BBM napokon dolazi na iOS i Android uređaje

BBM napokon dolazi na iOS i Android uređaje

BlackBerry je potvrdio glasine o tome da će iOS i Android korisnici već ovoga ljeta moći preuzeti BlackBerry BBM i još k tome - besplatno.

Aplikacija će biti dostupna za iOS6 i Android 4.0 uređaje, ali i novije inačice navedenih, te će omogućiti korisnicima da međusobno chataju (jedan-na-jedan  ili grupni chat), ali isto tako i da međusobno razmjenjuju fotografije i glasovne poruke.

Izvršni dopredsjednik iz BlackBerryja, Andrew Bocking, iskoristio je priliku da izrazi svoje uzbuđenje dolaskom BBM-a na iOS i Android uređaje i zaželi dobrodošlicu novim korisnicima. Dodao je kako je BBM oduvijek bio jedan od usluga na kojima je BlackBerry ustrajao, omogućujući korisnicima da se jednostavno povežu jedni s drugima, ali i da im se istodobno osigura primjerena razina privatnosti.

Dakako, aplikacija je još u redu za čekanje na odobrenje App Store-a i Google Play Store-a, tako da ništa još nije garantirano. Primjerice, Apple bi vrlo vjerojatno mogao odbiti BBM koji bi postao zamjena za iMessage. Ipak, do ljeta ćemo zasigurno imati konkretnije informacije po ovome pitanju.

Još iz kategorije

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

04.10.2019. komentiraj

Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies. Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03.10.2019. komentiraj

Od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska postaje Goran Manestar, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice.