Američki T-Mobile na udaru hackera koji je ugrozio podatke 37 milijuna korisnika

Američki T-Mobile na udaru hackera koji je ugrozio podatke 37 milijuna korisnika
DepositPhotos

T-Mobile US istražuje kibernetički napad koji je ugrozio osobne podatke 37 milijuna korisnika. Tvrtka je upozorila da bi zbog toga mogla biti u opasnosti zbog značajnih troškova.

U podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu (SEC), T-Mobile je naveo da je identificirao zlonamjernu aktivnost na svojim sustavima 5. siječnja i vjeruje da je napad započeo 25. studenog 2022. ili oko tog datuma. Haker je uspio prikupiti korisničke podatke pristupom API bez autorizacije, rekla je tvrtka.

T-Mobile tvrdi da je zaustavio kibernetički napad unutar 24 sata od identificiranja incidenta, navodeći da nikakvi osjetljivi podaci koji se odnose na financijske informacije, brojeve socijalnog osiguranja, državnu identifikaciju ili platne kartice nisu bili ugroženi. Podaci koje je prikupio haker uključuju imena korisnika, adrese za naplatu, e-poštu, telefonske brojeve, datum rođenja, broj računa T-Mobilea i informacije vezane uz pakete usluga i paketa.

Godine 2022. T-Mobile je pristao platiti 350 milijuna dolara za nagodbu u vezi s kršenjem u 2021. godini koje je uključivalo više od 100 milijuna korisnika. Budući da je tvrtka suočena s još jednim napadom visokog profila, T-Mobile je rekao da bi mogla imati značajne troškove, ali je dodao da trenutačno ne očekuje da će najnovija povreda imati značajan učinak na njezino poslovanje.