiva. Naime, treba uzeti u obzir da streaming zahtijeva vrlo veliku propusnu moć i da će uvođenjem LTE-a (Long Term Eviolution) odnosno četvrte generacije mobilne telefonije ovakve usluge zaista dobiti na važnosti.

U SAD-u se na ovakav korak odlučio i Aereo koji omogućuje korisnicima gledanje televizijskog programa izvan kuće, putem tableta i pametnih telefona. Nekoliko kabelskih operatera pružaju usluge live streaminga kod kuće, no ne i izvan nje. Mediji, poput PBS, Foxa i Univisiona se ne slažu sa ovom inovacijom. Smatraju da će nastati poremećaj u televizijskog industriji i negativno utjecati na raznovrsnost programa i kvalitetu.

Još iz kategorije

Kreće javno savjetovanje o prijedlogu informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra

Kreće javno savjetovanje o prijedlogu informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra

11.08.2022.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokrenula je javno savjetovanje o prijedlogu Informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra u frekvencijskim pojasevima 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz i 3600 MHz i izmjeni uvjeta pojedinih dozvola za uporabu RF spektra.

DT vidi nastavak rasta poslovanja do kraja ove godine

DT vidi nastavak rasta poslovanja do kraja ove godine

11.08.2022.

Deutsche Telekom ponovno je predstavio snažnu zaradu u drugom tromjesečju 2022., što mu je omogućilo da podigne svoje smjernice po drugi put ove godine. Očekuje se da će prilagođeni EBITDA AL Grupe doseći oko 37 milijardi eura, što je više od prethodnih smjernica od više od 36,6 milijardi eura.

Europski projekt autonomnih vozila ostvario novi napredak

Europski projekt autonomnih vozila ostvario novi napredak

09.08.2022.

Projekt autonomnih automobila 5G-Carmen, financiran od strane Europske komisije, završio je testni dio odnosno pilot fazu koja se odnosi na povezivanje niza funkcija vozila sljedeće generacije koristeći 5G tehnologiju. U projekt je bilo uključeno nekoliko operatera i dobavljača potrebne tehnologije, što je dodatno potpomoglo u smislu dobivanja pozitivnih i konkretnih rezultata.