AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Domaći telekomunikacijski regulator je na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz kupnju Tele2 Hrvatska poručio kako je „preuzimanje Tele2 posao za AZTN i iz perspektive HAKOM-a se samo mijenja vlasnik, s obzirom na to da oni još nisu prisutni na hrvatskom tržištu elektroničkih komunikacija“.

S druge strane, u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja ističu da su zaprimili prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika te je u fazi prikupljanja podataka i dokumentacije koji su mu potrebni radi izrade analize u konkretnom slučaju.

„Kako još traje prikupljanje relevantnih podataka, nije izdana potvrda o potpunosti podnesene prijave namjere provedbe koncentracije. Stoga još nisu ostvareni uvjeti za objavljivanje Javnog poziva svim zainteresiranim stranama za dostavu primjedaba i mišljenja na službenim mrežnim stranicama AZTN-a niti je počeo teći zakonom propisani rok za donošenje odluke o dopuštenosti koncentracije od 30 dana, budući da taj rok počinje teći tek od dana zaprimanja potpune prijave“, ističu u AZTN-u.

Dakle, kada prijava namjere provedbe koncentracije bude upotpunjena svim potrebnim podacima, AZTN će u roku od 30 dana donijeti odluku o tome je li predmetna koncentracija dopuštena već na prvoj razini ocjene koncentracije ili je potrebno pokrenuti postupak ocjene predmetne koncentracije na drugoj razini.

Kada stigne odgovor Agencije za elektroničke medije koja također može ocjenjivati Unitedovu kupnju Tele2 i njihov ćemo odgovor objaviti.

Još iz kategorije

HT odabran za pilot HALO Big Data Platforme

HT odabran za pilot HALO Big Data Platforme

11.11.2019. komentiraj

U Hrvatskom Telekomu radi se na velikom broju Big Data inicijativa, s ciljem poboljšanja zadovoljstva korisnika  i unaprjeđenju poslovanja. S obzirom na to i mladi tim koji je motiviran za stjecanje kompetencija u novim tehnologijama koji HT nudi, Deutsche Telekom je prepoznao u HT-u pionira za početak razvoja programa za podatkovnu analitiku novog doba.

Uskoro odluka o prodaji Tele2 Hrvatska United Grupi, svi koji su nešto željeli reći mogli su to učiniti

Uskoro odluka o prodaji Tele2 Hrvatska United Grupi, svi koji su nešto željeli reći mogli su to učiniti

09.11.2019. komentiraj

Domaći regulator tržišta Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja krajem listopada objavila je javni poziv za dostavljanje pisanih primjedaba i mišljenja o koncentraciji u kojoj sudjeluju Slovenia Broadband S.a.r.l.; Luxembourg i Tele2 d.o.o. Rok za dostavu svojih mišljenja na osnovu javnog poziva istekao je jučer i sada je na AZTN-u da donese odluku dopušta li pak ili ne da United Grupa preko svoje tvrtke Slovenia Broadband kupi Tele2 Hrvatska kojeg je njegov vlasnik švedski Tele2 AB već dulje vrijeme pokušavao prodati. Slovenia Broadband, koja je i prijavila koncentraciju AZTN-u, je tvrtka koja je holding kompanija i upravlja kompanijama u svome vlasništvu.

Tele2 implementirao 4G+ i sada je korak bliže 5G mreži

Tele2 implementirao 4G+ i sada je korak bliže 5G mreži

07.11.2019. komentiraj

Tele2 je implementirao dodatnu funkcionalnost svoje mreže, koja povezuje postojeće frekvencije u jedinstven mrežni kapacitet i tako osigurava prosječno veće brzine prijenosa podataka. Korisnici to poboljšanje na svojim uređajima vide kao oznaku 4G+ mreža u trenutku kada uređaj istodobno koristi dva frekvencijska spektra ili više njih. Kada nema prijenosa podataka, na mobilnom uređaju pisat će 4G jer uređaj 'sluša' samo jednu frekvenciju. Funkcionalnost „Carrier Aggregation“ sada jamči bolje korištenje radiofrekvencijskih resursa, ali i pokazuje da je Tele2 korak bliže sljedećem cilju – implementaciji 5G mreže.