AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Domaći telekomunikacijski regulator je na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz kupnju Tele2 Hrvatska poručio kako je „preuzimanje Tele2 posao za AZTN i iz perspektive HAKOM-a se samo mijenja vlasnik, s obzirom na to da oni još nisu prisutni na hrvatskom tržištu elektroničkih komunikacija“.

S druge strane, u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja ističu da su zaprimili prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika te je u fazi prikupljanja podataka i dokumentacije koji su mu potrebni radi izrade analize u konkretnom slučaju.

„Kako još traje prikupljanje relevantnih podataka, nije izdana potvrda o potpunosti podnesene prijave namjere provedbe koncentracije. Stoga još nisu ostvareni uvjeti za objavljivanje Javnog poziva svim zainteresiranim stranama za dostavu primjedaba i mišljenja na službenim mrežnim stranicama AZTN-a niti je počeo teći zakonom propisani rok za donošenje odluke o dopuštenosti koncentracije od 30 dana, budući da taj rok počinje teći tek od dana zaprimanja potpune prijave“, ističu u AZTN-u.

Dakle, kada prijava namjere provedbe koncentracije bude upotpunjena svim potrebnim podacima, AZTN će u roku od 30 dana donijeti odluku o tome je li predmetna koncentracija dopuštena već na prvoj razini ocjene koncentracije ili je potrebno pokrenuti postupak ocjene predmetne koncentracije na drugoj razini.

Kada stigne odgovor Agencije za elektroničke medije koja također može ocjenjivati Unitedovu kupnju Tele2 i njihov ćemo odgovor objaviti.

Još iz kategorije

Najveće razlike između 4G i 5G mreža

Najveće razlike između 4G i 5G mreža

24.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) postale su stvarnost i ono što mnoge zanima jest kad će biti moguće u njihovom području, a potom i koje sve prednosti nose pred prethodnom generacijom. Odgovor je - mnoge i značajne. Ali, krenimo redom stavku po stavku kako bismo bolje prikazali ključne razlike.

Kreće 5G u Hrvatskoj telekomi i ministarstvo jako zadovoljni

Kreće 5G u Hrvatskoj telekomi i ministarstvo jako zadovoljni

23.01.2020. komentiraj

Nakon što je Vlada na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku o tome da Osijek bude prvi 5G grad upitali smo domaće telekom Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska i Tele2 Hrvatska kako oni gledaju na uvođenje nove generacije mobilnih mreža i što žele kada je riječ o mrežama u koje se polažu velike nade jer donose visoke brzine i jako mali odziv mreže što donosi mnoštvo sasvim novih primjena.

Vlada RH donijela odluku da Osijek prvi 5G grad u Hrvatskoj

Vlada RH donijela odluku da Osijek prvi 5G grad u Hrvatskoj

23.01.2020. komentiraj

Na današnjoj sjednici Vlade RH donesena je odluka i to na prijedlog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da Osijek postane prvi 5G grad u Hrvatskoj. Nakon što je Vlada potvrdila ovaj zaključak prema kojem će se do 31. prosinca 2020. godine izgraditi 5G mreža i pustiti u komercijalni rad 5G usluge i o tome obavijestiti institucije Europske unije.